Τα έμβρυα επηρεάζονται από τους ήχους του περιβάλλοντός τους

Τα έμβρυα επηρεάζονται από τους ήχους του περιβάλλοντός τους

Συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρευνες που αποδεικνύουν πόσο σημαντικά είναι τα ερεθίσματα που δέχεται ένα παιδί από τη στιγμή που βρίσκεται σε εμβρυϊκή φάση.

Μια νέα έρευνα που έγινε από Γάλλους επιστήμονες απέδειξε ότι τα έμβρυα φαίνεται πως αποτυπώνουν στον εγκέφαλό τους τη μουσική που ακούνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη θυμούνται και μετά τη γέννησή τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα κάνοντας ένα πείραμα. Ζήτησαν από 50 έγκυες να ακούνε κάποια συγκεκριμένα  κομμάτια κλασικής μουσικής δυο φορές κάθε μέρα.. Ένα μήνα μετά τη γέννηση των παιδιών, οι επιστήμονες έβαλαν στα βρέφη να ακούσουν το κομμάτι που άκουγαν ενώ ήταν έμβρυα και  ένα άλλο, που το άκουγαν για πρώτη φορά. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι όταν τα μωράκια άκουγαν το γνωστό τους κομμάτι, οι χτύποι της καρδιάς τους μειώνονταν κατά 12 το λεπτό ενώ όταν άκουγαν το άγνωστο κομμάτι οι χτύποι μειώνονταν κατά 6.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι τα μωρά μαθαίνουν σχεδόν αμέσως να αντιλαμβάνονται τα ακούσματα του περιβάλλοντός τους και το λόγο των ανθρώπων γύρω τους. Ο ακουστικός μηχανισμός των εμβρύων είναι ήδη ανεπτυγμένος στο τέλος του όγδοου μήνα κύησης. Βέβαια δεν χρειάζεται οι μητέρες να εκθέτουν τα μωρά τους σε παραπάνω ερεθίσματα από όσα ήδη προσφέρει το περιβάλλον στο οποίο ζουν, αφού όπως λένε οι επιστήμονες το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά στη φάση της ανάπτυξης.

Βέβαια δεν επιτρέπεται οι μητέρες να ακουμπούν στην κοιλία τους συσκευές που παράγουν ήχο προκειμένου να αυξήσουν τις μουσικές επιρροές που δέχονται τα έμβρυα που κυοφορούν. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τους προκαλέσουν βλάβες. Αυτό που δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και που ενδείκνυται να κάνουν οι μητέρες είναι να τραγουδούν οι ίδιες στα μώρα τους νανουρίσματα.