Ο Παραμυθάς Live προσγειώνεται τα Χριστούγεννα

Ο Παραμυθάς Live προσγειώνεται τα Χριστούγεννα

Σε μια cine-παράσταση που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στη σκηνή του κινηματογράφου Δαναός, 26 και 27 Δεκεμβρίου. 

Ο Παραμυθάς βγαίνει στους κινηματογράφους από τις 18 Δεκεμβρίου και με αφορμή την ταινία αλλά και τα Χριστούγεννα θα έχουμε τον ίδιο τον Παραμυθά, live στις 26 και 27 Δεκεμβρίου κοντά μας, για να μας διηγηθεί τα παραμύθια του και να παίξει μαζί μας τα θεατρικά του παιχνίδια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αξιολάτρευτο παππού που στη δεκαετία του ’80 φορούσε το μαγικό του γιλέκο, πετούσε και μιλούσε με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα;

O Νίκος Πιλάβιος, που κοντεύει να ξεχάσει και ο ίδιος το πραγματικό του όνομα, θα προσγειωθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, για να συστήσει σε όλους τον αγαπημένο Παραμυθά, τους φίλους του, το μαγικό μολύβι, τη μάγισσα Κλοκλό και τις ιστορίες του, να μοιραστεί τα μυστικά του με μικρούς και μεγάλους που τολμούν να ονειρεύονται σαν παιδιά, και να προβάλει στη μεγάλη οθόνη όλους τους ήρωες που ζωγραφίζει η φαντασία του.

Ο Παραμυθάς επιλέγει τη μεγάλη οθόνη για να επιστρέψει με τις περιπέτειές του, χρησιμοποιώντας και νέα τεχνικά μέσα όπως το computer animation. Μέσα από τις ιστορίες του μεταδίδει απλά μηνύματα ανθρώπινων και ηθικών αξιών, οικολογίας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, με ήρωα τον ήδη αγαπημένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της κρατικής τηλεόρασης (1978 – 1987) Παραμυθά, οι περιπέτειες του οποίου δεν περιέχουν ίχνος βίας.

Ο Παραμυθάς, υπήρξε η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης από το 1978 έως το 1987. Σε μια εποχή που υπήρχε μόνο η κρατική τηλεόραση, και που τα πράγματα ήταν πιο απλά, ο “Παραμυθάς” αποτελούσε σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.

7.000

Τις ιστορίες του Παραμυθά ντύνουν οι ευαίσθητες μελωδίες της Μαριέττας Φαφούτη, οι ζωγραφιές που σχεδιάζει το αόρατο μολύβι του είναι της Στεφανίας Ταπτά, ενώ την σκηνοθεσία των παραστάσεων επιμελείται ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Ιστορίες – Παρουσίαση: Νίκος Πιλάβιος
Ζωγραφιές: Στεφανία Ταπτά
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Animation –Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος

Παραστάσεις: 26 και 27 Δεκεμβρίου - 12:00
Τιμή Εισιτηρίου: 8 €
Διάρκεια: 2 ώρες

Επικοινωνία:MEM Communication/Νάντια Δρακούλα
Mail us at memcommunication@gmail.com

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ (Πηγή: blog paramithas.gr)

“Σε ευχαριστώ για όλα όσα μου θύμισες. Πλέον, είμαι 35 ετών. Μαζί μεγαλώσαμε. Μεγαλώσαμε;”

“Ο Παραμυθάς ήταν και παραμένει για όσους θυμούνται και συγκινούνται το όχημα για το όνειρο και το ταξίδι.. ευχαριστούμε..”

“Δεν το πιστεύω! Τα παιδικά μου χρόνια στην οθόνη!!!”

“Νομίζω πως η θύμηση σου αυτή είναι ότι καλύτερο συνέβη αυτές τις άχαρες μέρες άτονης ζωής που διανύουμε.”

“Eυχαριστώ για όλα, ο παραμυθάς, η χιλιοποδαρούσα, απογείωσαν την φαντασία μου. ο θεός να σας δίνει πάντα δύναμη να «μεγαλώνετε» κι άλλα παιδιά”

“Μπορεί να μεγαλώσαμε λίγο και να ξεχάσαμε κάποια πράγματα, αλλά εσένα δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ. Σε ευχαριστούμε που μας κάνεις ακόμα να κοιτάμε ψηλά για να σε δούμε”

“Όλοι μας έχουμε χάσει την μαγεία κ την αθωότητα εκείνης της εποχής..κ όμως εσύ γύρισες κ πάλι κοντά μας για να μας θυμίσεις ότι αυτά τα δύο υπάρχουν ακόμα!”

Για να μυηθούν στον μαγικό του κόσμο οι μικροί και να ξυπνήσουν οι πιο τρυφερές παιδικές αναμνήσεις των μεγαλύτερων, ο Παραμυθάς και οι Ιστορίες του έρχονται στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέϊλερ εδώ.