Πάμε Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου.

Πάμε Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου.

Ξαφνικά, επικρατεί ησυχία στο σπίτι! Τι συμβαίνει; Μα έφτασε η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους και του αγιασμού! Ας θυμηθούμε την πραγματικά επιτυχημένη παροιμία μας, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»!

Τα μικρούλια μας και όχι μόνο, ετοίμασαν με χαρά τις τσάντες τους, τα  βιβλία, τα τετράδια, τις κασετίνες τους και έτρεξαν να γνωρίσουν την καινούργια τάξη τους, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Όμως, ο καιρός είναι ακόμη καλός και το Σαββατοκύριακο μπροστά μας! Πάμε λοιπόν…

Πάμε παντού

Στην όμορφη Πλάκα, στο Παιδικό Μουσείο, τα μικρούλια μας θα θυμηθούν το καλοκαίρι  και με τον πηλό και το ζυμάρι θα δημιουργήσουν όμορφες καλοκαιρινές εικόνες.

Με πειράγματα και γέλια, θα τρυγήσουμε τα ώριμα σταφύλια, θα γεμίσουμε τα κοφίνια που κουβαλά η Μαγδάλω, η γαϊδουρίτσα  και θα τα πάμε στα πέτρινα παραδοσιακά πατητήρια του πάρκου μας. Μετά με τον μούστο που βγάλαμε θα φτιάξουμε υπέροχη μουσταλευριά!

Το Σχολείο Παιχνιδιού περιμένει όλους τους φίλους του από 2,5 έως 11 ετών να περάσουν  όμορφα Σάββατα, με εργαστήρια δημιουργικού και θεατρικού παιχνιδιού. Με πολλές εκπλήξεις, νέες ιδέες και παιχνίδια.

Εμπρός σηκωθείτε από τον καναπέ, βάλτε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια και πάμε  στο δικό μας γυμναστήριο για παιδιά!

Μην ξεχνάτε τον Ευπάλινο στην Γλυφάδα. Προσφέρει όλο τον χρόνο  ενδιαφέροντα και χρήσιμα προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Στο Βιβλιόφωνο, η Άλκηστη Χαλικιά σας περιμένει για να σας γνωρίσει με πολύ παιχνίδι το δημιουργικό εργαστήρι «ένα βιβλίο κάθε μήνα». Μη λείψει κανείς.

Στο Πάρκο Ελευθερίας οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα Τέχνη και Μαθηματικά, που τους προσφέρει το Μουσείο Ηρακλειδών.

Το Σχολείο Παιχνιδιού δεν ξεχνά τους μεγάλους φίλους του. Έτσι διοργανώνει  4 ημερίδες γνωριμίας με το θεατρικό παιχνίδι. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, ηθοποιούς, ψυχολόγους και σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για δημιουργική έκφραση και μάθηση.

Όλη η οικογένεια μαζί στο Πάρκο Ελευθερίας θα  παρακολουθήσει, πως το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει με «Φυσαλίδες»!

Οι γραφικοί δρόμοι της Πλάκας θα γεμίσουν μουσική! Τα παιδιά  θα συγκρίνουν ήχους διαφόρων μουσικών οργάνων, θα γνωρίσουν διαφορετικά είδη μουσικής και θα κατασκευάσουν δικά τους μουσικά όργανα για να παίξουν μουσική στο δρόμο!

Πάμε σινεμά

Όσα παιδιά δεν πρόλαβαν, έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύσουν με τον Ντάστι  το μικρό αεροπλάνο και να γνωρίσουν μαζί του ένα σωρό χώρες!

Ο Παπαστρούμφ ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι  μαζί με τα υπόλοιπα Στρουμφάκια για να βρουν την όμορφη Στρουμφίτα.  Τι λέτε πάμε μαζί;

Πάμε Θεσσαλονίκη

Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τα δύο μαζί  προσκαλούν όλα τα παιδιά, να παίξουν και να διασκεδάσουν δημιουργικά, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης!

Και μην ξεχνάτε τα 2.000.000 τουβλάκια LEGO  στο Mediterranean Cosmos. Εκεί όπου η φαντασία δεν έχει όρια!

Αλήθεια πόσα πανέμορφα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι χαρτί! Στο Δημαρχείο Πανοράματος,   η Μυρτώ Δημητρίου θα σας ξεδιπλώσει τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής και θα δημιουργήσετε μαζί απίθανα καλλιτεχνήματα.

Άλλο ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο θα περάσει ευχάριστα με τα παιδιά μας και τους αγαπημένους φίλους μας. Ας επωφεληθούμε από τον ωραίο καιρό και μην καθίσουμε στιγμή στο σπίτι μας!

Καλό Σαββατοκύριακο.