«Ανθρώπινο συναίσθημα μου μυρίζει…»

mousioΗ ομάδα που θα δημιουργηθεί θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον Δράκο που όταν γυρνά στο σπίτι του οσμίζεται και λέει «ανθρώπινο συναίσθημα μου μυρίζει…»

Πως; Με τη συνοδεία του μάστορα τους του Δρ. Στέλιου Πελασγού θα γνωρίσει, θα ζήσει και θα εφαρμόσει τον παραδοσιακό τρόπο αφήγησης, τον επικό τρόπο.

Μαθητευόμενοι θα θυμηθούμε αυτόν τον ξεχασμένο τρόπο αφήγησης, ο οποίος έχει τη δύναμη να αποστασιοποιείται από τα συναισθήματα για να μπορεί να τα αναγνωρίσει και να τα διαχειριστεί.

Η σοφία της παράδοσης θα συνδυαστεί με την σύγχρονη παιδαγωγική και την ψυχολογία μέσα από δραστηριότητες, συζητήσεις, αφηγήσεις και ονειροπολήσεις.

8/2 Πως τα συναισθήματα γίνονται ξύλινα; «Η ξυλένια κούκλα» (μικρασιάτικο παραμύθι). Η έκφραση των συναισθημάτων και η απόκρυψη τους.

5/4 Ανθρώπινο συναίσθημα μου μυρίζει «Οι δράκοι και οι κόρες τους» Πότε κοιμόνται και πότε ξυπνούν τα συναισθήματα; Τι είναι ανθρώπινο και τι όχι; Τι μας ενώνει και τι μας απομακρύνει από τους άλλους; Πως αναγνωρίζουμε τους Δράκους και τα συναισθήματά τους;

/5 «Οι αδελφές της Σταχτοπούτας, τα αδέλφια του Ιακώβ και η μητριά της Χιονάτης» Αντιζηλία και φθόνος. Πώς αναπτύσσονται; Πώς καλλιεργούνται; Πώς αντιμετωπίζονται;   (Η ημερομηνία για τον Μάιο θα ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση)

Διάρκεια σεμιναρίου: σύνολο 12 ώρες σε 3 συναντήσεις 4 ώρες κάθε συνάντηση.

Ημέρες και ώρες: μία Παρασκευή τον μήνα 8/2, 5/4, /5. 17.00 – 21.00 μ.μ.

Κόστος: 40 ευρώ για κάθε συνάντηση ή 108 ευρώ για το σύνολο των 3 συναντήσεων

Με τον Δρ. Στέλιο Πελασγό, πρώτο έλληνα ιστορητή, παραμυθά. Διδάκτωρ παιδαγωγικής για την διεπιστημονική του έρευνα πάνω στα λαϊκά παραμύθια και την μαθητεία της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης μέσω της χρήσης πολλαπλής νοημοσύνης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
•    Ανθρώπους που δουλεύουν ή θέλουν να δουλέψουν τα παραμύθια με ομάδες παιδιών, εφήβων ή ενηλίκων
•    Σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών.
•    Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Καρατζά 7, Φιλοπάππου 11741

τηλ. 210 9218329