Πάμε Σαββατοκύριακο 2 – 3 / 11

Πάμε Σαββατοκύριακο 2 – 3 / 11

Έτσι λοιπόν ο γλυκός Οκτώβριος φτάνει σήμερα στο τέλος του! Παράπονο κανένα. Ούτε τα μαγιό μας δεν έχουμε καλά – καλά κρύψει ακόμη. Όμως ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου έφθασε. Προς το παρόν φαίνεται ότι θα είναι, στην αρχή του τουλάχιστον, γλυκός και ήρεμος. Ελάτε να επωφεληθούμε από αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και να περάσουμε όμορφα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πάμε παντού

Σε ποιόν άραγε δεν αρέσουν οι πατάτες! Στο Παιδικό Μουσείο, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν όλα τα μυστικά της πατάτας και στο τέλος θα μαγειρέψουν πατάτες!

Οι μεγαλύτεροι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία αυτό το Σάββατο  να μιλήσουν για την Ελιά και το Λάδι, σύμβολα ειρήνης, ευημερίας και γονιμότητας.

Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ονειρευόταν να γίνει βασιλιάς. Ήταν άπληστος και άκαρδος… Ένα μικρό κοριτσάκι με μια χούφτα  μαγικά καρυδότσουφλα με την βοήθεια του Πατάτιου υπηρέτη του άρχοντα, θα μπορέσουν άραγε να εμποδίσουν τον κακό άρχοντα να γίνει βασιλιάς;

Πως θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς διαφημίσεις;  Ποιές λέξεις κρύβονται μέσα στη διαφήμιση; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν το επάγγελμα του διαφημιστή και στο τέλος θα φτιάξουν μία δική της διαφήμιση!

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας, ο αγαπημένος Παπουτσωμένος Γάτος, περιμένει όλους τους μικρούς του φίλους για να διασκεδάσουν αλλά και να διδαχτούν σημαντικές αλήθειες της ζωής.

Το γνωστό παραμύθι ο Πέτρος και ο Λύκος θα ταξιδεύσει μουσικά  όλα τα παιδάκια αλλά και τις οικογένειες τους  σε μία  φανταστική και απολαυστική ιστορία. Στο τέλος όλοι μαζί θα δημιουργήσουν ένα πανηγυρικό φινάλε!

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χαρά; Όχι βέβαια!  Υπάρχει και δουλεύει σαν ρολόι και ειδικά σαν ξυπνητήρι! Ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί και να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της χαράς!

Τι άραγε είναι ο φόβος; Μας δυναμώνει ή μας κάνει αδύναμους;  Μας προστατεύει ή μας βάζει σε κίνδυνο; Μήπως μας διασκεδάζει καμιά φορά; Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε τα δύο πρόσωπα του φόβου.

Ανοίγουμε αυλαία

Ελάτε να ταξιδεύσουμε σε όλες τις ηπείρους της γης μας! Θα γνωρίσουμε  διαφορετικές χώρες, θα παίξουμε, θα μεταμορφωθούμε και θα επισκεφθούμε όποιο μέρος της γης ονειρευόμαστε.

Ο μικρός Μάνος θέλει να περάσει την Κυριακή του παίζοντας μπάλα. Όμως η οικογένεια του  έχει άλλα σχέδια. Τι πρέπει να γίνει τώρα που η επιθυμία του δεν είναι ίδια με αυτή της οικογένειάς του; Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Μαζί με τον παππού Αίσωπο, τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν  θα ζήσουν τη χαρά της μεταμφίεσης και θα ζωντανέψουν δύο ακόμη μύθους του Αισώπου και θα τους παρουσιάσουν!

Το ξέρετε ότι στην πολιτεία Μο όλοι περπατούν με δεκανίκια γιατί ο κακός βασιλιάς τους έτσι θέλει! Όμως ένας σοφός και τολμηρός γέρος  που ζει στην κορυφή ενός λόφου, είχε το θάρρος να ανακοινώσει ότι όλοι μπορούν να περπατήσουν χωρίς δεκανίκια! Φανταστείτε τη χαρά τους όταν επιτέλους πέταξαν τα δεκανίκια!

Στο λαβύρινθο χαμένα, μυστικά καλά κρυμμένα! Ταξιδεύοντας με μύθους και ιστορίες από  την ελληνική μυθολογία, τα παιδιά θα συναντήσουν τους ήρωες της μυθολογίας μας και θα βιώσουν τις περιπέτειες και τα κατορθώματά τους.

Οι μικροί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο! Μαζί με τον Φέρυ το μικρό αγοράκι με την αγνή καρδιά, παρέα με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους θα προσπαθήσουμε να εξαφανίσουμε το κακό από τον κόσμο. Μετά από πολλές περιπέτειες και παγίδες θα τα καταφέρουμε!

Πάμε σινεμά

Ο Γκρου, με την βοήθεια των Μινιόν και  της Λούση, είναι πανέτοιμος να αγωνισθεί για την καταπολέμηση του κακού σε όλο τον κόσμο.

Ο Turbo ονειρεύεται να γίνει το πιο γρήγορο σαλιγκάρι του κόσμου!  Μετά από ένα ατύχημα αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις και έτσι μπορεί να κινείται με υπερβολική ταχύτητα! Τώρα το όνειρο του είναι να νικήσει τον Γκυ Γκανιέ. Λέτε να τα καταφέρει;

Για άλλη μία φορά, παρέα με όλους τους μικρούς αγαπημένους ήρωες, το σαλιγκαράκι, τον Φέρυ, τον Μάνο, τους ήρωες της μυθολογίας μας, τον τολμηρό και σοφό γέρο της πολιτεία Μο, θα περάσουμε άλλες δύο όμορφες και ξεκούραστε ημέρες.

Καλό μήνα και Καλό Σαββατοκύριακο!