Θηλασμός στα δίδυμα

Θηλασμός στα δίδυμα

Θα έχω αρκετό γάλα; Θα μπορώ να ταΐζω τα δίδυμα ταυτόχρονα; Πολλά ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό σας όπως άλλωστε και κάθε μαμά διδύμων.
Έχουμε για εσάς 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με το θηλασμό των διδύμων σας.

Μην ανησυχείς. Έχεις αρκετό γάλα.

Ο θηλασμός λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Ακόμα και αν είχατε δύο παιδία να ταΐσετε, το σώμα σας είναι έτοιμο να παράγει αρκετή ποσότητα και για τα δύο. Σίγουρα θα χρειαστεί να τρέφεστε καλύτερα από τις υπόλοιπες μητέρες που θηλάζουν και να λαμβάνετε περισσότερη τροφή και πολλά σνακ μέσα στη μέρα.

Ταυτόχρονο τάισμα.

Θα σας βοηθήσει να ταΐζετε τα μωράκια σας ταυτόχρονα γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το ένα θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το άλλο. Σιγά σιγά θα βρείτε τη θέση που σας ταιριάζει περισσότερο και που νιώθετε πιο άνετα.

Αλλάζετε μαστό κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Δώστε την ευκαιρία στα δίδυμα σας να δοκιμάσουν και τις δύο πλευρές του στήθους σας. Στην περίπτωση που το ένα τρώει περισσότερο, αυτή η εναλλαγή στο στήθος σας θα το βοηθήσει να χορτάσει ενώ η παραγωγή γάλατος θα διατηρηθεί ίδια και στους δύο μαστούς.

Η βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη

Μετά τις πρώτες εβδομάδες, είναι φυσιολογικό να είστε κουρασμένη ενώ φροντίζετε τα δίδυμά σας. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα θήλαστρο και να φυλάξετε το γάλα έτσι ώστε να μπορεί ο σύντροφός σας να τα ταΐσει κατά την διάρκεια της νύχτα και εσείς να μπορέσετε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω. Επιπλέον, δεν είναι κακό να ζητήστε βοήθεια από φίλους ή από την οικογένεια σας για τις δουλειές στο σπίτι. Θα έχετε περισσότερο χρόνο και διάθεση να ασχοληθείτε με την φροντίδα και την ανάπτυξη των διδύμων σας ενώ θα είστε πιο ξεκούραστη.