Εκπαίδευση τουαλέτας σε τρεις ημέρες!

Όταν ήρθε η ώρα να πετάξω τις πάνες του γιού μου, περίμενα να μου πει ότι είναι έτοιμος. Και αυτό έγινε όταν έκλεισε τα τρία χρόνια του. Αν εργάζεστε όπως εγώ, πρέπει να πάρετε άδεια μία Παρασκευή, ώστε να έχετε πραγματικά τρεις ολόκληρες ημέρες που θα είστε κλεισμένη στο σπίτι με το μικρό σας, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι θα χρειαστεί πράγματι να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους στο παιδί. Δεν θα υπάρξει «δική μου ώρα» ούτε ώρα για ψώνια ή μαγείρεμα.

Οργανώστε τα πάντα από πριν. Κάντε τα ψώνια σας, μαγειρέψτε, βάλτε πλυντήριο και καθαρίστε το σπίτι, πριν ξεκινήστε. Ετοιμαστείτε να παίξετε, να ζωγραφίσετε να δείτε κινούμενα σχέδια και απλά απολαύστε το χρόνο με το παιδί σας.

Τι θα χρειαστείτε.

Διαλέξτε μερικά μπλουζάκια λίγο μακριά που θα καλύπτουν το κορμάκι του. Γιατί; Επειδή αυτές τις τρεις ημέρες δεν θα φοράει παντελόνι. Η θεωρία είναι ότι αν ξέρει ότι δεν υπάρχει η πάνα του για να συγκρατήσει τα ούρα ή τα κακά του πρέπει να τρέξει στο γιογιό του. Αν πάλι δεν σας αρέσει αυτό, μπορεί να φορά το εσώρουχο χωρίς όμως παντελόνι. Έτσι θα ελέγχετε αν συμβεί ατύχημα…

Μιλώντας για ατυχήματα…

Ατυχήματα θα συμβούν, είναι μέρος της εκπαίδευσης. Τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά. Η εκπαίδευση αυτή των τριών ημερών είναι φυσικά κατά της τιμωρίας. Απλά θα καθαρίσετε και θα ενθαρρύνετε το παιδί να τρέξει στο γιογιό του την επόμενη φορά.

Χρειάζεται πολλά υγρά.

Ενθαρρύνετε το παιδί να πίνει περισσότερο από το συνηθισμένο. Αποφύγετε τους χυμούς με ζάχαρη. Αυτό θα το κάνει να θέλει να ουρήσει, και αυτό ακριβώς το συναίσθημα είναι ότι χρειαζόμαστε. Αυτή  την παρόρμηση.

Υπενθυμίστε το διακριτικά.

Αν δεν θέλει να πάει στο γιογιό του, ενώ έχει πιει ένα ποτήρι χυμό, υπενθυμίστε το. Θα σας πει όχι, αλλά εσείς πείτε ότι πρέπει να δοκιμάσει. Θυμηθείτε είναι εκπαίδευση όχι παιγνίδι. Εσείς είστε ο προπονητής του.

Τα μικρά βραβεία είναι σημαντικά.

Αν του αρέσουν τα γλυκά μπορείτε να το «δωροδοκήσετε»   με μία καραμέλα. Διαφορετικά μπορείτε να του προσφέρετε ένα αυτοκόλλητο, ένα βιβλίο ζωγραφικής, ένα αυτοκινητάκι. Θα του δώσετε το δωράκι του όταν πάει στο γιογιό και όχι βέβαια αν ουρήσει στο χαλί ή επάνω του.

Ένα πολύ καλό προϊόν.

Το χαλάκι του μπάνιου είναι συνήθως ελαστικό, αδιάβροχο, στο κάτω μέρος του. Μπορεί λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε για να προφυλάξετε τον καναπέ σας ή το χαλί.

Αλλά τι γίνεται με την ημέρα εναντίον της νύχτας;

Πρέπει να συνεχιστεί η εκπαίδευση και τη νύχτα. Έτσι δεν θα μπερδευτεί το παιδάκι και δεν θα έχει την αίσθηση ότι γυρίζει με ασφάλεια στην πάνα του.

Λοιπόν δείτε τώρα πως θα «πετάξετε» τις πάνες σε τρεις ημέρες.

  • Όταν το παιδί ξυπνήσει το πρωί, βγάλτε την υγρή πάνα και πείτε του να την πετάξει λέγοντας αντίο!
  • Φορέστε του το μακρύ μπλουζάκι του και πείτε, ότι τώρα δεν υπάρχει πάνα για να κρατήσει τα ούρα ή τα κακά, άρα πρέπει να τρέξει στο γιογιό του.
  • Δώστε μαζί με το πρωινό του ένα επιπλέον χυμό. Στη συνέχεια οδηγήστε το στο γιογιό. Θα πρέπει να τα καταφέρει μετά από όλα αυτά τα υγρά.
  • Συνεχίστε την ημέρα σας, αλλά μην ξεχάσετε, δεν πρέπει να φύγετε από το σπίτι. Παίξτε, διαβάστε, ζωγραφίστε, δείτε κινούμενα σχέδια.
  • Έχετε ένα φλιτζάνι με χυμό ή νερό συνέχεια δίπλα του. Όπως ακριβώς κάνουμε με ένα κουτάβι, πηγαίνετε το παιδί στο γιογιό του κάθε 15 λεπτά με μισή ώρα, όλη την ημέρα για τρεις ημέρες.
  • Μετά το βραδινό μην του δώσετε καθόλου υγρά.
  • Πηγαίνετε άλλη μία τελευταία φορά στο γιογιό, πριν πέσει στο κρεβάτι.
  • Ξυπνήστε το παιδάκι σας στη μέση της νύχτας για να ουρήσει. Ναι ακριβώς βάλτε ξυπνητήρι.
  • Επαναλάβετε το ίδιο τις επόμενες δύο ημέρες.
  • Μην εκνευριστείτε αν συμβεί ένα ατύχημα. Μην αντιδράσετε. Να είστε σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε».