Σούπερ Μάρκετ και μαθαίνουμε τα λεφτά!!

Φτιάχνουμε ένα σούπερ μάρκετ ! Βγάζουμε φωτοτυπία αληθινά χρήματα, βρίσκουμε από ένα επιτραπέζιο ή αγοράζουμε ψεύτικα χρήματα που υπάρχουν σε πακετάκια , σ΄ όλα τα παιχνιδάδικα.

Βάζουμε χαρτάκια με τις τιμές στα προϊόντα μας , μοιράζουμε τα χρήματα σε όλους τους παίχτες...
Και το παιχνίδι ξεκινά!!

Εναλλάσσουμε τους ρόλους του πωλητή και του πελάτη με τα παιδιά που μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι τα χρήματα και τις συναλλαγές με αυτά.

Το σούπερ- μάρκετ είναι ένα παιχνίδι που θα βοηθήσει τα παιδιά πέρα από τα χρήματα, να μάθουν να επικοινωνούν, να είναι ευγενικά και να εκφραστούν αν κάποιος πάει να τους «γελάσει». Βάλτε φαντασία και διασκεδάστε το! Παίξτε διάφορους ρόλους για τους πελάτες , αλλάξτε χαρακτήρες για να γελάσετε! Χρησιμοποιήστε ακόμα και κοστούμια, διαφορετικά καπέλα, τσάντες για να εμπλουτίσετε τους ρόλους και το παιχνίδι σας.

Ακόμα και σε μια τάξη της Α΄ δημοτικού, με πολλά παιδιά, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να αφιερωθούν κάποιες διδακτικές ώρες για το «σούπερ-μάρκετ» με απίστευτα διδακτικά αποτελέσματα.

Όνομα Συγγραφέα:
Η Ελένη Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Καστέλι Κισσάμου στην Κρήτη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής...