Πασχαλινές Κατασκευές!

babysielΠεράστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας φτιάχνοντας ένα υπέροχο μαξιλάρι, μια λαμπάδα και πασχαλινά αυγά με το όνομα του!

 
Η Cotton Prince σας δίνει οδηγίες βήμα- βήμα:
 
Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι σεντονόπανο που είναι πολύ οικονομικό  περίπου 65 χ 45 εκατοστά.

Από το διαδίκτυο, κατεβάζουμε πατρόν γραμμάτων για την λέξη την οποία θέλουμε να ράψουμε πάνω στο μαξιλάρι μας. Μπορεί να είναι ένα όνομα, μια ευχή  πχ Νίκος, LOVE, PEACE, DREAM...

Τυπώνουμε τα πατρόν και κόβουμε τα γράμματα.

Από διάφορα υφάσματα χρωματιστά, φλοράλ, ριγέ, καρό που μπορεί να μας έχουν περισσέψει είτε από ρούχα παλιά, κουρτίνες, τραπεζομάντηλα παίρνουμε μικρά κομμάτια, τοποθετούμε πάνω το χάρτινο πατρόν του γράμματος και κόβουμε γύρω -  γύρω.

Έτσι θα έχουμε ένα υφασμάτινο γράμμα!

Κάνουμε το ίδιο μέχρι να φτιάξουμε την λέξη που θέλουμε.
 
Κατόπιν, διπλώνουμε το σεντονόπανο στα δυο με τις ανοιχτές πλευρές προς τα κάτω. Στο μπροστινό κομμάτι τοποθετούμε τα γράμματα στη σειρά και γαζώνουμε ένα -  ένα στη ραπτομηχανή.

Αν δεν έχουμε ραπτομηχανή μπορούμε να τα ράψουμε με πονταρισιές στο χέρι.

Σημείωση: Αν η λέξη ή το όνομα που επιθυμούμε είναι μεγάλο, κόβουμε αντίστοιχα και μεγαλύτερο κομμάτι σεντονόπανου.
 
Αφού τελειώσουμε με τα γραμμωτά, γαζώνουμε τις 3 ανοιχτές πλευρές του μαξιλαριού αφήνοντας μια γωνίτσα για το γέμισμα. Γεμίζουμε με ειδικό βαμβάκι για μαξιλάρια ώστε να είναι ασφαλές στο πλύσιμο και ράβουμε το μικρό άνοιγμα.
 
Το μαξιλάρι μας είναι έτοιμο!!!

koukla 
 

 

 

 

 

 

 

 

Κεριά για λαμπάδες μπορούμε να προμηθευτούμε από παντού και πολύ οικονομικά! Για να κάνουμε την λαμπάδα μας προσωποποιημένη, θα χρειαστούμε ένα μικρό τελαράκι περίπου 10χ10 εκατοστών το οποίο και θα ζωγραφίσουμε με ακρυλικά χρώματα όποια σχέδια μας αρέσει!

Πάνω - πάνω γράφουμε το άνομα του βαφτιστηριού μας! Στο πίσω μέρος του κάδρου με μια πινέζα πιάνουμε ένα κομμάτι κορδέλας και δένουμε γύρω από το κερί!

Στολίζουμε και με άλλες κορδέλες, κορδόνι, χάντρες και ότι άλλo θέλουμε!!!

avgo
 
 

 

 

 

 

Παίρνουμε ένα αυγό από άθραυστο φελιζόλ περίπου 12 εκατοστά μεγάλο. Το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη crafting. Ζωγραφίζουμε με ακρυλικά χρώματα και γράφουμε το όνομα που θέλουμε.

Στο πάνω μέρος φτιάχνουμε ένα φιόγκο με κορδέλα και τον κολλάμε!
 
Έτοιμο το αυγό μας!!!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!