Πώς να κρατήσετε το μωρό δροσερό κατά την διάρκεια του ύπνου.

Πώς να κρατήσετε το μωρό δροσερό κατά την διάρκεια του ύπνου.

Έχουν πιάσει οι ζέστες για τα καλά και όπως είναι αναμενόμενο, εάν το σπίτι σας δεν έχει κλιματιστικό, το μωρό σας δεν θα μπορεί να κοιμηθεί άνετα. Σίγουρα θα πρέπει να έχει ένα δροσερό δωμάτιο. Ως σημείο αναφοράς λέμε ότι το δωμάτιο δεν θα πρέπει να έχει θερμοκρασία κάτω από 24 βαθμούς Κελσίου, γιατί διαφορετικά θα αρχίσει να αισθάνεται κρύο.

Ελάτε λοιπόν να δούμε μερικές γρήγορες και εύκολες συμβουλές για το πως θα νικήσετε την ζέστη, βοηθώντας το μωρό σας να κοιμηθεί άνετα και δροσερά.

Δροσερό δωμάτιο τη νύχτα

Το κλιματιστικό είναι καλό, αλλά ο αέρας του να μην πηγαίνει κατευθείαν στο μωρό. Ανάψτε το κλιματιστικό πριν βάλετε το μωρό να κοιμηθεί για να δροσίσει το δωμάτιο.

Μία άλλη λύση είναι να κρεμάσετε υγρές πετσέτες στις καρέκλες ή στα παράθυρα. Όταν εξατμισθεί το νερό θα δροσίσει το δωμάτιο.

Δροσερό δωμάτιο την ημέρα

Έχετε τις κουρτίνες κλειστές. Αυτό εμποδίζει τον ήλιο να ζεσταίνει το δωμάτιο. Επίσης προσπαθήστε να έχετε κλειστά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν τα χτυπά ο ήλιος. Εξάλλου ο ζεστός και ξηρός άνεμος μπορεί να φέρει και πολλή σκόνη μέσα στο παιδικό δωμάτιο.

Πως είναι καλύτερα να κοιμάται όταν έχει ζέστη;

Το μωράκι που φοράει την πάνα του και ένα ζιπουνάκι, θα χρειαστεί μόνο ένα ελαφρύ βαμβακερό σεντόνι για να κοιμηθεί όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο του είναι 24 βαθμοί Κελσίου.

Αν έχετε στο κρεβατάκι του κάποιο πλαστικό κάλυμμα, πρέπει να το βγάλετε το καλοκαίρι ή να το καλύψετε πολύ καλά με βαμβακερό σεντόνι, που θα απορροφήσει τον ιδρώτα του μωρού σας.

Τι πρέπει να φοράει στον ύπνο του, όταν κάνει ζέστη;

Προτιμήστε τα άνετα βαμβακερά ρουχαλάκια. Αποφύγετε τελείως τα συνθετικά υφάσματα που διατηρούν τη θερμότητα και δεν είναι βολικά για το δέρμα του. Αν κάνει πολύ ζέστη, αφήστε μόνο την πάνα του αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τα κουνούπια μακριά του.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να κρατήσω το μωρό μου δροσερό όταν κοιμάται;

Σκουπίστε το μωρό με ένα υγρό ύφασμα. Αυτό θα το δροσίσει αμέσως. Όμως στύψτε το καλά, γιατί αν είναι πολύ υγρό μάλλον θα ξυπνήσει!

Το μπάνιο πριν τον ύπνο θα το κρατήσει δροσερό και άνετο.

Κάντε το μωρό σας μπάνιο με χλιαρό νερό πριν το ξαπλώσετε για ύπνο. Αυτό θα το δροσίσει. Προσοχή όμως στα εξανθήματα. Εξανθήματα από τη ζέστη μπορεί να εμφανιστούν πρώτα στο λαιμό του, τις μασχάλες και σε όποιες άλλες πτυχώσεις στο σώμα του. Έχετε το νου σας. 

Πως μπορώ να το κρατήσω δροσερό όταν ταξιδεύουμε;

Αφαιρέστε από το καρότσι του ότι εμποδίζει τη ροή του αέρα. Πάντα να το παρακολουθείται στενά αν αποκοιμηθεί στο καρότσι, γιατί αυτό είναι πολύ ζεστό και δεν παίρνει αέρα.

Όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, προστατεύστε το μωρό με ένα σκίαστρο. Έχετε πάντα παρκαρισμένο το αυτοκίνητο σε σκιά και μην αφήσετε ποτέ το μωρό σας να κοιμηθεί στο κάθισμα του στο αυτοκίνητο όταν έχετε παρκάρει. Ακόμη και με τα παράθυρα ανοικτά, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει πάρα πολύ και γρήγορα.

Επίσης οι μεγάλες αλλαγές της θερμοκρασίας είναι άσχημες για το μωρό. Έτσι αν θέλετε να φύγετε από το σπίτι, σβήστε το κλιματιστικό και αφήστε για λίγη ώρα το μωράκι να προσαρμοστεί σε μια σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας.

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Χαρείτε τις ξέγνοιαστες ημέρες του αλλά μην ξεχνάτε να προστατεύεται τα μικρούλια σας από την πολύ ζέστη.