Όταν το μωρό μας είναι άρρωστο

Όταν το μωρό μας είναι άρρωστο

Είναι χωρίς αμφιβολία μία πραγματική πρόκληση, η φροντίδα για το άρρωστο μωρό. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι όταν συμβεί, να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Εσείς ξέρετε καλύτερα το μωρό σας.

Έτσι αν ανησυχείτε για οποιαδήποτε ένδειξη θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας.

Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό νωρίτερα παρά αργότερα, ειδικά αν το μωρό σας είναι κάτω των 3 μηνών.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε; Για να το κρατήσετε άνετα όταν δεν αισθάνεται πολύ καλά;

Ένα από τα σημαντικά πράγματα είναι να βεβαιωθείτε ότι το μωρό μπορεί να θηλάσει ή να πιει το γάλα του από το μπιμπερό, δηλαδή ότι τρέφεται κανονικά.

Διαβάστε ακόμη: Πλαγιοκεφαλία στα βρέφη

Έτσι συνεχίστε να το ταΐζετε όταν αυτό θέλει να φάει. Επίσης για να είναι άνετα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστά ντυμένο ή δεν κρυώνει, αλλάζετε την πάνα του πολύ τακτικά, ίσως και πιο συχνά από το κανονικό, έτσι ώστε να αισθάνεται πολύ άνετα.

Κάτι άλλο επίσης σημαντικό είναι, να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να πάρετε τη θερμοκρασία του μωρού σας, υπάρχουν πολλά διαφορετικά θερμόμετρα στην αγορά που είναι πολύ εύκολα στη χρήση.
Παρακολουθείτε με προσοχή την θερμοκρασία του αν ανεβαίνει λίγο ή αν αρχίσει να πέφτει.

Αυτό ασφαλώς είναι ένα καλό σημάδι. Όταν μεγαλώσει λίγο, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού θα μπορείτε να του δίνετε ένα φάρμακο που προορίζεται για τα μωρά.
Να είστε όμως σίγουρη ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά φάρμακα για τη σωστή ηλικία του μωρού ή του παιδιού, αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό.

Διαβάστε ακόμη: Πλύσιμο βρεφικών ρούχων. Είναι σημαντικό;

Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι το παρακολουθείτε σωστά. Κρατήστε μία σημείωση όταν δίνετε φάρμακα στο μωρό, έτσι ώστε να θυμάστε όταν δώσατε την τελευταία δόση, γιατί όταν είστε κουρασμένη και το μωρό δεν αισθάνεται πολύ καλά μπορεί εύκολα να ξεχάσετε κάτι.

Έτσι λοιπόν, διατηρήστε όλες τις λεπτομέρειες στο χέρι, καθώς επίσης οποιαδήποτε ανησυχία ή απορία έχετε, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο, ζητήστε του τη συμβουλή του χωρίς καθυστέρηση.