Νικήστε τη ζέστη.

Νικήστε τη ζέστη.

Ζέστη. Πολύ ζέστη! Εκνευριστικός καιρός που φέρνει κούραση και γκρίνια στο μωρό και τη μαμά! Όμως ο εκνευρισμός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε μία καυτή καλοκαιρινή ημέρα. Σας προτείνουμε λοιπόν τρεις λύσεις για να δροσιστείτε και να διασκεδάσετε μαζί με το μωρό σας!

Μικρό τραπέζι με νερό!

Ένας ωραίος τρόπος να ηρεμήσετε! Μετακινήστε το καρεκλάκι του φαγητού έξω στην βεράντα ή στον κήπο, γδύστε το μικρούλι σας, αφήστε μόνο την πάνα του και γεμίστε το δίσκο στο καρεκλάκι με λίγο νερό!

Θα γελάσετε με την καρδιά σας, βλέποντας την έκφραση του όπως θα πιτσιλιέται με το νερό. Δώστε του και ένα παιχνιδάκι που ρίχνει νερό και διασκεδάστε μαζί του.

Συμβουλή. Εάν ο δίσκος στο καρεκλάκι του είναι αρκετά βαθύς, θα είναι ακόμη καλύτερα.

Λιώνοντας παγόβουνα!

Τώρα πρέπει να κάνετε μία μικρή προετοιμασία, αλλά αξίζει τον κόπο.

Γεμίστε διάφανες πλαστικές σακούλες με νερό, βάλτε μέσα μικρά παιχνιδάκια πλαστικά ή λαστιχένια και παγώστε τις σακούλες για μερικές ώρες.
Την ώρα του μπάνιου, ρίξτε τα «παγόβουνα» στην μπανιέρα και απολαύστε μαζί με το παιδάκι σας το ξεπάγωμα και την εμφάνιση των παιχνιδιών του. Είναι σίγουρο ότι θα του αρέσει πολύ.

Συμβουλή. Παρακολουθήστε με προσοχή τις κινήσεις του ιδίως με τις σακούλες. Και όπως πάντα μην πάρετε τα μάτια σας από το παιδί όσο είναι στην μπανιέρα του.

Βόλτα

Επειδή εκτός από τα μικρά μας, πρέπει να σκεφτόμαστε και τις μανούλες, μία τέτοια ζεστή ημέρα σας προτείνουμε να κάνετε μία ωραία βόλτα σε ένα κλιματιζόμενο χώρο, όπως μία κοντινή βιβλιοθήκη, ένα μουσείο ή ένα ενυδρείο.

Επειδή τα μωρά δεν τα πειράζει όπου και αν πάτε, διαλέξτε να επισκεφτείτε ένα μέρος που πάντα θέλατε αλλά δεν είχατε μέχρι τώρα την ευκαιρία να πάτε.

Τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια θα απολαύσουν μία βόλτα σε ένα παιδικό μουσείο και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε με ησυχία ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη. Αν μάλιστα συνδυάσετε με τη βόλτα σας, να απολαύσετε ένα ωραίο παγωτό ή ένα παγωμένο ρόφημα, θα γυρίσετε σπίτι ήρεμη και ευχαριστημένη!