Νεαροί γονείς αρνήθηκαν τη θεραπεία της νεογέννητης κόρης τους

και την άφησαν να πεθάνει από ίκτερο.

Μία 30χρονη μητέρα από το Mίσιγκαν των ΗΠΑ και ο σύζυγός της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καθώς φέρονται να αρνήθηκαν τη θεραπεία της νεογέννητης κόρης τους, παρά τις προειδοποιήσεις ότι μπορεί να πεθάνει.  

«Ο Θεός δεν κάνει λάθη» ήταν η απάντηση της Rachel Joy Piland στη μαία που την βοήθησε να γεννήσει στο σπίτι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν αυτή την ενημέρωσε ότι η κόρη της πάσχει από ίκτερο που είναι πιθανό να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή ακόμη και τον θάνατο.  

Δύο μέρες αργότερα, η νεογέννητη Abigail ήταν νεκρή.  

Ο θάνατος της επήλθε στις 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την αυτοψία, το μωρό πέθανε από μη συζευγμένη υπερχολερυθριναιμία και κερνίκτερο (σ.σ. ένα σπάνιο είδος εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται σε νεογνά που πάσχουν από σοβαρές περιπτώσεις ίκτερου).

Και οι δύο αιτίες σχετίζονται με τον νεογνικό ίκτερο, μία αρκετά κοινή ασθένεια που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αντιμετωπίσιμη.   Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η μικρή Abigail γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στο σπίτι της οικογένειας Piland με τη βοήθεια μίας μαίας που είχε ξεγεννήσει αλλά δύο από τα παιδιά της Rachel Joy.  

Η μαία μαζί με τη βοηθό της βεβαιώθηκαν για την καλή υγεία του νεογέννητου και αποχώρησαν.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, το χρώμα του μωρού είχε αλλάξει και η μαία συμβούλεψε τη νεαρή μητέρα να το πάει σε παιδίατρο ή στα επείγοντα.  

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής της υπόθεσης, Peter Scaccia, η Rachel Joy αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια και απάντησε στη μαία ότι ο «Θεός δεν κάνει λάθη». 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το μωρό ήταν μια χαρά στην υγεία του.   Τότε η μαία έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα, αλλά η μητέρα του παιδιού το ακύρωσε.  

Στις 8 Φεβρουαρίου η Abigail δεν μπορούσε να φάει κανονικά και παρουσίαζε αιμόπτυση.

Η γιαγιά του παιδιού και μητέρα της Rachel Piland, Rebecca Kerr είπε στην κόρη της ότι το χρώμα του μωρού δεν ήταν φυσιολογικό αλλά αυτή δεν έκανε τίποτα και πήγε στο κήρυγμα.

  Την επόμενη μέρα η κατάσταση του νεογέννητου χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο. Α

ίμα άρχισε να βγαίνει από τη μύτη του νεογέννητου, ενώ παρουσίαζε προβλήματα και στην αναπνοή του. Η γιαγιά του παιδιού πρότεινε να καλέσουν βοήθεια αλλά και πάλι η Piland αρνήθηκε.  

Όταν το μωρό σταμάτησε να αναπνέει, ο πατέρας του νεογέννητου, Joshua Barry Piland προσπάθησε δίχως να του κάνει καρδιοαναναπνευστική αναζωογόνηση.  

«Στη συνέχεια μετέφεραν την Abigail στον επάνω όροφο του σπιτιού για να προσευχηθούν γι' αυτήν» ανέφερε ο Scaccia στο δικαστήριο.

  Εκεί, με βάση την κατάθεσή του, συνέχισαν να τις κάνουν μαλάξεις αλλά αντί να καλέσουν ασθενοφόρο, τηλεφώνησαν σε φίλους και γνωστούς από την ενορία τους και τους προσκάλεσαν να έρθουν στο σπίτι και να προσευχηθούν για την ανάσταση του μωρού.    Οι αρχές ενημερώθηκαν για το θάνατο του νεογνού από τον αδερφό της Rachel Piland, ο οποίος τους τηλεφώνησε από την Καλιφόρνια.  

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στην οικία των Piland βρήκαν το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και τρεις ανθρώπους να προσεύχονται γύρω του.  

Ο Josua Barry και η Rachel Piland αντιμετωπίζουν μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης.  

Με πληροφορίες από USA Today - Πηγή: www.lifo.gr