Πάμε Σαββατοκύριακο 7 - 8/12

Πάμε Σαββατοκύριακο 7 - 8/12

Πωπω μυρωδιές! Μουστοκούλουρα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κανέλα, γαρύφαλο και έλατο! Όλες οι χαρακτηριστικές μυρωδιές. Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Στολίσαμε το δέντρο μας, φτιάξαμε απίθανες χριστουγεννιάτικες συνταγές και είμαστε έτοιμοι για βόλτα! Για να δούμε λοιπόν που θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσουμε όμορφα και οικογενειακά.

 

Πάμε Παντού

Ελάτε να γίνουμε επιστήμονες με την Χριστουγεννιάτικη Επιστήμη. Κυκλώματα από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, μικροσκόπια, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, αλλά και αναμνηστική χριστουγεννιάτικη κατασκευή για κάθε παιδί!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε στολίδια! Αν έρθει ο Άγιος Βασίλης και μας θέλει για βοηθούς του, πρέπει να έχουμε τις γνώσεις. Γι’ αυτό ελάτε στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για Μικρά Χεράκια. Το πτυχίο μας θα το πάρουμε από το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Κατασκευής Στολιδιών.

Πόσο τρελή είναι πια αυτή η αλφαβήτα! Παιδιά, ελάτε να τραγουδήσουμε για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα!

Το 1ο UNBOX Festival διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Tandem. Σκοπός της να ανατρέψει τα κοινωνικά στερεότυπα που περιορίζουν το προφίλ των ανθρώπων με αναπηρία και τις προκαταλήψεις που καταπιέζουν τη διαφορετικότητα του ατόμου.

Επιτέλους! Το χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο του Άγιου Βασίλη είναι στην Αθήνα! Στο Christmas Factory θα έχουμε την ευκαιρία να να συμμετέχουμε στα φιλόξενα εργαστήρια του Αϊ Βασίλη. Το εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών, το εργαστήριο μαγείας όπου τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά ενός καλού μάγου, το εργαστήριο σοκολατοκατασκευών, το εργαστήριο face painting καθώς και πολλές άλλες δημιουργικές προτάσεις.

Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή; Όποιος είναι ένοχος να το φωνάξει από την Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων!

Πάμε Θεσσαλονίκη

Μέσα σε ένα μαγευτικό εορταστικό περιβάλλον, το Mediterranean Cosmos υποδέχεται τα Χριστούγεννα και διοργανώνει και φέτος τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους! Αυτό το Σάββατο θα απολαύσουμε το παραμύθι του Μεγαλέξανδρο, θα τραγουδήσουμε μαζί με τον Μικρό τυμπανιστή και θα ζητήσουμε ό,τι παιχνίδι θέλουμε στον άγιο Βασίλη που θα κάθετε στον θρόνο του!

Ανοίγουμε αυλαία

Τα μείζονα ζητήματα για την ισορροπία του πλανήτη και την αρμονία της Φύσης μας απασχολούν όλους μας. Ας γνωρίσουμε λοιπόν την περιπέτεια των 4 εποχών και ας μιλήσουμε για την Αρμονία, το Σεβασμό, την Ισορροπία και τη Σοφία της Φύσης, εκφράζοντας σπουδαία νοήματα για την Ευγνωμοσύνη, τη Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αναγνώριση.

Ο καιρός χάλασε δραματικά! Προσοχή στις φουρτούνες και στην Τρικυμία! Στο έργο αυτό, ο Σαίξπηρ αφήνει την παρακαταθήκη του στους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από την κατανόηση, την μεταμέλεια και την συγχώρεση.

Συστηθήκατε με τον Μάρκο τον Γάτο; Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα.

Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;  Ένας μυστηριώδης λευκός αρκούδος που μιλάει αναπτύσσει μια φιλική σχέση με μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’ την πείνα της φτωχής οικογένειας της.

Κάνει κρύο το ξέρουμε αλλά ας πάμε μέχρι την Νάξο να γνωρίσουμε την Μυλωνού και άλλα 2 ελληνικά λαϊκά παραμύθια "O κάβουρας και το φίδι" από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.

Πάμε Σινεμά

Θα πεταχτούμε μέχρι τον «Παράδεισο» για να γνωρίσουμε έναν Απαισιότατο που δεν είναι απαίσιος. Μαζί του θα παίξουμε με τα Μίνιονς και θα κάνουμε παρέα με τις κόρες του!

Ότι και να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο, ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα. Ξεχάστε τις έννοιες σας για λίγο και περάστε υπέροχα με την οικογένειά σας. Αγκαλιάστε τους, δείξτε τους την αγάπη σας έμπρακτα, καθίστε όλοι μαζί γύρω από το τζάκι λέγοντας παραμύθια και απλά αφεθείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Καλό Σαββατοκύριακο