«Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου»

gorgonaΈνα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της Ιστορίας μας  για όλη την οικογένεια !

Ένα καινούριο παραμύθι  για παιδιά  γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το  ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας, Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου.

Μια συναρπαστική παράσταση  που θα μαγέψει τους πολύ μικρούς θεατές ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους.

Τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που τον περιβάλλουν. Ποιο ήταν αυτό το αγόρι; Ένας πρίγκιπας-ήρωας που ταξίδεψε τον ελληνικό πολιτισμό πολύ μακριά ή και ένας κατακτητής;

Είναι ένα παραμύθι για την  τόλμη του ταξιδιού, τη χαρά του βλέμματος στον ανοιχτό ορίζοντα αλλά και την  αγωνία του άγνωστου και την μοναξιά που αφήνει πίσω ο πόλεμος.

Οι βασιλιάδες-γονείς του, ο Φίλιππος και η Ολυμπιάδα, ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης, το αδάμαστο άλογό του ο Βουκεφάλας, η πριγκίπισσα Ρωξάνη, ο Ηφαιστίωνας  αλλά και εξωπραγματικά πρόσωπα, όπως η Γοργόνα ,η αδερφή του και πρόσωπα από το «μετά» της Ιστορίας, όπως ο Θεόφιλος και ο Καραγκιόζης, θα πάρουν από το χέρι τους μικρούς μας θεατές και θα τους ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού μοναδικά ελληνικού.

Eξαιρετικοί   ηθοποιοί , ένα μοναδικό σκηνικό-εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ ,  ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι  σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Και όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η  μουσική που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες: παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος, συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού μας .

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και θα κάνει εντυπωσιακή  έναρξη των παραστάσεών της στις 25 Ιουνίου 2013  στον Αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα .

Kείμενο - σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Παίζουν:
Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση ,
Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας , Μαρία Παπαδοπούλου,
Μαριλίζα Χρονέα

*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο ( 6 άτομα): 50 ευρώ
Πληροφορίες:    210 9853609   ,  6948 744988

ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ
ΤΡΙΤΗ  25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013        
 (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ-
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ)