Πάμε Σαββατοκύριακο 28-29/06

Πάμε Σαββατοκύριακο 28-29/06

Επιτέλους άρχισαν οι ζέστες. Καιρός να τρέξουμε στις παραλίες και να οργανώσουμε εκδρομές! Πάμε να δούμε τι θα κάνουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο!

 Πάμε Παντού

Πρωινά κινητικά προγράμματα στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής! Τραμπολίνο, αναρρίχηση, κούνιες, αιώρες, παιχνίδια συγκέντρωσης, έκφρασης και φαντασίας και άλλες πολλές εκπλήξεις! 

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Παιδικό Μουσείο, τις συλλογές και τα εκθέματά του, να γίνουν ερευνητές, να περπατήσουν και να εξερευνήσουν τη γειτονιά που φιλοξενεί το Παιδικό Μουσείο, να κάνουν ένα οδοιπορικό στην Πλάκα και να γνωρίσουν τα επαγγέλματά της και να ανακαλύψουν τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον του λόφου του Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου

Τρεις ξεχωριστές Παρασκευές περιμένουν, εκτός από τους συμμετέχοντες στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων και κάθε άλλο μικρό μας φίλο, που θέλει να περάσει μία ξεχωριστή ημέρα μαζί με τη χαρούμενη παρέα μας! Έτσι, μόλις έρθει η Παρασκευή και το ρολόι δείξει 10.00 ακριβώς... μπαίνουμε όλοι στο πούλμαν μας και ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε όμορφα σημεία της Αθήνας με τρόπο μορφωτικό και ψυχαγωγικό.

Στα Διαδραστικά Διήμερα 2014 τα παιδιά μεταφέρονται στο έτος 2030 και στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη (ή όπως αποκαλείται συχνά, στον κόκκινο Πλανήτη). Αποτελούν μέλη της δεύτερης διεθνούς επανδρωμένης αποστολής που πάει στον Άρη. Οι επίδοξοι άποικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη και γι’ αυτό θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του πλανήτη. Σκοπός τους είναι να περάσουν την απαραίτητη εκπαίδευση, να διεξάγουν πειράματα, να συλλέξουν πληροφορίες για τον Κόκκινο Πλανήτη και να ζήσουν για πάντα εκεί, ενισχύοντας την πρώτη ομάδα που έφτασε. Στην διάρκεια της αποστολής οι άποικοι ενημερώνονται για μία μεγάλη καταστροφή που απειλεί την αποικία τους! Πρέπει να βρουν, λοιπόν, έναν τρόπο να φύγουν από τον Πλανήτη Άρη και να επιστρέψουν στη Γη χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και τις γνώσεις τους! Θα καταφέρουν να αποδράσουν από τον Άρη και να σωθούν;

Από τις 13 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου, το «Καλοκαιρινό Book Festival» , με τη νέα του, πιο ποιοτική μορφή και με τη συμμετοχή μεγάλων Εκδοτικών Οίκων, θα φιλοξενεί περισσότερους από 3.000 τίτλους ελληνικών και ξένων βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, καθώς και απίστευτες προσφορές. Συγχρόνως, όπως πάντα, παράλληλες εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθούν για μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 το Παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι αφιερωμένο στη θάλασσα και στα μυθικά όντα του βυθού που σαγήνευαν πάντα τους ανθρώπους και εμπνέουν παλιά και νέα παραμύθια. Τρίτωνες, γοργόνες και άλλα πλάσματα της μυθολογίας και της λαϊκής μας παράδοσης ζωντανεύουν στα παραμύθια της Νίκης Κάπαρη και στις μελωδίες και τα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων υπό τον τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη».

Κάθε βράδυ, άλλο έργο. Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα σκορπά το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους μέσα από καλοκαιρινές και δροσερές περιπέτειες. Σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό μας στέκι, στο πάρκο Φλοίσβου με παγωτό, ποπ κορν, γρανίτα, δίπλα στην θάλασσα.

Σε ένα πρόγραμμα Family Art, γονείς και παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις  τους και αναπαριστούν εικόνες και φόρμες, συνθέτουν ιστορίες με χρώματα, σχήματα και σύμβολα, ζωγραφίζουν Mandala, πλάθουν με πηλό και, τέλος, εκφράζουν  και δημιουργούν πάνω σε αξίες όπως ο σεβασμός, η ευθύνη, η γνώση και η φροντίδα, όχι μόνο σε ζητήματα τέχνης αλλά κυρίως σε θέματα ζωής.

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; Έπεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο. Ήταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.

Πάμε Θεσσαλονίκη

Οι εικαστικές δραστηριότητες, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, οι θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί καθώς και τα ομαδικά παιχνίδια έκφρασης θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διερευνήσουν τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης και του θυμού, να δημιουργήσουν μια εικόνα του εαυτού τους σε σχέση μ’ αυτά τα συναισθήματα και της σχέσης τους με τους άλλους και το ευρύτερο περιβάλλον. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ορφανίδου.

Ανοίγουμε αυλαία

Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας μας ξυπνά μέσα σε μια γεμάτη θαύματα αυλή, έχοντας αποχτήσει κατά τη μετάβαση της από την πραγματικότητα σε αυτό τον φανταστικό κόσμο, δυο πήλινα πόδια. Ένα παράξενο πλάσμα, που θα συναντήσει εκεί, θα την βοηθήσει να ξαναβρεί τα ανθρώπινα πόδια της, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά της γέννησης και της εξέλιξης του σύμπαντος. Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει την αρχή του κόσμου, το κορίτσι θα ακολουθήσει το φως σε μια ανάστροφη πορεία. Αφού μάθει να αναγνωρίζει τα αντίθετα σχήματα, η ηρωίδα μας θα δει το φως να δημιουργεί το χώρο και το χρόνο, ως μια ενιαία συνέχεια, που αντανακλά σαν καθρέφτης μέσα στο σύμπαν μας έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ” ό, τι γνωρίζουμε.

Πάμε Σινεμά

Με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ, για να σώσει τους παλιούς της φίλους: το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ!

 Πολλές και οι επιλογές αυτό το Σαββατοκύριακο. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και διασκεδάστε με την ψυχή σας!

Καλό Σαββατοκύριακο