Πάμε Σαββατοκύριακο 27-28/09

Εδώ που τα λέμε, ο καιρός δεν μας τα λέει καλά. Μια κάνει ζέστη, μια κρύο... Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Να πάμε για μπάνιο ή να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα; Ελπίζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο ο καιρός να πάρει επιτέλους μια απόφαση! Εμείς την έχουμε πάρει! Θα διασκεδάσουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο! Πάμε να δούμε;

 

Πάμε Παντού

Η έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους" «εξιστορεί» μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις την εξέλιξη του Αιγαίου πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών αλλά και τις διεργασίες που συντελέστηκαν, ώστε να διαμορφωθεί το σημερινό ανάγλυφό του. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει με εντυπωσιακό και ελκυστικό τρόπο εικόνες από τα νησιά και τις ακτές, τη χλωρίδα και την πανίδα και τις μορφές ζωής του Αρχιπελάγους, καθώς και τα φαινόμενα για την ερμηνεία των οποίων ο άνθρωπος δημιούργησε μύθους και τέχνη.

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε τη νέα σχολική και μουσειακή χρονιά με τα αγαπημένα θέματα των μικρών μας φίλων! Οι επιστημονικές Κυριακές έχουν γίνει πλέον αγαπημένη συνήθεια και σας περιμένουν για να κάνουν τη γνώση αφορμή για διασκέδαση. Και αυτή τη σχολική/μουσειακή χρονιά, κάνουμε πρεμιέρα φυσικά με… φυσική! Πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνήτες, πειράματα οπτικής, ηλεκτροστατικοί κεραυνοί και πολλά ακόμη παιχνίδια πειραμάτων, μας κάνουν να αγαπήσουμε τη φυσική ακόμα πιο πολύ!

Μπορεί ο θυμός να μας βοηθήσει; Τι θα γίνει αν η χαρά εξαφανιστεί; Έχει δίκιο η αδικία; Πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η βαρεμάρα; Ποιος φοβάται το φόβο; Τα Παραμυθοκαμώματα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένα σε όλα τα συναισθήματα και μας προσκαλούν μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να αναζητήσουμε την αξία και την δύναμη όλων των συναισθημάτων για τη ζωή μας.

Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει μία ομάδα σπίνων στα Γκαλάπαγκος; Εκ πρώτης όψεως τα συμπαθή πτηνά δεν είναι ιδιαίτερα φανταχτερά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο «προσαρμόστηκαν» στο περιβάλλον των νησιών Γκαλάπαγκος απασχολεί πάνω από 100 χρόνια τους επιστήμονες. Στο διαδραστικό παιχνίδι «Σπίνοι του Δαρβίνου» μικροί και μεγάλοι καλούνται να ζήσουν για λίγο σαν σπίνοι! Πρέπει να συλλέξουν διαφορετικές τροφές με το μοναδικό τους ράμφος και να συγκριθούν με άλλα είδη σπίνων.

Στο «joy & art garden» ο σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά πραγματικά σε επαφή με όλες τις τέχνες. Μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία να μπορέσουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να απογειώσουν την φαντασία τους, να διασκεδάσουν, να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει την 1η Συνάντηση ομάδων Θεατρικού Παιχνιδιού στο πλαίσιο του κύκλου «Από το Θεατρικό Παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση». Ομάδες που δραστηριοποιούνται σε πανελλήνια κλίμακα και εφαρμόζουν την μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού στην εκπαιδευτική και θεατρική διαδικασία, θα παρουσιάσουν παραστάσεις για ενήλικο κοινό που προετοίμασαν με βάση τις τεχνικές και την μέθοδο αυτή. Οι παραστάσεις θα πλαισιωθούν από στρογγυλό τραπέζι όπου θα συμμετέχουν ειδικοί και εκπρόσωποι ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Η Μουσική, μου μαθαίνει να οργανώνομαι, να μιλάω με ήχους, να εκφράζω τα συναισθήματα μου. Το θέατρο με κάνει να γνωρίζω τους άλλους, να μιλάω και να στέκομαι χωρίς να φοβάμαι. Η Κίνηση μου μαθαίνει πως είμαι κύριος του σώματος μου, με βοηθάει να το γνωρίσω και καλλιεργεί την φαντασία μου ώστε να βρίσκω λύσεις.

Πάμε Θεσσαλονίκη

Το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» αποτελεί ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, έκτασης 2.500 τ.μ. το οποίο διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας ΔΕΘ HELEXPO στις εγκαταστάσεις του. Με μία σειρά διαφορετικών θεματικών χώρων οι επισκέπτες ταξιδεύουν στον κόσμο της σοκολάτας και του μπισκότου. Γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια για την ιστορία των προϊόντων, τα βασικά στάδια επεξεργασίας και παρασκευής τους και ανακαλύπτουν τα μεγάλα τους μυστικά. Τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια κατασκευών, ο μεγάλος Καταρράκτης Σοκολάτας, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Βιβλιοθήκη και οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους επισκέπτες.

Ανοίγουμε Αυλαία

Μια χαρούμενη και πρωτότυπη διασκευή του γνωστού πραμυθιού, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, με υπέροχες κούκλες, μουσική, παραμυθένια ατμόσφαιρα και θα τους ταξιδέψει στη Χώρα της Ευτυχίας!

Βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του «Κακού» Λύκου, που ζει μόνος με όνειρο να έχει έστω ένα φίλο καθώς και των Εφτά Κατσικιών που λατρεύουν τη μουσική και ονειρεύονται μια μεγάλη συναυλία! Όταν μια μέρα ο Λύκος θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της Κατσίκας, θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή όλων τους και θα αποδείξει πως η τέχνη μας ενώνει όλους!

Μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν μια λίμνη που στερεύει........

Μια πρωτότυπη εκδοχή του γνωστού παραμυθιού για τη φιλία, τα όνειρα και το σπίτι! Ο Λύκος παίζει στη λίμνη με τα καραβάκια, η Αλεπού τον στέλνει να πιάσει τα Γουρουνάκια, ο Χρι- Χρι , Ο Χρου – Χρου και ο Χρο- Χρο ονειρεύονται να κτίσουν ένα καράβι και να γυρίσουν όλον τον κόσμο!

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει. Όταν όμως παρ'όλες τις προσπάθειες και τις προπονήσεις δεν τα καταφέρνει, ανακαλύπτει πως οι καλές μας πράξεις μας ανοίγουν τα φτερά και τα όνειρά μας μας κάνουν να πετάξουμε. Στο τέλος με την βοήθεια των παιδιών φτιάχνοντας την ΛΟΥΛΟΥΔΟΥπολη και ομορφαίνοντας τον κόσμο γύρω της καταφέρνει και γίνεται μια πανέμορφη ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!

Πάμε Σινεμά

Βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο, το σωτήριο έτος 1874. Ο Ζακ, ο οποίος γεννήθηκε με παγωμένη καρδιά, δεν έχει πολλές ελπίδες να επιβιώσει και η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα χέρια της γιατρού – μάγισσας, μαίας, προστάτιδας των ορφανών – Μαντλέν, η οποία τοποθετεί ένα ρολόι κούκο μέσα στο στήθος του. Στο ορφανοτροφείο της Μαντλέν, λοιπόν, ο Ζακ θα γνωρίσει τη ζωή ανάμεσα σε φιάλες δακρύων, σε αυγά παραγεμισμένα με αναμνήσεις και πλάι σ’ έναν τύπο με μουσική σπονδυλική στήλη!

Ό,τι και αν κάνετε και αυτό το Σαββατοκύριακο, σας ευχόμαστε να περάσετε καλά!