Πάμε Σαββατοκύριακο και … όχι μόνο  20 – 21 Ιουλίου 2013

Πάμε Σαββατοκύριακο και … όχι μόνο 20 – 21 Ιουλίου 2013

Φτάνουμε στο τέλος του μήνα. Η Αθήνα γίνεται λίγο πιο ήσυχη, πιο ανθρώπινη, ο δακτύλιος θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο, στα διόδια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια της χώρας η κίνηση έχει αυξηθεί. Είναι καιρός, αν δεν έχουμε προγραμματίσει τις διακοπές μας να το κάνουμε αμέσως! Όλοι μικροί και μεγάλοι έχουμε δικαίωμα να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε εικόνες, να «αδειάσει» το μυαλό μας και να γεμίσει με θάλασσα, ήλιο, ταβερνάκι δίπλα στο κύμα ή στο βουνό, ότι αρέσει στον καθένα και οπωσδήποτε αισιοδοξία και θετική σκέψη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που είναι μπροστά μας.

Πριν όμως φύγουμε πάμε μια βόλτα;

Πάμε παντού

Ο Δήμος Αθηναίων έχει μία πολύ καλή πρόταση για τα παιδιά που θα μείνουν στην πρωτεύουσα, στο Αθλητικό Κέντρο Ρουφ  . Εκεί αγόρια και κορίτσια από 6 έως 12 ετών, μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, με διάφορες δραστηριότητες, όπως μπάσκετ βόλεϊ, ποδόσφαιρο, τένις, αυτοάμυνα και διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

Ο Bob Σφουγγαράκης και η Dora η αγαπημένη μικρή εξερευνήτρια σας περιμένουν στο Golden Hall. Εσείς, οι μικροί τους φίλοι θα διασκεδάσετε   με την ψυχή σας και οι γονείς θα κάνουν τα ψώνια τους!

Είναι πανέμορφο, δροσερό, καταπράσινο και προσφέρει πολλές δραστηριότητες  στους μικρούς του φίλους. Ποιο είναι αλήθεια αυτό; Μα το Πολιτιστικό Πάρκο βέβαια!

Φύγαμε για Παιανία! Δεν έχει πια πολύ κίνηση και στο Athens Holiday Park , μπορούμε να περάσουμε μία όμορφη ημέρα, διασκεδάζοντας και παίζοντας ένα σωρό παιχνίδια, πληρώνοντας ένα μόνο εισιτήριο.

Τα μυστήρια του Νείλου! Ένα φανταστικό ταξίδι θα μας οδηγήσει να γνωρίσουμε  την ομορφιά και τα μυστήρια της Αιθιοπίας, του Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο.  Το Νέο Ψηφιακό  Πλανητάριο υπόσχεται μαγικές στιγμές.

Στο Πόρτο Ράφτη, στο Neo, για λίγες ημέρες ακόμη, οι μικροί φίλοι του νηπιαγωγείου αλλά και οι μεγαλύτεροι του δημοτικού μπορούν να περάσουν ένα όμορφο πρωινό  με yoga, παιχνίδια στον κήπο και με το νερό, με μουσική και τραγούδι, με μαγειρική και κατασκευές.

Δεν το ξεχνάμε, είναι δίπλα μας! Το Action Park, στον Άγιο Κοσμά,   μας προσφέρει πράγματι πολλές και όμορφες επιλογές για να περάσουμε οικογενειακά μία ολόκληρη ημέρα.

Οι μικροί επιστήμονες από 6 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία στο Μουσείο Πειραμάτων να  ασχοληθούν με πειράματα, με εξορμήσεις στη φύση, με ομαδικά παιχνίδια, με κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι! Όμορφα πρωινά ψυχαγωγίας και γνώσης.

Στο «ΦΤΕΡΟ» όλο το πρωινό που οι γονείς εργάζονται, τα μικρούλια και όχι μόνο (από 4 έως 12 ετών) , μπορούν να ασχοληθούν με χίλιες ωραίες δραστηριότητες, όπως ξυλοκατασκευές, αρχαιολογικές ανασκαφές, επισκέψεις σε Μουσεία και Εκθέσεις, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και πολύ – πολύ παιχνίδι!

Θυμόσαστε τη Δανάη Πασχαλίτσα και τον Λάμπη Πυγολαμπίδα; Τα δύο μικρά πειραχτήρια που οι ειδικοί επιστήμονες ονομάζουν Κολεόπτερα. Θέλετε να πάμε  μαζί τους να  γνωρίσουμε και να μελετήσουμε τη Ζωή των Δένδρων;

Έτσι φθάνουμε στο τέλος άλλης μιας εβδομάδας στην Αθήνα μας. Εκτός από όλες αυτές τις εκδηλώσεις που είδαμε μαζί και τις παραλίες για τις βουτιές μας, υπάρχουν όμορφα καταπράσινα δροσερά πάρκα, ιδανικά για μία βόλτα με τα παιδιά και τους φίλους μας. Ο σκοπός μας είναι να κλείσουμε την τηλεόραση, να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε έξω.

Καλή διασκέδαση σε όλους!