Που'ν'το Δαχτυλίδι; Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο

Που'ν'το Δαχτυλίδι; Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο

Μια παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από  το λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Ο Φέρυ, ένα μικρό αγόρι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, την καταστροφή ενός δαχτυλιδιού που κρύβει μέσα του άπλετη κακία και απληστία.

Η αγνή του καρδιά του δείχνει το δρόμο και παρέα με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους κατορθώνει να εξαφανίσει το κακό από τον κόσμο. Ο δρόμος που θα διασχίσει η συντροφιά των μικρών ηρώων θα είναι σκοτεινός, γεμάτος παγίδες και δύσβατος.

Με δυνατά όπλα όμως τη φιλία, την αγάπη και την πίστη, θα νικήσουν και θα μάθουν τι αξίζει αληθινά στη ζωή.

Η καλλιτεχνική εταιρεία DOMINUS παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Πού’ν’το δαχτυλίδι; : Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο». Το κείμενο και τη θεατρική διασκευή της τριλογίας ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’ του Τόλκιν υπογράφει η Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, ενώ τη σκηνοθεσία και τη μουσική ο Δημήτρης Παναρετάκης.

Ένα παραμυθένιο έργο, με σύγχρονη οπτική, γεμάτο περιπέτεια, χιούμορ, φαντασία, ζωντάνια, γρήγορους ρυθμούς και εκπλήξεις. Δέκα νέοι ηθοποιοί, μαζί με χόμπιτ, μάγους, ξωτικά, νάνους και δράκους, συνυπάρχουν αρμονικά με τα ευφάνταστα σκηνικά, τα ευρηματικά κοστούμια και τα τεχνολογικά εφέ, με την έξυπνη χρήση προτζέκτορα και παράλληλων προβολών.

Η πανέμορφα χορογραφημένη δράση του έργου δημιουργεί επάνω στη σκηνή μια μαγική πανδαισία εικόνων, κεντρίζοντας δημιουργικά τις αισθήσεις, τη φαντασία και την ψυχή των παιδιών, με γέλιο, αισιοδοξία και πολλή αγάπη.

Πρόκειται για μια παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους, τα οδηγεί να πιστέψουν στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και τα αποτρέπει από την ψεύτικη πεποίθηση ότι η ευτυχία κρύβεται στην απόκτηση των υλικών αγαθών.

Μέσα από την παράσταση τα παιδιά καταλαβαίνουν πως ό,τι αξίζει στη ζωή δεν αγοράζεται!

Το έργο φιλοδοξεί να ξυπνήσει τον κρυμμένο θησαυρό που όλοι κρύβουμε  μέσα μας. Στο ταξίδι-κυνήγι του χαμένου δαχτυλιδιού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα διαμάντια της ψυχής τους και αληθινές αξίες, όπως το θάρρος, η φιλία, η ομαδικότητα, η αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά, η σημασία της αυτοθυσίας, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Επίσης, θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα οικολογικά, καθώς τα στοιχεία της φύσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Το βασικότερο μήνυμα της παράστασης είναι ότι η καλοσύνη πάντοτε ανταμείβεται.

Στη δύσκολη μάχη με το κακό, και με τη δύναμη της αλληλεγγύης, το καλό νικάει και η αγνότητα δικαιώνεται.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Δημητρόπουλος, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Θάνος Καψοράχης, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος,

Φρίξος Μανασάκης, Βάσια Μπάντιου, Ελισάβετ Μπούρα, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Μαρία Στάβαρη, Αλέξανδρος Φράγκος.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σύλλογο Το χαμόγελο του Παιδιού
 

Έναρξη Παραστάσεων: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Σάββατο

Ώρα έναρξης 16:00

Τις καθημερινές πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Διάρκεια: 90’

Τιμές Εισιτηρίων:
10 ευρώ (παράσταση Σαββάτου),  6 ευρώ  (οργανωμένες σχολικές παραστάσεις & groups)
    

Θέατρο ΕΛΥΖΕ  (Νυμφαίου 12, Ιλίσια)

Τηλ.  210 7774311 – 6973 044300