ΠΥΡΝΑ. Παιδικό Πρόγραμμα 2013-2014

ΠΥΡΝΑ. Παιδικό Πρόγραμμα 2013-2014

Eβδομαδιαίες παιδικές δραστηριότητες της ΠΥΡΝΑΣ για τη σχολική χρονιά 2013-14:

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Κάθε Τετάρτη 17.00-18.30

με την παιδαγωγό Κατερίνα Μπάκα – Ματιάτου

Για παιδιά 5 έως 7 ετών
-Ανοικτή συνάντηση γνωριμίας με  παιδιά και γονείς  την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 17.00
Η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε το 2012 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, ένα πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων της Αθήνας και της επαρχίας.
Η άμεση επαφή μας με το σύγχρονο παιδικό βιβλίο,  οι συνεργάτες που έχουμε αποκτήσει και τα ενθουσιώδη σχόλια παιδιών και δασκάλων, μας οδηγούν να οργανώσουμε δράσεις με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ και στην Πύρνα
με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Οι γνώσεις, η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός της Κατερίνας Μπάκα εγγυώνται ένα δημιουργικό απόγευμα για τα παιδιά.

ΜΙΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ

Κάθε Δευτέρα  17.00-18.30

με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρίζα Βαμβουκλή

Για παιδιά από 5 ετών
-Ανοικτή συνάντηση γνωριμίας με παιδιά και γονείς, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 17.00
Η Μαρίζα Βαμβουκλή καλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα βίωμα που ξεκινά και τελειώνει στη φωνή, αλλά έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη συνεργασία, το παιχνίδι, τον συντονισμό χεριών-ποδιών, την όξυνση της μνήμης και την καλλιέργεια ισχυρών δεσμών,
μέσω της μαγείας της συλλογικής μουσικής έκφρασης. Μια δραστηριότητα που στοχεύει στηνολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής εφραστικότητας, στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φωνής και στην επαφή με παιχνίδια ρυθμού με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα (τύμπανα, ντέφια, μαράκες κ.ά.).

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Iστορίες με ζώα του βουνού και του κόσμου

Κάθε Παρασκευή 17.00-18.30

Με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδού Μαρία Λαγωνίκα

Για παιδιά 4-6 ετών
Συνάντηση γνωριμίας με γονείς και παιδιά, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 17.00
Γιατί ο αετός και η αλεπού αποφασίζουν να ζήσουν ο ένας κοντά στον άλλον; Τι κάνουν 4 ελέφαντες σε ένα τσίρκο; Γιατί επάνω στο ψηλό  κλαρί του δέντρου ήταν ο έξυπνος και πονηρός γέρο- κοκορής; Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το μύθο, την ιστορία και τη φαντασία τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγχρόνως θα αναπτύξουν τη γλωσσική και εκφραστική ικανότητα τους μέσω του αυτοσχέδιου διαλόγου και της επεξεργασίας των μύθων.
Ο Αίσωπος, Ο  Λαφονταίν και ο Ροντάρι θα μας δανείσουν  τις ιστορίες τους και εμείς χρησιμοποιώντας τη συμβολική γλώσσα του θεάτρου θα τις μεταμορφώσουμε σε δρώμενα!
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.30

Η Πύρνα προσκαλεί  γονείς παιδιών έως 12 ετών, σε συνάντηση γνωριμίας με τον Σπύρο Κασιμάτη, PgDip, MA, δάσκαλο και σύμβουλο ψυχικής υγείας, με θέμα:
Γονείς, Παιδιά, Σχολεία

Οι γονείς, που αισθάνονται πως κανείς δεν τους προετοίμασε για να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώσουν παιδιά, ψάχνουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν για να αναπτύξουν εποικοδομητικές και ευτυχισμένες σχέσεις μεταξύ τους και με τα παιδιά τους. Από αυτή τη συνάντηση ίσως δημιουργηθεί ενδιαφέρον και διαθεσιμότητα συμμετοχής σε μια δίωρη εβδομαδιαία ομάδα εργασίας που θα συζητήσει και θα σκεφτεί ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν έντονα.

Κοκκιναρά 43, 145 63 Κηφισιά
Tηλ.: 210 6230913, Fax: 210 6232141
e-mail: pyrnanet@otenet.gr
web: http://www.pyrna.gr