Το Μητέρα επεκτείνει τις συνεργασίες του

Το Μητέρα επεκτείνει τις συνεργασίες του

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Νοσοκομείου Μητέρα προχωρά σε επέκταση της συνεργασίας της με όλους τους μαιευτήρες-γυναικολόγους της Ελλάδας, προκειμένου να βοηθήσει ολοένα περισσότερα ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας, να αποκτήσουν δικό τους παιδί.

Η Μ.Υ.Α. του Μητέρα προχώρησε παράλληλα και στην ανακαίνιση και επέκταση των χώρων των εργαστηρίων της, χωρίς τη χρήση τοξικού υλικού και με τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών (τεχνολογία ‘CleanRoom’) για τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης των εμβρύων.

O Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας, κ. Παναγιώτης Καραντζής δήλωσε ότι ‘Στους άμεσους στόχους της Μονάδας είναι η δημιουργία Τράπεζας κατάψυξης και φύλαξης ωοθηκικού ιστού για γυναίκες με κακοήθεις όγκους που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, προκειμένου να διατηρείται η γονιμότητά τους στο εγγύς μέλλον. Αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα’, τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ‘η Μονάδα ΙVF στο Μητέρα ήδη αποτελεί Κέντρο Αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο’.

Από την πλευρά του ο Εμβρυολόγος, Διευθυντής του Εμβρυολογικού Τμήματος IVF, κ.Giles Palmer δήλωσε ότι ‘Το να στοχεύεις το τέλειο στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή δεν είναι πλέον επιλογή, είναι υποχρέωση. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι ο ποιοτικός έλεγχος των εργαστηρίων, δηλαδή η δημιουργία των καλύτερων εργαστηριακών συνθηκών για τη βελτίωση της ποιότητας των εμβρύων προκειμένου να έχουμε μια υγιή εγκυμοσύνη’.

Η Μονάδα, η οποία λειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, στελεχώνεται από ιατρούς με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και από εμβρυολόγους με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, ενώ παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένη Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υποστήριξη στο ζευγάρι. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί 3.000 θεραπείες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας της, την κατατάσσουν σε ένα από τα κορυφαία κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της χώρας μας.

Πηγή: iatronet.gr