7 βότανα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας στα παιδιά.

7 βότανα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας στα παιδιά.

Χωρίς αμφιβολία, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε τον ερχομό της άνοιξης, αλλά είναι επίσης η εποχή που ταλαιπωρεί όλους αυτούς που υποφέρουν από αλλεργίες.

Και για τους γονείς που θα ήθελαν να μην δώσουν στα παιδιά τους φάρμακα αλλά να τα ανακουφίσουν ίσως με κάποια βότανα, είναι μία φυσική εναλλακτική λύση που ορισμένες φορές μπορεί να είναι καλύτερη και από ένα φάρμακο.
Μία έρευνα έδειξε ότι τα βότανα βοήθησαν πολύ τα παιδιά από 4 έως 17 ετών. Αν και θεωρούνται ασφαλή δεν συνιστώνται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Έτσι είναι πάντα απαραίτητο για τους γονείς να συμβουλεύονται τον γιατρό (βοτανολόγο) ιδίως αν το παιδί παίρνει και άλλα φάρμακα ή θα μπορούσε να είναι αλλεργικό στο ίδιο το βότανο.

Δείτε κάποια βότανα που θα βοηθήσουν στην αλλεργία του παιδιού.

1. Τσουκνίδα.
Ένα πολυετές άγριο φυτό, μειώνει τη φλεγμονή και την παραγωγή της ισταμίνης και είναι από τα καλύτερα βότανα για αλλεργίες. Απλά βυθίστε τα αποξηραμένα φύλλα της σε βραστό νερό, σαν να κάνετε ένα τσάι.

2. Κερσετίνη.
Είναι ένα βιοφλαβονοειδές που μειώνει την ποσότητα της ισταμίνης που απελευθερώνεται στο σώμα και ελέγχει την μύτη που τρέχει και τη φαγούρα στα μάτια. Η κερσετίνη είναι διαθέσιμη σαν συμπλήρωμα αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να την παίρνει το παιδί από το φλοιό φρούτων όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα γκρέιπ φρουτ.
Όταν πλησιάζει η εποχή των αλλεργιών, είναι πολύ καλό να δίνουμε στα παιδιά πολύ περισσότερα από τα φρούτα αυτά, συνιστούν οι ειδικοί.

3. Τζίντζερ.
Η πιπερόριζα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη μείωση της φλεγμονής της αναπνευστικής οδού που προκαλείται από αλλεργίες. Δοκιμάστε καραμέλες ή τσάι τζίντζερ με λίγο μέλι για να γίνει πιο εύγευστο.

4. Μαύρα φραγκοστάφυλα.
Το φυτό αυτό χρησιμοποιεί φυτικά βλαστοκύτταρα, για τη θεραπεία μιας πάθησης και επίσης δρα ως φυσική κορτιζόνη για να βοηθήσει στην ανακούφιση φλεγμονής και αλλεργιών.

5. Μαύρο σαμπούκου.
Τα άνθη του σαμπούκου μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών.
Όταν το σώμα είναι φορτωμένο με βλέννα είναι το ιδεώδες καταφύγιο για τα μικρόβια. Το μαύρο φραγκοστάφυλο είναι επίσης αποτελεσματικό στην ανακούφιση του βήχα. Βάλτε τα άνθη του σε βραστό νερό και μέλι για λίγα λεπτά.

6. Το μύρτιλλο.
Τα φρούτα και τα φύλλα του φυτού περιέχουν χρωστικές ουσίες που είναι σούπερ αντιοξειδωτικές καθώς και κουερσετίνη (φυσικό βιοφλαβονοιδές).

7. Πυκνογενόλη.
Εκχύλισμα από το φλοιό του πεύκου. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεραπεύει τους ιστούς βλέννας στα μάτια, τη μύτη, το στόμα και τους πνεύμονες.
Όπως και η κερκετίνη βρίσκεται στα φρούτα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα τρόφιμα που μπορεί να ανακουφίσουν από τις αλλεργίες. Ένα από αυτά είναι ο ανανάς, λόγω του ενζύμου βρομελίνη, που περιέχει και το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες.

Όταν τον τρώμε ιδίως με άδειο στομάχι μειώνει τη φλεγμονή στη μύτη τους πνεύμονες και τα μάτια, δηλώνουν οι ειδικοί.

Επίσης πολύτιμος είναι ο ζωμός από κόκκαλα, γιατί καταπραΰνει την φλεγμονή του εντέρου που μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο ζωμός αυτός (όλοι ξέρουμε τις καλές ιδιότητες της κρεατόσουπας), θεραπεύει την μεμβράνη των εντέρων γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο και πολλά μεταλλεύματα, και επειδή είναι μια έτοιμη πηγή κολλαγόνου και ζελατίνης που είναι δύσκολο να τα πάρουμε με συμπληρώματα τροφής ή τρόφιμα.

Έτσι λοιπόν, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι η φύση βοηθά σε πάρα πολλά πράγματα τον άνθρωπο.