Όσα θέλετε να ξέρετε για το μπάνιο του μωρού σας!

Όσα θέλετε να ξέρετε για το μπάνιο του μωρού σας!

Τα πρώτα μπανάκια του μωρού σίγουρα προκαλούν άγχος στους νέους γονείς. Σύντομα όμως θα μάθετε πώς να κρατάτε σωστά και με σιγουριά το μωρό σας και θα ανυπομονείτε να έρθει η ώρα αυτή, η ομορφότερη στιγμή της ημέρας και για τους δυο σας.

 Οδηγίες για το μπανάκι του

baby1

Όταν κάνετε το μωρό σας μπάνιο, θα πρέπει να γεμίζετε την ειδική πλαστική μπανιέρα ή το νιπτήρα με ζεστό νερό βάθους 5 εκατοστών περίπου και θερμοκρασίας 35-37 βαθμούς Κελσίου (χλιαρό). Τοποθετείτε το μωρό μέσα κρατώντας σταθερό το κεφάλι και το λαιμό του με το χέρι σας. Στη συνέχεια ξεπλένετε το παιδί με καθαρό νερό και το σκουπίζετε απαλά, απλώνοντας στο τέλος μια βρεφική ενυδατική κρέμα στο προσωπάκι και σωματάκι του, για να βοηθήσει να κρατηθεί η επιδερμίδα του ενυδατωμένη.

 Προτιμάμε παιδικά καλλυντικά και όχι κοινό σαπούνι

baby1

Για το μπάνιο του μωρού, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε παιδικό αφρόλουτρο. Το κοινό σαπούνι επηρεάζει τη δερματική χλωρίδα του μωρού και το κάνει πιο ευάλωτο σε μυκητιάσεις και δερματίτιδες. Το αφρόλουτρο πρέπει να έχει ουδέτερο pΗ, ο βαθμός του οποίου αναγράφεται υποχρεωτικά στη συσκευασία. Η χρήση του κλασσικού σαπουνιού πρέπει να καθυστερείται στα μωρά, γιατί η αντίδραση του με το νερό δημιουργεί αλκαλικό pH και δεν ταιριάζει στη φυσιολογία του δέρματος.

 Μη ξεχνάτε να προσέχετε και τον εαυτό σας!

baby1

Σε κάθε μπάνιο σας χρησιμοποιείστε scrub σώματος, το οποίο τρέφει το δέρμα και το αφήνει εξαιρετικά απαλό! Επιπλέον μετά από την γέννα η γυναίκα είναι επιρρεπής σε μολύνσεις. Χρησιμοποιείστε ειδικό καθαριστικό ευαίσθητης περιοχής με πρεβιοτικά & εχινάκεια το οποίο είναι κατάλληλο για την περίοδο της εγκυμοσύνης & του θηλασμού.

Το μπάνιο είναι ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε τον διαχωρισμό μεταξύ «χρόνου δραστηριοτήτων» και «ύπνου», ενώ σας δίνει την ευκαιρία να δεθείτε με το μωρό σας. Και τώρα το όμορφο καθαρό μωρό σας είναι άνετο και ζεστό, τυλιγμένο με την κουβέρτα του. Η κατάλληλη ώρα για ένα νανούρισμα. Απολαύστε το!

Βρείτε τα πάντα για το μωράκι σας αλλά και για εσάς εδώ