Πάμε Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2013

sofiaΠάει και ο Μάιος! Άλλος ένας μήνας έφυγε με μαθήματα, αγωνία, εξετάσεις για τους μεγαλύτερους φίλους μας,  κούραση και καρδιοχτύπια! Όμως ο Ιούνιος έφτασε. Αφήνουμε πίσω μας όλα όσα μας βάρυναν το χειμώνα και ας προσπαθήσουμε να γεμίσουμε την ψυχή μας και τη σκέψη μας με καταγάλανα νερά, όμορφες αμμουδιές, ξέγνοιαστες διακοπές και πανέμορφο ελληνικό καλοκαιράκι όπου και αν βρισκόμαστε.

 

Το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας, ο καιρός καλός, κλείνουμε την τηλεόραση και ξεκινάμε!

Πάμε παντού

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο όλοι οι μικροί μας φίλοι που αγαπούν τον αθλητισμό , έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο πρωινό και να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ!

Οι νεροχελώνες με τα μικρά τους χελωνάκια σας περιμένουν με ανυπομονησία να τους φτιάξετε φωλιές , στο δροσερό ποταμάκι. Μετά θα ποτίσετε τα μεγάλα καταπράσινα δέντρα! Όμως έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μεγάλη έκπληξη στους γονείς! Με έξυπνες ιδέες, φτιάχνουμε πανό και διαδηλώνουμε μπροστά τους για την προστασία του περιβάλλοντος!

Στο Μουσείο των Πειραμάτων, οι μικροί επιστήμονες, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και μαθαίνουν να το αγαπάνε κάνοντας πειράματα οικολογίας και όμορφες ανακυκλωμένες κατασκευές.

Μπορείτε να πιστέψετε ότι ένας άνθρωπος φυτεύοντας  σπόρο - σπόρο κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δάσος! Στο Μουσείο Ηρακλειδών θα γνωρίσουμε αυτή τη συγκλονιστική ιστορία!

Στην Πλάκα, στο δικό μας Μουσείο παιδικής τέχνης, «ας σαλπάρουμε με πλοίο, βαρκούλα ή δελφίνι»! Είναι καλοκαίρι , ας ταξιδέψουμε, δεν έχει σημασία που! Στόχος μας είναι να απολαύσουμε το ταξίδι!

Άλλη μία στάση στο μουσείο Ηρακλειδών! Πάμε να διασκεδάσουμε με τις περίεργες εικόνες του M.C.Escher  , που τόσο μας αρέσουν ! Πάμε να δούμε άλλη μια φορά τις μέλισσες που γίνονται πουλιά και τα πουλιά που γίνονται ψάρια!

«Λύκε λύκε είσαι εδώ»; Πάμε όλοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης να γελάσουμε με την καρδιά μας  με τις περιπέτειες του κυρ Λύκου και να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα.

Πάμε Θεσσαλονίκη

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη στην Σχεδία στην Πόλη θα υποδεχτούμε τον Ιούνιο με γλυκιά διάθεση! Θα ανοίξουμε το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς  και θα φτιάξουμε όμορφη σπιτική μαρμελάδα με φρούτα εποχής!

Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ελευθερία στη γέννα! Ένα ενδιαφέρον και σημαντικό φεστιβάλ με πολλές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά προγράμματα  για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε όλοι να συμβάλουμε σε αυτή την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται στην Θεσσαλονίκη! Στο Παιδικό Μουσείο , συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας, για να τα μοιράσουμε στις οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

  Πάμε θέατρο

Δεν πιστεύω να ξεχάσετε την μικρή πατάτα που την εξόρισαν στην άκρη του κόσμου; Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την καλή της φίλη  να την βρει!.

 Έτσι, ας περάσουμε άλλο ένα  Σαββατοκύριακο, με όμορφες δραστηριότητες, έχοντας στο νου μας όλους αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας και ας προσπαθήσουμε να μην ξεχνάμε ότι οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον μας, όχι μόνο για μας αλλά ιδίως για τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε άλλωστε!