Αλλεργίες: Ποια σημεία του σπιτιού πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις αλλεργίες

Αλλεργίες: Ποια σημεία του σπιτιού πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις αλλεργίες

Το σπίτι είναι αναμφίβολα το καταφύγιο μας, αλλά αν ένα άτομο είναι αλλεργικό ή ευαίσθητο σε κάποια αλλεργία, τότε χρειάζεται προσοχή. Ελάτε να δούμε, δωμάτιο με δωμάτιο που καραδοκούν οι αλλεργίες. Και αν θέλετε, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να απαλλαγεί το σπίτι από όλα αυτά τα δυσάρεστα στοιχεία που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.

Σαλόνι.

Παράθυρα.
Οι κόκκοι γύρης μπορούν να διεισδύσουν στο σπίτι, από τα παράθυρα που δεν κλείνουν καλά. Φροντίστε να κλείνουν ερμητικά και αν χρειάζεται ανοίξτε το air-condition για να δροσιστείτε, αφήνοντας τον εξωτερικό αέρα που περιέχει αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα έξω από το σπίτι.

Κάτω από τον καναπέ.
Τα ακάρεα της σκόνης δεν μπορούν να πνιγούν! Έτσι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά είναι να μειώσετε την σκόνη στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί κάτω από τα έπιπλα στο δάπεδο, στα πρεβάζια, στις περσίδες και σε όλες τις περιοχές που μαζεύουν σκόνη.

Χαλιά.
Οι μικροσκοπικοί κόκκοι της γύρης μπορούν να ταξιδεύουν μέσω του αέρα για μίλια. Αν υπάρχει ευαισθησία στη γύρη, πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να την αποφύγετε. Βγάλτε τα χαλιά την άνοιξη, θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της σκόνης στο σπίτι.

Τζάκι.
Η μούχλα, ένα ελαφρύ και εύκολα μεταφερόμενο αλλεργιογόνο, μπορεί να προσκολληθεί στο φλοιό των δένδρων. Πριν ανάψετε το τζάκι σας, ή ακόμη πριν φέρετε ξύλα μέσα στο δωμάτιο, ελέγξτε το φλοιό για μούχλα. Αν δείτε κάποιο σημάδι, πετάξτε το.

Κουζίνα.

Το μπολ για τα κατοικίδια ζωάκια.
Το μεγαλύτερο αλλεργιογόνο από τα ζώα δεν βρίσκεται στη γούνα τους αλλά στις πρωτεΐνες που εκκρίνονται από τους αδένες του δέρματος και βρίσκονται στο τρίχωμα, στο σάλιο που κολλά στην γούνα του, όταν το ζώο τη γλύφει και στα ούρα. Δεν χρειάζεται να διώξετε το ζωάκι σας. Το τακτικό μπάνιο βοηθά στην απομάκρυνση της τρίχας, επίσης πλένετε καλά το πρόσωπο και τα χέρια σας, όταν περιποιείστε ή παίζετε με το ζωάκι σας.

Κρεβατοκάμαρα.

Πολυθρόνα.
Κάθε έπιπλο, μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος χώρος για αλλεργιογόνα, όπως το τρίχωμα των ζώων. Τι πρέπει να κάνετε; Κρατήστε τα μακριά από αυτά!

Κρεβάτι.
Τα ακάρεα σκόνης και τα απόβλητά τους είναι σημαντικά αλλεργιογόνα. Πλένετε τα κλινοσκεπάσματα με ζεστό νερό κάθε εβδομάδα για να μειωθεί ο πληθυσμός τους. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί κάτω από τα έπιπλα και σε κάθε επιφάνεια που μαζεύει σκόνη.

Μπάνιο

Η κουρτίνα του ντους.
Η μούχλα αγαπά πολύ τους υγρούς χώρους, έτσι το ντους είναι μία προνομιακή θέση γι’ αυτή. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα εναντίον της μούχλας, στο μπάνιο, στη ντουζιέρα, στα πλακάκια, στη κουρτίνα του ντους και γύρω από τη βάση της μπανιέρας και της τουαλέτας.

Ο αέρας
Η μούχλα, ευδοκιμεί όλο το χρόνο σε κλειστούς χώρους, ιδίως σε υγρά μέρη, όπως το μπάνιο σας. Αερίζετε καλά το μπάνιο για να μειώσετε την υγρασία και να αποφύγετε έτσι τη μούχλα. Επίσης σκεφτείτε να αντικαταστήσετε, αν βέβαια έχετε κάποιο χαλί (μοκέτα) με πλακάκι.

Ντουλάπα

Το ράφι με τα παπούτσια σας.
Η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί και στο ράφι των παπουτσιών σας. Αν βάζετε τα παπούτσια σας στο ράφι επιστρέφοντας σπίτι μετά από βροχή και δεν έχουν στεγνώσει καλά, προσέξτε. Η μούχλα θα επισκεφτεί την ντουλάπα σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στη θέση τους.