8 μυστικά για το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

4 μυστικά για το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το αγαπημένο μας στολίδι, χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής! Σας έχουμε απλές και σίγουρα γνωστές συμβουλές που όμως εξασφαλίζουν πως το δέντρο σας θα είναι αξιοζήλευτο.

Το δέντρο το σωστό

Είναι πραγματικά σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο δέντρο. Το αληθινό είναι μία εξαιρετική επιλογή που όμως θέλει περισσότερη φροντίδα. Αν προτιμάτε ένα ψεύτικο δέντρο καλό είναι να επενδύσετε σε ένα καλής ποιότητας που θα κρατήσει στα χρόνια χωρίς να "μαδάει". 

Η θέση η σωστή

Σκεφτείτε πού θα στήσετε το δέντρο σας. Επιλέξτε μία θέση κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα και φυσικά βεβαιωθείτε πως θα είναι ασφαλές αποφεύγοντας έτσι ατυχήματα

Η βάση η σωστή

Στρώστε ένα χαλί ή ένα πανί στη βάση του για να είναι πιο σταθερό και να μη γλιστράει. Αν αγοράσετε αληθινό δέντρο, το χαλάκι θα βοηθήσει και στο να μαζεύονται εύκολα τα πεσμένα φύλλα.

Τα λαμπάκια τα σωστά - ο στολισμός ο σωστός

Ξεκινήστε πρώτα με τα λαμπάκια, μετά τοποθετήστε τη γιρλάντα (αν επιθυμείτε να βάλετε) και τελευταίες τις μπάλες. Αρχίστε να βάζετε τα λαμπάκια από κάτω προς τα πάνω. Τοποθετήστε τα περιμετρικά, βάζοντας μερικά στα πιο μέσα κλαδιά. Σκεφτείτε τι χρώμα και πόσα λαμπάκια θέλετε για το δέντρο σας. Συμβουλή: προτιμήστε LED λαμπάκια που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συμβατικά και καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα. 

Έπειτα τοποθετήστε τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά επίπεδα του δέντρου και τις μικρές στα πιο ψηλά. Βάλτε μπάλες και στο εσωτερικό, για να φαίνεται το δέντρο πιο γεμάτο και ζωηρό! Τολμήστε να βάλετε και μερικά τελείως διαφορετικά στολίδια σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας, φτιάχνοντας χειροποίητα στολίδια, από κάθε υλικό.