Πάμε Σαββατοκύριακο 16 - 17/11

Πάμε Σαββατοκύριακο 16 - 17/11

Φτάσαμε αισίως στα μέσα του Νοέμβρη. Το κρύο δυνάμωσε όπως η επιθυμία μας για την γλυκιά μυρωδιά του έλατου και τις κανέλλας . Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και λίγος χρόνος έμεινε μέχρι να εμφανιστούν οι στολισμένες γιορτινά βιτρίνες και να ακουστούν τα πρώτα κάλαντα. Μέχρι τότε, ελάτε να περάσουμε όμορφα αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Πάμε παντού

Μπορούμε να παίξουμε μουσική με ζάχαρη και κρεμάστρες; Ανακαλύψτε το στο Ίδρυμα Ευγενίδου και την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας μαθαίνοντας μουσική μέσα από απίθανα όργανα.

Θέλετε να κάνουμε ένα ταξιδάκι; Πάρτε την ταξιδιάρικη βαλίτσα σας και πάμε Θεσσαλονίκη. Εκεί, το εργαστήρι τέχνης του Αλέξη Ακριθάκη θα μας μάθει πώς να μεταφερόμαστε σε κόσμους μαγικούς μέσα από την ζωγραφική.

Παίζοντας κρυφτό μαθαίνεις. Εξερευνήστε το παλιό εργοστάσιο στο Γκάζι και μάθετε τις νέες πηγές ενέργειας και τα παλιά επαγγέλματα.

Ελάτε να παίξουμε με τον αέρα. Το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού, αυτό το Σάββατο θα βρίσκεται στον Ελληνικό Κόσμο και θα διδάξει σε παιδιά 3 έως 5 ετών να τρέχουν, να παίζουν και να χορεύουν μαζί του.

Τώρα που είπαμε αέρα… Τι θα λέγατε για μια εκδρομούλα στην φύση όπου θα μπορέσουμε να δούμε από κοντά την απελευθέρωση άγριων πτηνών; Ραντεβού στην Πάρνηθα.

Οι πολύ μικροί μας φίλοι μπορούν να μάθουν τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει, ανακαλύπτωντας έτσι τον κύκλο της ζωής.

Και αφού παίξουμε, ώρα να πλύνουμε τα χεράκια μας. Μα με σαπούνι, με τι άλλο; Μάθετε πότε γεννήθηκε το πρώτο σαπούνι και τι συστατικά περιλαμβάνει μέσα από παιχνίδια ανακάλυψης.

Ανοίγουμε αυλαία

Το γκρι σπίτι του Τιριμπιμπίμ είναι ανοιχτό και μας προσκαλεί να το εξερευνήσουμε μαζί με τον Πι και Φι και να κρυφτούμε από την μάγισσα Μουτζουφλού.

Κάντε παρέα στο κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα και απλή κλωστή και συμμετέχετε ενεργά στην παράσταση με την φαντασία σας και αντικείμενα παιχνίδια μα. Μάθετε για την απληστία και γιατί ο κόσμος μας θα ήταν ομορφότερος αν είμασταν πιο λιτοί.

Βοήθεια! Ο πλανήτης κινδυνεύει! Σώστε τον κόσμο με την βοήθεια της Μάγισσας Τσαπατσούλα και ζήστε στην περιπέτεια στον μακρινό πλανήτη Άσταναπανε παίζοντας και χορεύοντας.

Τα παιδιά είναι δύσκολο να αποχωριστούν την μαμά τους. Με το κουκλοθέατρο "Μαμά μου, ΜΟΥ!"θα μάθουμε πως να γίνεται η διαδικασία του αποσωρισμού πιο ομαλή.

Αφήστε τις κούκλες να σας ταξιδέψουν στα ομορφότερα παραμύθια. Δίπλα στο τζάκι, θα αφεθούμε στην μαγεία των μαριονετών και θα παίξουμε με τον πηλό.

Πάμε σινεμά

Τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια είναι ακόμα εδώ και μπλέκουν σε απίθανες καταστάσεις. Παρέα τους, ο Ρέτζι , μια έξυπνη κι αιρετική στις απόψεις της γαλοπούλα, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον μεγαλόσωμο Τζέικ σε ένα περιπετειώδες ταξίδι την αλλαγή του παραδοσιακού μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Παρόλο το φόρτο εργασίας που μπορεί να έχετε τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, προσπαθήστε να αποδράσετε από την ρουτίνα σας και να περάσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας. Παίξτε, γελάστε, συζητήστε και διασκεδάστε.

Καλό Σαββατοκύριακο.