Μπορεί το μωράκι σας να κοιμηθεί οπουδήποτε;

Μπορεί το μωράκι σας να κοιμηθεί οπουδήποτε;

Είτε είστε στο σπίτι, ή στο ξενοδοχείο, ή στο σπίτι της γιαγιάς, το να κοιμηθεί το μικρό σας, είναι θέμα σωστού χρόνου, πρακτικής και πιπίλας!

Κάθε σημερινή πολυάσχολη μητέρα, έχει πολλά πράγματα να κάνει, πολλές επισκέψεις και ίσως ταξίδια. Έτσι ασφαλώς δεν θέλει να είναι αποκλεισμένη στο σπίτι της επειδή το μωράκι της μπορεί να κοιμηθεί μόνο στην κούνια του.

Λοιπόν, την επόμενη φορά που θέλετε να επισκεφτείτε την μητέρα σας ή πρέπει να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να κοιμηθεί το μωρό σας.

Μην περιμένετε να φτάσουν τα πρώτα του γενέθλια για να προσπαθήσετε να συνηθίσει το παιδάκι σας να κοιμάται μακριά από το σπίτι. Έχετε μία φορητή κούνια στο σπίτι της γιαγιάς και προσπαθήστε από πολύ νωρίς.

Τα μωρά είναι πλάσματα της συνήθειας, έτσι ώστε το μικρό σας θα είναι πιο πρόθυμο να ξεκουραστεί μακριά από το σπίτι, αν κρατάτε σταθερά το πρόγραμμα του ύπνου του. Εάν το βάζετε συνήθως να πάρει ένα υπνάκο μετά το μεσημεριανό του φαγητό ή χρησιμοποιείτε την αγαπημένη του κουβερτούλα την ώρα του ύπνου, κάντε ακριβώς το ίδιο για να κοιμηθεί σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Μην ξεχάσετε την πιπίλα του. Μήπως εκτός από την πιπίλα του έχετε κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι, ή του αρέσει να ακούει κάποια μουσική; Πάρτε μαζί σας όλα τα αγαπημένα του μικρό πράγματα που κοιμάται μαζί τους, μην ξεχάσετε το σεντόνι του. Πρέπει να ξέρετε ότι η μικρή μυτούλα τους ξεχωρίζει τις αγαπημένες μυρωδιές. Έτσι αν η κούνια στο ξενοδοχείο ή στο συγγενικό σας σπίτι μυρίζει το ίδιο, είναι πολύ πιθανό να κοιμηθεί πολύ καλά και εσείς το ίδιο.

Μην ξεχάσετε το καθημερινό του πρόγραμμα. Προσπαθήστε να το κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην αλλάξετε την ώρα του φαγητού, του παιχνιδιού ακόμη και του μπάνιου του, όταν είστε μακριά από το σπίτι.

Όταν η μικρή σας αγάπη, θα φτάσει τους τέσσερις με πέντε μήνες, η ρουτίνα του ύπνου του θα αρχίσει να παίρνει μορφή. Να θυμάστε ότι μερικά μωράκια κοιμούνται για μία περίπου ώρα, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ άλλα απολαμβάνουν ένα δίωρο υπνάκο κάθε πρωί και απόγευμα. Ο δικό σας στόχος είναι λοιπόν να προσπαθείτε, όπου και αν είστε, να κοιμάται όση ώρα έχει ανάγκη για να είναι ξεκούραστο, χαρούμενο και δυνατό. Επίσης όταν ξεκουράζεται αρκετά στη διάρκεια της ημέρας, κοιμάται καλύτερα το βράδυ.

Ενώ βέβαια θέλετε να κοιμάται εύκολα το παιδάκι σας εκτός σπιτιού, αποφύγετε τον ύπνο στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι. Φυσικά πολλές φορές δεν μπορείτε να το αποφύγετε, αλλά σε τακτική βάση δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Η ποιότητα του ύπνου δεν είναι η καλύτερη και το παιδί ίσως δεν είναι έτοιμο να ξυπνήσει, δεν έχει χορτάσει ύπνο, όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσει με γκρίνια. Άλλωστε έχει συνηθίσει να κοιμάται ξαπλωμένο στο κρεβατάκι του και όχι καθισμένο στο κάθισμά του στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι του.

Έτσι προσπαθήστε να αποφύγετε, όσο βέβαια είναι δυνατόν, τον ύπνο σε άβολες για το μικρούλι θέσεις.

Και τέλος, φυσικά ποτέ μην προσπαθήσετε να βάλετε το μικρό σας να κοιμηθεί, όπου και αν βρίσκεστε, με άδεια κοιλίτσα και βρώμικη πάνα!