Πάμε Σαββατοκύριακο 15-16/03

Πάμε Σαββατοκύριακο 15-16/03

Και εκεί που είπαμε ότι θα χιονίσει, άρχισε να βγάζε ήλιο και εμείς αρχίσαμε να ελπίζουμε για την άνοιξη. Ο καιρός είναι καλός και μακάρι να μείνει έτσι γιατί και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε!

 

Πάμε Παντού

Τι είναι πράσινο γύρω μας; Τι κάνει ήχο και είναι… πράσινο; Πόσες διαφορετικές πράσινες γεύσεις υπάρχουν; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν το πράσινο χρώμα, πειραματίζονται με πράσινα υλικά και χρησιμοποιούν το πράσινο χρώμα για να ζωγραφίσουν με τον δικό τους μοναδικό «πράσινο» τρόπο!

Καθώς μεγαλώνουμε “χάνουμε” λίγο από τις αισθήσεις μας, ενώ στην παιδική ηλικία είναι το πιο σημαντικό μέσο με το οποίο τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Στα πρώτα και σημαντικότερα χρόνια της ζωής μας, αυτό που μας εξελίσσει και μας διαμορφώνει είναι η σωστή ανάπτυξη των αισθήσεων μας.

Τα παιδιά στήνουν το δικό τους παραμύθι και συμμετέχουν τα ίδια με τον πιο ευχάριστο τρόπο…παίζοντας! Κάθε Σάββατο εξελίσσεται και μια διαφορετική ιστορία. Α! Φέρτε μαζί σας κάτι από το σπίτι! Μια κουτάλα, ένα φύλλο, ένα παλιό παιχνίδι, μια βαλίτσα που κρύβει μυστικά … και η ιστορία μας θα γίνει πολύ ξεχωριστή!

Θέλετε να φτιάξουμε το δικό μας σκηνικό και να εικονογραφίσουμε; Ελάτε με τους γονείς σας στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και ετοιμαστείτε να διασκεδάσουμε!

Παραμύθια με τρομερούς γίγαντες, δράκοντες με καυτή ανάσα που πετούν φωτιές και τεράστια τρολ με πολλή δύναμη και κουκούτσι μυαλό που εμφανίζονται και απειλούν τους ήρωες των παραμυθιών. Εκείνοι όμως μέσα απ' το φόβο τους βρίσκουν τη δύναμη μέσα τους να τους αντιμετωπίσουν.

Η άνοιξη έρχεται… Φτιάχνουμε σπιτάκια για τα πουλιά! Δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να φτιάξεις ένα σπίτι για πουλιά! Βάλε όλη σου την φαντασία και φτιάξε ένα όμορφο και ζεστό σπιτάκι για τα πουλάκια της γειτονιάς σου.

Πώς σχεδιάζουμε το δωμάτιο μας ή το εργαστήριο ενός ζωγράφου; Πώς απεικόνιζαν την τρίτη διάσταση στα αρχαία χρόνια; Πώς στα βυζαντινά, την Αναγέννηση και στον 20ο αιώνα; Ο κύκλος αυτός είναι αφιερωμένος στην προοπτική, τη μαγευτική επιστήμη που δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δίνουν την αίσθηση του βάθους στις συνθέσεις τους.

Μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!» Κάθε πίνακας και κάθε παιχνιδόκουτο των εκθεμάτων θα μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε με θάρρος το συναίσθημα του φόβου!

Με αφορμή παραμύθια από όλες τις γωνιές του κόσμου τα παιδιά παίζουν και εκφράζονται μέσα από δημιουργικές καλλιτεχνικές δράσεις.

Υπήρχαν Δράκοι και Δρακόφιδα, Λάμιες, Γοργόνες και Ξωθιές, ταπεινά σπιτάκια, και πύργοι αψηλοί, γριές φαφούτες και τρανές βασίλισσες, σπηλιές, φαράγγια και απάτητα βουνά, δάση σκοτεινά και άλογα που μιλούν, μέλισσες που βοηθούν κι αετοί που κουβαλούν παλικάρια στις πλάτες τους, πηγάδια που κρύβουν μυστικά και πιθάρια που χρυσώνουν ότι βουτήξεις μέσα τους…

Πάμε Θεσσαλονίκη

Ελάτε να διασκεδάσουμε με κουκλοθέατρο, παιχνίδια, face painting, ζωγραφική και εκπαιδευτικά εργαστήρια στην Θεσσαλονίκη.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων, στη μέθοδο του Θεατρικού παιχνιδιού που στο «Σχολείο Παιχνιδιού» διαρκώς εξελίσσεται και ερευνά νέους αισθητικούς, παιδαγωγικούς και διδακτικούς δρόμους.

«Τρυφερές χρωματιστές ιστορίες του ζωγράφου Ανρί Ματίς», ατελιέ ζωγραφικής Μαθαίνουμε για τον σπουδαίο ζωγράφο και πειραματιζόμαστε με χρώματα και τεχνικές για να ζωγραφίσουμε τις δικές μας τρυφερές ιστορίες.

Ανοίγουμε Αυλαία

Πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο και η Δωροθέα είναι ενθουσιασμένη. Μια κοπέλα θετική, γεμάτη αγάπη για τη ζωή, χαρούμενη που είναι πια “μεγάλη” και φυσικά που θα ξαναδεί τον αγαπημένο της Πάτροκλο. Τον πρώτο καιρό όλα είναι υπέροχα. Νέοι φίλοι, νέες προκλήσεις. Όμως ο κόσμος των παιδιών είναι αμείλικτος.

Μια φορά κι ένα καιρό η καρδιά μιας μαγικής σοφίτας χτύπησε δυνατά, τότε ο κόσμος άρχισε να αλλάζει και ο χρόνος κύλησε διαφορετικά… Ένα ταξιδιάρικο καπέλο, μια ανήσυχη ομπρέλα, ένα μυστικό ημερολόγιο, ένα επίμονο ρολόι και άλλοι, όχι και τόσο συνηθισμένοι φίλοι, μας φανερώνουν τα μυστικά της ζωής!

Ακροβάτες στην έδρα, ξυλοπόδαροι στο προαύλιο, ένας ισορροπιστής στο μπροστινό θρανίο, ένας ζογκλέρ… Ένα μυστήριο που αναζητά λύση μέσα από την κίνηση, τη δράση, τη συνεργασία. Τα παιδιά συμμετέχουν, προτείνουν λύσεις, γίνονται χορευτές και ακροβάτες, δημιουργούν μια σύγχρονη (και μοναδική) χορογραφία. Την ώρα του σχολείου. Μετά το πρώτο διάλειμμα και όλες οι τάξεις μαζί…

Πέντε μύθοι του Αισώπου. Γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δούλεψε με ρίμα και μουσική, δημιουργώντας ένα διαδραστικό μιούζικαλ με εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ. Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα» και άλλα.

Μια φορά και έναν καιρό, η ζωή έγινε σκούρα για ένα γάιδαρο, ένα κόκορα, ένα σκύλο και ένα γάτο! Όμως οι φίλοι μας, λέγοντας ότι «Όταν υπάρχει ο στόχος, η θέληση και η υπομονή, μπορείς πολλά να καταφέρεις και να αλλάξεις στη ζωή», αποφάσισαν να πάνε στη Βρέμη να γίνουν μουσικοί!

Όπως ήδη γνωρίζετε φέτος έκλεισαν 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμμ. Αποφασίσαμε λοιπόν να το γιορτάσουμε με ένα αφιέρωμα στους μεγάλους αυτούς παραμυθάδες. Το έργο, συμπεριλαμβάνει τα σπάνια παραμύθια «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», «Νόστιμη Σούπα», «Ο Ψαράς και η Γυναίκα του», «Η Χιονούλα κι η Ροδούλα», «Τα δύο Αδέρφια», «Η Χρυσή Χήνα»

Ο Μπόμπο, ο αφελής και ευκολόπιστος ήρωας του έργου, αποφασίζει να κόψει τα δέντρα για να φτιάξει φράχτες που θα τον προστατέψουν από έναν μεγάλο μπελά που πλησιάζει. Για κακή του τύχη όμως ο κόσμος σταματάει να γυρνά και έτσι ο Μπόμπο μαζί με το Φεγγάρι ταξιδεύουν μέχρι το σκοτεινό βουνό, την σιωπηλή θάλασσα και τον αδιαπέραστο ουρανό για να βρουν το μυστικό που θα τον κάνει να γυρίσει ξανά.

Η ιστορία που αφηγείται είναι η ιστορία ενηλικίωσης του νεαρού Τζιμ Χωκινς, που ζει στα μέσα του 18ου αιώνα στο πανδοχείο των γονιών του, όχι μακριά από το λιμάνι του Μπρίστολ της Αγγλίας. Όλα αρχίζουν όταν στο πανδοχείο εμφανίζεται ένας μυστηριώδης γερο-ναυτικός που σέρνει μαζί του ένα ακόμη πιο περίεργο σεντούκι που μέσα του κρύβεται κάτι που πολλοί θέλουν να αποκτήσουν

Γίνεται μια καρδιά να μην αγαπά; Γίνεται! Ο βασιλιάς δεν είναι καθόλου στα καλά του. Η καρδιά του πάγωσε μια και καλή και δεν νιώθει πλέον καθόλου ζεστασιά. Δεν αγαπά ούτε τα κουτάβια, ούτε τις βόλτες, ούτε το φαγητό ούτε καν τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Κανέναν!

«Ένα ταξίδι άλλοτε ευχάριστο και άλλοτε τρομακτικό…», όπως της λέει η Καλή Μάγισσα του Βορρά. Για να ανακαλύψει την κρυμμένη της δύναμη και να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες που συναντά στον δρόμο της χρειάζεται τρεις πολύτιμους συνταξιδιώτες: το Λιοντάρι, το Σκιάχτρο και τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο. Το θάρρος, το μυαλό και την καρδιά, τα στοιχεία που συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Η Νεράιδα Πραλίνα, όταν πέταξε για πρώτη φορά πάνω από τη Χώρα της Σοκολάτας, μαγεύτηκε από τα σοκολατένια ποτάμια και τα βουνά και αποφάσισε να “μεταναστεύσει” εκεί. Με μια θυσία ωστόσο: στην είσοδο της Χώρας παρέδωσε όλα τα μαγικά της φτερά και για αντάλλαγμα, της έδωσαν φύλακα και οδηγό για τη νέα ζωή της, το Μαγικό Φουντούκι.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει? Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Πάμε Σινεμά

Το Φεστιβάλ "Τα παιδιά πάνε cinema" και ο Δήμος Κορυδαλλού παρουσιάζουν την "Παραμυθούπολη" στο Cine Παράδεισος, κάθε Σαββατοκύριακο. Η «Παραμυθούπολη» δημιουργεί μια επανάσταση στην παιδική ψυχαγωγία και δίνει το ερέθισμα στον κόσμο να έρθει πιο κοντά στις τέχνες και στο παιχνίδι με ένα εξαιρετικά χαμηλό εισιτήριο, ώστε να έχει αυτή τη δυνατότητα κάθε παιδί, κάθε γονιός!

Ο καιρός προβλέπεται καλός! Οπλιστείτε με ενθουσιασμό, βάλτε τα άνετα ρούχα σας και τρέξτε να εκμεταλλευτείτε το υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Καλή διασκέδαση!