Πάμε Σαββατοκύριακο 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πάμε Σαββατοκύριακο 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πότε είπαμε καλό μήνα και φτάσαμε κιόλας στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη! Τα μικρούλια μας μπαίνουν σιγά – σιγά όλο και περισσότερα στα «βαθιά» νερά των μαθημάτων τους, τρέχουν για να προλάβουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, μπαλέτο, πιάνο, σπορ και ότι άλλο έχει το πρόγραμμα της εβδομάδας!

Όμως το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας. Κλείστε τα βιβλία και τα τετράδια, πάρτε τα παιδιά από το χέρι και πάμε…

Πάμε παντού

Ποιος ξέχασε την πόρτα του κουνελόσπιτου ανοιχτή; Τα άτακτα κουνελάκια  έφαγαν τα σταφύλια! Πάμε λοιπόν να τα ταΐσουμε χορταράκια να χορτάσουν και μετά θα βάλουμε τα καπέλα μας, θα πάρουμε τα καλαθάκια μας και θα πάμε για τρύγο! Σας μύρισε κάτι όμορφα; Είναι τα μουστοκούλουρα που ψήσαμε!

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Παιδικό Μουσείο, τα παιδάκια της προσχολικής ηλικίας θα ανακαλύψουν  τις πέντε αισθήσεις τους. Θα πιάσουν φυσικά υλικά, όπως ξερά και χλωρά φύλλα, βότσαλα, άμμο, καρπούς και μετά θα ανακαλύψουν την ζωγραφική με νερομπογιές πάνω σε αυτά τα υλικά.

Πάλι στο δικό μας Παιδικό Μουσείο, θα γνωρίσουμε τον «Χρόνο». Πως ορίζεται ο χρόνος; Πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν; Το θέμα του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας μας. Είναι πάντα μεταβλητός. Τα παιδιά θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων.

Την Κυριακή, στην όμορφη αυλή, στο Φτερό, παλιοί και καινούργιοι φίλοι καλωσορίζουν το φθινόπωρο! Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει φόβος, στον κόσμο της μουσικής και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης!

Το ξέρετε ότι ο «κακός» λύκος δεν είναι και τόσο κακός και ότι θέλει πάρα πολύ να αποκτήσει έστω και ένα φίλο! Τα εφτά κατσικάκια τώρα λατρεύουν τη μουσική! Και όταν ο λύκος  χτυπήσει την πόρτα της κατσίκας, θα αλλάξει η ζωή όλων! Γιατί τελικά η τέχνη μας  ενώνει όλους!

Όλα τα μικρούλια θα φορέσουν κοστούμια και θα ανέβουν στη σκηνή! Μαζί και ο Παπουτσωμένος Γάτος   σε μια χαρούμενη και αισιόδοξη ιστορία για τα όνειρα, τη δύναμη της θέλησης και τη φιλία.

Η Μαρίνα, η μικρή φώκια φοβάται να μπει στο νερό! Βρίσκει του κόσμου τις δικαιολογίες για να το αποφύγει. Όμως όταν οι άλλες φώκιες πρέπει να φύγουν τι θα κάνει; Πάμε όλοι μαζί να τη βοηθήσουμε να ξεπεράσει τους φόβους της!

Ο λύκος παίζει στη λίμνη με τα καραβάκια και η αλεπού τον στέλνει να πιάσει τα γουρουνάκια! Αλήθεια τι συμβαίνει; Τα γουρουνάκια θέλουν να κτίσουν ένα καράβι και να γυρίσουν όλο τον κόσμο! Πάμε μαζί να ταξιδεύσουμε και να ονειρευτούμε!

Όταν ο ήλιος κρύβεται στα σύννεφα… Θα περάσει η άσκημη ημέρα. Θα περάσει και η νύχτα η σκοτεινή. Σήκω πάνω, κοίτα παραπέρα, έχεις τη δύναμη ν’ αλλάξεις τη ζωή! Τέσσερεις φίλοι, ένας γάιδαρος, ένας κόκορας, ένας σκύλος και ένας γάτος,  είχαν πολλά προβλήματα. Όμως παρ’ όλες τις δυσκολίες πέτυχαν το όνειρό τους πήγαν στο Βρέμη και έγιναν μουσικοί!

Η Λούδα, η μικρή κάμπια ήταν δυστυχισμένη. Γιατί ήθελε να γίνει πεταλούδα και να πετάξει. Όμως όσο και αν προσπαθούσε   δεν τα κατάφερνε. Στο τέλος, με την βοήθεια των μικρών της φίλων έφτιαξαν την λουλουδούπολη, όλος ο κόσμος γύρω της ομόρφυνε και τελικά η μικρή Λούδα έγινε μία πανέμορφη Πεταλούδα!

Πάμε σινεμά

Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά αντιπάθησε πολύ ο ένας τον άλλον. Αλλά ο Σάλι και ο Μάικ τα δύο τερατάκια του Πανεπιστημίου ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και έγιναν φίλοι κολλητοί!

Η οικογένεια Κρουντς  μετά από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες, γιατί καταστράφηκε η σπηλιά τους, κατορθώνουν να επιβιώσουν, να μην φοβούνται πλέον τον άγνωστο κόσμο και να καταλάβουν ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται, δηλαδή ο ένας τον άλλον.

Το μικρό αεροπλάνο, ο Ντάστι τολμά να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής του. Μαζί με μία μεγάλη ομάδα από άλλα αεροπλανάκια θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, γεμάτο περιπέτειες ταξίδι.

Μπορεί ο Δρακουμέλ να είναι πανούργος, όμως  ο Παπαστρούμφ και τα υπόλοιπα αγαπημένα μας Στρουμφάκια, ενωμένα, θα κάνουν ότι μπορούν για να τον νικήσουν!

Έτσι, παρέα με τον καλό Λύκο, τα επτά κατσικάκια που θέλουν να κτίσουν ένα καράβι, τη Λούδα, την μικρή Μαρίνα, τα Στρουμφάκια και τους Μουσικούς της Βρέμης, τον Τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών, ας περάσουμε άλλο ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο με σύμμαχο μας τον ωραίο καιρό της Αθήνας μας.

Καλό Σαββατοκύριακο!