"Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα"

"Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα"

Jean Giono «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα». Μια παράσταση για παιδιά 4 – 10 ετών.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος
Κάθε Κυριακή στις 12:00
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου

«Νομίζω πως ήρθε ο καιρός για μια "πολιτική του δέντρου", παρ’ ότι ο όρος "πολιτική" φαίνεται εδώ πολύ λίγο κατάλληλος.»
[Jean Giono, 27.09.1957]

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum φιλοξενεί για τη νέα σεζόν την παιδική παράσταση «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», βασισμένη στην αλληγορική νουβέλα του γάλλου συγγραφέα Ζαν Ζιονό που γράφτηκε το 1953.

Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικό και αντιπολεμικό μήνυμα που μεταδίδει την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση και το περιβάλλον και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Η ιστορία σκιαγραφείται μέσα από αστείες καταστάσεις και πολλή ζωντανή μουσική και διάδραση. Τα παιδιά συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και με τις ζωγραφιές τους βάζουν τις προσωπικές τους πινελιές στην ανάπτυξη της πλοκής.

Η παράσταση έχει παιχτεί και στο παρελθόν λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.

Η ιστορία αναφέρεται στον βοσκό Ελζεάρ Μπουφιέ, ο οποίος, ανάμεσα στο 1913 και το 1947, ξεδιαλέγει και φυτεύει βελανιδιές στα άγονα πλατώματα της Άνω Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία. Μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο αφηγητής επιστρέφει και διαπιστώνει πως ο Ελζεάρ Μπουφιέ συνεχίζει εκεί την επίμονη και μοναχική δουλειά του.

Το 1945, στο τέλος ενός δεύτερου αιματηρού πολέμου, ο αφηγητής δεν αναγνωρίζει πια το ερημικό τοπίο που είχε αντικρύσει τις δυο προηγούμενες φορές : τα χωριά έχουν χτιστεί, κατοικούνται πάλι, και η περιοχή βρίσκεται πια στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους από βελανιδιές…

Ο Μιχάλης Κοιλάκος είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στο θέατρο ως ηθοποιός, Κ.Ρήγο, Ν.Μαστοράκη, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Θ. Μοσχόπουλο, Α. Μπρούσκου, Κ. Καπελώνη, Ι. Ανδρεάδη, Τ. Τζαμαριά, Σ. Φασουλή, Ε. Μαργαρίτη και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Παντογνώστης και Ζωντόβολος», «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», «Ανεπίδεκτη διόρθωσης» και το έργο «Χίλιες και μια ...σελίδες» που παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Jean Giono (Ζαν Ζιονό)
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος
Μετάφραση πρωτότυπου: Παναγιώτης Κλίνης
Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Δεντάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Γκικαπέπας

Παίζουν: Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Κούστας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κυριακή: 8 ευρώ
Ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Πληροφορίες - Τηλέφωνοκρατήσεων: 6985 028588

Dancevacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
www.dancevacuum,gr
www.facebook.com/dancevacuum

Αν θέλετε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό για 2 διπλές προσκλήσεις πατήστε εδώ .