Ο ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ

imagesΣτο Θέατρο Αλίκη ανεβαίνει από τον Οκτώβριο η θεατρική παράσταση «Οι Περιπέτειες του Μάικ», βασισμένη , στα παραμύθια της Μαρί Κυριακού , με κεντρικό ήρωα τον Μάικ το Φασολάκη.

Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, γραμμένη από την Μαρί Κυριακού με πολύ σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Μέσα από μια πλούσια παράσταση, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή  του Μάικ ενός μικρού φασολιού, που ξεριζώνεται από το δένδρο του ,«το σπίτι του» και χάνει την οικογένεια του. Τους γονείς του και τα αδέλφια του.

Σ’ έναν εχθρικό κόσμο, άγνωστο, ο Μάικ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους  με θάρρος, με χιούμορ, με «όπλο» την αθωότητα του.

¨Όμως μέσα από μια πορεία γεμάτη περιπέτειες , ο Μάικ ο Φασολάκης, θα βρει την φιλία και την ασφάλεια στο πρόσωπο της Αγάπης και ένα καινούργιο «σπίτι». Τον κήπο της. Θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία γνωρίζοντας καινούργιους φίλους. Τον Βλάρο τον Γλάρο, τα δύο Πουλάκια, τον Σβέρδα και την Σβίρδα, το Σάλι το Σαλιγκάρι, την Φουρφουρίτσα την Φραγκοσυκιά.          

Εκτός από τα πολύ σημαντικά μηνύματα του έργου, στόχος είναι μέσα από την παράσταση τα παιδιά να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να συμμετέχουν.

Θα ταυτιστούν με τον Μάικ το Φασολάκη και θα τον βοηθήσουν στους κινδύνους που αντιμετωπίζει, με  την  Αγάπη θα συγκινηθούν, ενώ με τον  Βλάρο τον Γλάρο και τους υπόλοιπους ήρωες θα «απογειωθούν» στο γέλιο με τα καμώματά τους.

Είναι μια παράσταση  πλούσια σε μουσική, τραγούδια και χορό και με εξαιρετικούς ηθοποιούς  που «ζωντανεύουν» για πρώτη φορά  τους ήρωες πού τόσο έχουν αγαπήσει τα παιδιά.

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4