Πάμε Σαββατοκύριακο

trigosΞαφνικά η οθόνη της τηλεόρασης γέμισε με πολύχρωμες τσάντες, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές τετράδια, γελαστά προσωπάκια που θέλουν να τα αγοράσουν όλα, λίγο πιο μεγάλα και πιο σοβαρά εφηβικά πρόσωπα, γονείς που μέσα από τις διαφημίσεις προσπαθούν να αγοράσουν καλά προϊόντα στις καλλίτερες δυνατόν τιμές.

Ναι η σχολική χρονιά  αρχίζει. Το καλοκαιράκι δεν λέει να μας αφήσει, ο καιρός είναι πολύ καλός είναι ευκαιρία λοιπόν να διασκεδάσουμε όσο μπορούμε φεύγοντας από το σπίτι μας! Πάμε λοιπόν!

Παίζω και μαθαίνω

Το Κέντρο Οικογενειακής Γιόγκα Neo μας προσκαλεί στην ανοιχτή μέρα γνωριμίας για να δούμε από κοντά το   παιδικό πρόγραμμα και όλοι μαζί γονείς και παιδιά να συζητήσουμε, να φτιάξουμε κατασκευές, να παίξουμε παιχνίδια και να γνωρίσουμε παιχνίδια με τη Γιόγκα.

Στη γραφική και πανέμορφη Πλάκα το Παιδικό Μουσείο υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά. Οι μικροί του φίλοι θα συζητήσουν για την αλλαγή της φύσης το φθινόπωρο,  τις συνήθειες των ανθρώπων αυτή την εποχή, θα παρατηρήσουν πίνακες γνωστών ζωγράφων και τι χαρά, θα ζωντανεύσουν ένα από αυτούς!

Οι μεγαλύτεροι φίλοι του Παιδικού Μουσείου, θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις τους από το καλοκαίρι,  θα συζητήσουν τα σχέδια τους για την επιστροφή στο σχολείο και θα παίξουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με εικόνες από το καλοκαίρι, που όμως θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Πάμε παντού

Το Πολιτιστικό Πάρκο περιμένει γονείς και παιδιά σε μία θεότρελη γιορτή τρύγου και πάτημα σταφυλιών.  Θα τρυγήσουμε όλοι μαζί ώριμα σταφύλια, θα τα μεταφέρουμε στα πατητήρια θα βγάλουμε τα παπούτσια μας και θα αρχίσουμε τον χορό!

Όμως στην κεντρική πλατεία του Χωριού,   μας περιμένει η «Μάκινα» η χειροκίνητη μηχανή διαλογής σταφίδας, για να μας πει όλα τα μυστικά της.

Και μετά θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε , θα ψήσουμε και θα φάμε πεντανόστιμα, τραγανά Σταφιδόψωμα!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι από την αισθητική της τέχνης στη λογική των μαθηματικών, μας περιμένει  στο Μουσείο Ηρακλειδών.  Ένα ταξίδι που μας διδάσκει ότι μέσα από την αλληλεπίδραση Τέχνης και Μαθηματικών με σωστές συνθήκες «απελευθερώνει δυνάμεις και πρωτοβουλίες γνωστικής αυτενέργειας και ανάπτυξης της λογικομαθηματικής σκέψης». Η κατανόηση των μαθηματικών από τα παιδιά, με την βοήθεια των γονιών τους, είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχιστεί στο σπίτι.

Έτσι με μία βόλτα ίσως και στη θάλασσα όσο μας το επιτρέπει ο καιρός θα περάσουμε αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το άνοιγμα των σχολείων. Από την επόμενη εβδομάδα, σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσαρμοστούμε στο φθινοπωρινό πρόγραμμά μας, με διάβασμα, εργασία, αλλά και περιμένοντας τις καινούργιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην δική μας Αθήνα. Χρειαζόμαστε χαμόγελο, αισιοδοξία και ψυχραιμία!