Το μωρό σας κλαίει  χωρίς λόγο…

Το μωρό σας κλαίει χωρίς λόγο…

Ίσως σας έχει συμβεί αρκετές φορές να έχετε ταϊσει το μωρό σας, να του έχετε αλλάξει πάνα, να μην έχει πυρετό και παρόλα αυτά να κλαίει. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά το δικό σας θέμα είναι το πως θα καταφέρετε να ηρεμήσετε το παιδί. Εδώ είναι μερικές δοκιμασμένες και ακριβείς μέθοδοι:

Δώστε του κάτι να πιπιλίσει

Το πιπίλισμα μπορεί να δώσει σταθερό ρυθμό στην καρδιά του μωρού. Επίσης μπορεί να του χαλαρώσει το στομάχι και να το κάνει να ηρεμήσει. Προσφέρετε μια πιπίλα στο μωρό σας και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ησυχάσει.

Τυλίξτε το με μια κουβέρτα και κρατήστε το στην αγκαλιά σας.
 
Στα νεογέννητα αρέσει να αισθάνονται ζεστασιά και ασφάλεια όπως όταν ήταν στη μήτρα: Δοκιμάστε να τυλίξετε με μια κουβέρτα το μμωρό σας, κρατώντας το στην αγκαλιά σας για να του δημιουργήσετε ξανά αυτό το συναίσθημα. Μερικά μωρά βέβαια βρίσκουν την αγκαλιά πολύ περιοριστική και ανταποκρίνονται καλύτερα αν τα κουνάτε ενώ τα έχετε στην αγκαλιά σας ή αν τους δώσετε μια πιπίλα.

Μιλήστε του

Πολλές φορές τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια όταν τα έχετε αγκαλιά και τους μιλάτε ή τους τραγουδάτε. Τους αρέσει να ακούνε τη φωνή σας.

Μουσική & ρυθμός

Δοκιμάστε να του παίξετε μουσική, να του τραγουδήσετε ένα νανούρισμα ή το αγαπημένο σας τραγούδι και να χορέψετε στο δωμάτιο.Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη μουσικής για να δείτε σε τι ανταποκρίνεται το μωρό σας.

Κάντε θορύβους

Ο θόρυβος της ηλεκτρικής σκούπας ή κάποιας άλλης ηλεκτρικής συσκευής μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ χαλαρωτικός, αλλά πολλά μωρά ηρεμούν με έναν σταθερό ήχο. Ο συνεχής θόρυβος μιας ηλεκτρικής συσκευής μοιάζει με τους σωματικούς ήχους που ακούνε τα μωρά μέσα στη μήτρα.

Φρέσκος αέρας

Μερικές φορές ανοίγοντας απλά την πόρτα για να αεριστεί το δωμάτιο το μωρό σας θα σταματήσει το κλάμα αμέσως. Αν δείτε ότι αυτό αρέσει στο μωρό σας, αρχίστε να του μιλάτε για αυτά που βλέπετε έξω απο την πόρτα και γενικότρα για τον κόσμο. Ίσως αυτό του τραβήξει το ενδιαφέρον.

Ζεστό νερό

Όπως και ο φρέσκος αέρας, το ζεστό νερό μπορεί να σταματήσει τα δάκρυα του μωρού σας.Κρατήστε προσεκτικά το μωρό σας κάτω από το νερό που τρέχει. Μην το πιέσετε εάν δείχνει να μην του αρέσει.

Κίνηση

Η κίνηση μπορεί να αρέσει στο μωρό σας. Εκτός της επιλογής να το κουνάτε στην αγκαλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουνιστή καρέκλα ή το καρότσι. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να το πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Μασάζ

Τα περισσότερα μωρά αγαπούν το να τα αγγίζετε, έτσι ένα μασάζ μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Μην ανησυχείτε για το πως ακριβώς θα είναι το μασαζ, απλά προσπαθήστε να το κάνετε ήπια και αργά.

Κάντε ένα διάλειμμα

Ένα μωρό που κλαίει συνέχεια χωρίς λόγο προκαλεί μεγάλη πίεση και κούραση στους γονείς του. Ευτυχώς, όσο το μωρό μεγαλώνει θα είναι σε θέση να εκφράσει τι το ενοχλεί και να μπορέσει να το αντιμετωπίσει μόνο του. Εν τω μεταξύ, δεν θα πρέπει να νιώθετε τύψεις που κλαίει το μωρό και να παραμελείτε τον εαυτό σας. Όταν φθάσετε στο όριο σας, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Βάλτε το μωρό σας σε ένα ασφαλές μέρος και αφήστε το να κλάψει για λίγο.
  • Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο ή συγγενή και ζητήστε τη συμβουλή του.
  • Αφήστε κάποιον που εμπιστεύεστε να αναλάβει για λίγο.
  • Βάλτε μια ήρεμη μουσική για τον εαυτό σας ώστε να σας αποσπάσει την προσοχή.
  • Πάρτε βαθιές αναπνοές.
  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι το μωρό κλαίει από μόνο του και δεν φταίτε εσείς για αυτό.
  • Επαναλάβετε στον εαυτό σας, ότι το μωρό σας θα ξεπεράσει αυτή τη φάση.
  • Ό, τι και αν κάνετε, μην εκφράσετε την απογοήτευσή σας στο μωρό.