Πολιτιστικό Πάρκο

Πολιτιστικό Πάρκο

Το Πολιτιστικό Πάρκο βρίσκεται στο 16ο χλμ. προέκταση της Αττικής οδού στην Κερατέα, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, με Ελληνικό Λαογραφικό Μουσείο, υπαίθριους χώρους για πικνίκ, βοτανόκηπο, λίμνη με πάπιες και το Μουσείο Παλιών Επαγγελμάτων, τα λιοστάσια του, τα αμπέλια, το νερόμυλο, το τρυγοπάτι κα.

Το Πάρκο είναι γνωστό για την 12χρονη δράση του και για τα Εκπαιδευτικά Βιωματικά Προγράμματά του όπου οι εμψυχωτές εκπαιδεύουν τους μικρούς μαθητές στα Παλιά Παιχνίδια, την αξία των Βοτάνων, το Σιτάρι και τον κύκλο του ψωμιού, τα Παλιά Επαγγέλματα και αργότερα στον Τρύγο και στον Κύκλο του λαδιού. Τα Σαββατοκύριακα οι οικογένειες μπορούν να επισκέπτονται το Πάρκο, να συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Βιωματικά Προγράμματα και να περνάνε ευχάριστες ώρες με τα ζωάκια του, την Θάλεια την κατσίκα, το γαϊδουράκι την Μαγδάλω, το άλογο τον Παρασκευά.
Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά το ‘’Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας’’, Μουσείο που συμπεριλαμβάνεται στο Αρχείο Μουσείων και Συλλογών Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που τηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού- μία Ανοιχτή Επισκέψιμη Βιβλιοθήκη με χιλιάδες τίτλους, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια (ζωγραφική, ψηφιδωτό, βιτρό, χοροί κλπ), Gallery με τέχνεργα, ατελιέ γραφικών τεχνών, πωλητήριο κομπολογιού, έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και μοναδικών διακοσμητικών ειδών αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το ‘’ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ’’ καθημερινά και Σαββατοκύριακα χωρίς ανάγκη προγραμματισμού, όλοι εσείς που θέλετε να κάνετε μόνοι ή με τα παιδιά σας ένα ταξίδι στη λαογραφία και τον πολιτισμό της Ελλάδας ή απλά να χαρείτε το πικ – νικ και την εκδρομή σας σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στη φύση.