Πάμε Σαββατοκύριακο 24-25/05

Πάμε Σαββατοκύριακο 24-25/05

Ο καιρός όλο μας τα χαλάει! Πέρσυ, τέτοιο καιρό, είμασταν με τα μπανιερά μας και τα κουβαδάκια μας σε κάποια παραλία και απολαμβάναμε τον ήλιο! Φέτος, τι έγινε; Ελπίζουμε μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, ο καιρός να είναι σύμμαχός μας γιατί έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Πάμε να δούμε τι μας περιμένει και αυτό το Σαββατοκύριακο;

 Πάμε Παντού

Η έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος» εστιάζει στο μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης με βάση τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη συναρπαστική εικόνα των επόμενων 50-100 χρόνων. Οι μελλονικές αποστολές που εκτίθενται στο πλαίσιο της έκθεσης -που κάποτε ανήκαν αποκλειστικά στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας και σήμερα συζητώνται από κορυφαίους επιστήμονες- περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή ανελκυστήρα διαστήματος, την εκτροπή ενός επικίνδυνου αστεροειδούς που περνά κοντά στη γη και το ταξίδι στον Άρη – ακόμα και την ίδρυση αποικιών εκεί.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης εκθέτει επιλεγμένα έργα παιδιών από τις συλλογές του Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Τέχνης στη Νορβηγία και του Μουσείου Παιδικού Τέχνης στην Ιαπωνία. Οι διεθνείς συλλογές που φιλοξενεί το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του, «ενώνουν» τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και όλων των χωρών … μέσω της Τέχνης.

Τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές στη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα, η διαδραστική έκθεση του μουσείου «Γεια σου κύριε Φόβε» είναι ανοιχτή για τους ελεύθερους επισκέπτες από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Οι ενήλικες παρέα με τα παιδιά που συνοδεύουν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου παίζοντας με τα εκθέματα.

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαΐου (17:00 – 21:00 και 11:00 – 16:00) το εμπορικό κέντρο Αvenue θα αποκτήσει «αέρα εκλογών»! Ο Δήμαρχος Αστείος και ο Μάγος Φαμφάρας θα διεκδικήσουν την ψήφο των παιδιών μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Ποιός θα τα ψυχαγωγήσει περισσότερο;

Νέος κύκλος 7 συναντήσεων με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα για τα παιδιά… αλλά και όσους από τους γονείς επιθυμούν να παίξουν… και να μοιραστούν δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Ερμηνεύοντας έναν θεατρικό χαρακτήρα, ζωγραφίζοντας, παίζοντας κρουστά ή μαθαίνοντας τα βήματα του χορού τα παιδιά εκφράζονται, εκδηλώνουν τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους και νιώθουν εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και τους άλλους. Με τη μελέτη των μορφών τέχνης που προέρχονται από άλλες χώρες (Βραζιλία, Ιαπωνία κ.α.) καλλιεργείται το ενδιαφέρον, η κατανόηση και ο σεβασμός για άλλους πολιτισμούς. Τέλος, με την ομαδική παρουσίαση της εργασίας που θα κάνουμε αυτούς τους 2 μήνες, τα παιδιά θα "καθρεφτιστούν" παίρνοντας πίσω το απόσταγμα αυτής τους της δημιουργικής δράσης.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει κάθε Σάββατο όλο το Μάιο το διεθνές έτος Οικογένειας, μαζί σας. Με τη παρότρυνση της υπεύθυνης του εργαστηρίου, γονείς μαζί με τα παιδιά τους ανακαλύπτουν, γνωρίζουν, ταξιδεύουν, παίζουν και ζωγραφίζουν «τον κόσμο των παιδιών»! Αφορμή; Τα έργα των παιδιών που παρουσιάζονται στην έκθεση «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος».

Πάμε Θεσσαλονίκη

Ποιο θα είναι το μάθημα που θα πάρει ο κύριος Τάσος από τη Ματίνα, τον κύριο Κωνσταντίνο ,τον Αράπη και τη Ρίτσα… Η συγγραφέας Νατάσα Καράπαπα αφηγείται στα παιδιά το παραμύθι της «Ματίνα η προβατίνα» και θα χαρίσει το βιβλίο της στους μικρούς μας φίλους. Θα ακολουθήσει κατασκευή της Ματίνας προβατίνας με χαρτόνια. Με προεγγραφή , μέχρι 20 παιδιά.

Αφεθείτε στα χέρια επαγγελματιών μακιγιέρ, αποκτήστε συμβουλές ομορφιάς, ταξιδέψτε μέσα από εντυπωσιακές εκθέσεις, γυναικείες μουσικές βραδιές και όχι μόνο! Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε το πιο εντυπωσιακό fashion show, να περιπλανηθείτε στην πόλη της μόδας και ακόμα, δείτε τον εαυτό σας στο εξώφυλλο του περιοδικού μόδας Close Up!

Η «Δεσποινίς …τρέξε , αν θέλεις να σωθείς» και άλλα παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, παρουσιάζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης.

Ανοίγουμε αυλαία

Αγαπημένα κλασικά παραμύθια ομορφαίνουν τα Σαββατιάτικα πρωινά μας στην Παραμυθοχώρα. Σας περιμένουμε τον Μάη να ταξιδέψουμε με το μαγικό χαλί και να ζωντανέψουμε "Τα 3 Γουρουνάκια ", τη "Πριγκίπισσα και το Βάτραχο", τον "Παπουτσωμένο Γάτο", τον "Πίτερ Παν" και την "Τοσοδούλα". Βγάλτε τα παπούτσια σας, πιάστε το χεράκι του παιδιού σας και ανεβείτε στο «μαγικό μας χαλί» για να πετάξουμε μαζί και να ανακαλύψουμε τα μυστικά των κλασικών παραμυθιών.

Η οµάδα διαδραστικού παιδικού θεάτρου «Παραµυθατζούµ», παρουσιάζει το παραµύθι «Ο Πικολίνο και το διαµάντι της σοφίας».

Παίρνουμε 5 μαγικά φασόλια. Τα ρίχνουμε στη σκηνή του θεάτρου προσθέτοντας μπόλικα χρώματα. Η φωτιά είναι δυνατή, τσαχπίνα και χορεύει συνέχεια. Όταν πάρουν μια πρώτη βράση, θα δείτε πως τα φασόλια δεν θα σταματάνε να τραγουδούν. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με το ραβδί της νεράιδας και προσέχουμε να μην πέσει μέσα η βρώμικη κάλτσα του γίγαντα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 274 χρυσά αυγά και προσέχουμε να μην κόψει το φαγητό από τα ασταμάτητα γέλια!.. καλή όρεξη!

Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, πέφτει και χύνεται το γάλα και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Την απίστευτη αυτή ιστορία της πεντάμορφης Σπανιόλας αρχόντισσας που ο καθρέφτης της τη διαβεβαιώνει ότι έχει το πιο λαμπερό, το πιο αστραφτερό, το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου και του μικρού κοριτσιού που όταν χαμογελάει λάμπει ο ήλιος και ανθίζουν οι τριανταφυλλιές, τη διηγήθηκε στον Ευγένιο ένας έμπορος μαγικών χαλιών και μαγικών κουρελούδων από τη Βαγδάτη που την είχε ακούσει στην Ισπεπονία από τη γιαγιά του πρώην ταυρομάχου Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό παραμυθένιο χωριό κάπου στη Δανία, στο χωριό του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκεί ζει ο Μολυβένιος Στρατιώτης, φτιαγμένος από το λιώσιμο μιας παλιάς κουτάλας και η χάρτινη Μπαλαρίνα, η οποία ζωντανεύει μέσα από το χορό και την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ερωτευμένος με την Μπαλαρίνα, θα παλέψει να σωθεί από τις τρικλοποδιές του Φασουλή και από το σπαθί του κακού Αρουραίου, ζώντας συναρπαστικές περιπέτειες.

Πάμε Σινεμά

Η “Zαμπίζια”, γεμάτη έξυπνες και φλεγματικές ατάκες, άπλετη δράση και ηρωικές ανατροπές, παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών, ώστε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας να ζουν αρμονικά και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Μπλού για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει Στα βάθη του Αμαζονίου θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω: - Να ταξιδεύει σε πολυπληθή γκρουπ - Να μη μιλά σε αγνώστους - Να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό - Να κάνει προσεκτικές κινήσεις - Να παραμένει πάνω από όλα ψύχραιμος

Όταν τα αποθέματα τροφής στο άλσος “Liberty Park” τελειώνουν, ο πιο αστείος υπέρ-ήρωας αναλαμβάνει δράση! Μία ξεκαρδιστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που ακολουθεί τον Σέρλι, έναν σκανδαλιάρη σκίουρο, ο οποίος ζει στην πόλη του Όουκταουν και ψάχνει απεγνωσμένα τροφή… Μέχρι τη στιγμή που βρίσκει ένα μαγαζί που πουλάει κάθε λογής καρύδια και αποφασίζει, μαζί με έναν αρουραίο -τον Κολλητό- και την παρέα τους, να στήσουν την απόλυτη ληστεία!

Ευχόμαστε να περάσετε τέλεια αυτό το Σαββατοκύριακο και να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο. Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν!