clinofar moro

Απαραίτητα βήματα για να ξεπεράσει το παιδί σας το κρυολόγημα.

Παιδιά. Τρέχουν, παίζουν, βγάζουν τα μπουφάν τους μέσα στο κρύο, ανεβάζουν πυρετό, βρίσκουν τη μέλισσα και την αφήνουν να τα τσιμπήσει, πέφτουν στην ευθεία, χτυπούν στην παιδική χαρά και βρίσκουν αμέτρητους τρόπους για να μας κατατρομάξουν.

Δεν μπορείτε να αποτρέψετε κάθε ατυχία. Δεν πρέπει κιόλας, γιατί η παιδική ηλικία πάντοτε συνοδεύεται με ένα σημάδι από χτύπημα στο γόνατο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να είσαστε σωστά προετοιμασμένοι. 

Τι κάνετε λοιπόν όταν το παιδί σας είναι άρρωστο;

Αν το παιδί σας έχει βήχα, συνάχι ή ένα κρυολόγημα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα απλά βήματα για να περιορίσετε το κρυολόγημα μέσα στο σπίτι.

1. Πολύ ξεκούραση. Γιατί;

Το παιδί παίρνει ενέργεια για την καταπολέμηση της λοίμωξης. Όταν το παιδί σας ξεκουράζετε, ανακτά δυνάμεις που το βοηθούν στην άμεση θεραπεία του από την ασθένεια.

Τώρα είναι η ώρα να αφήσετε το παιδί σας να παρακολουθήσει το αγαπημένο του πρόγραμμα στην τηλεόραση. Ακόμα, μπορείτε να του φέρετε ένα παιδικό βιβλίο, ένα νέο σετ με μαρκαδόρους και ένα μπλοκ ζωγραφικής. Ένα παζλ είναι επίσης μια καλή ιδέα. 

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να μένει συνέχεια στο κρεβάτι του. Μερικές φορές μια αλλαγή σκηνικού είναι χρήσιμη. Αν ο καιρός είναι καλός, μπορεί να καθίσει σε μια άνετη θέση στην αυλή ή στη βεράντα και να αναπνεύσει καθαρό αέρα

Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να χαλαρώσει, βοηθήστε το με το να του διαβάσετε κάτι ή με το να του πείτε ένα τραγουδάκι. Ακόμα μπορείτε να του προτείνεται να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη γιαγιά ή με έναν φίλο του.

2. Αμπούλες φυσιολογικού ορού. Γιατί;

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα παιδιά  που δε φυσούν τη μυτούλα τους να «τρέχει» συνεχώς, να είναι πολύ συχνά «κρυωμένα» και να «κολλάνε» πολύ εύκολα το ένα με το άλλο! Μια «βουλωμένη» μυτούλα αποτελεί εστία μόλυνσης που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του παιδιού αλλά και για την ποιότητα ζωής, τόσο της δικής του όσο και όλης της οικογένειας. Έχετε πάντοτε μαζί σας, αμπούλες Clinofar  για να καθαρίζετε εύκολα τη μυτούλα τους, πάντα και παντού. Προτείνουμε τις αμπούλες καθώς είναι εύκολες στη μεταφορά και τη χρήση και παραμένουν πάντα αποστειρωμένες συγκριτικά με τη χρήση μπουκαλιού φυσιολογικού ορού & σύριγγας, που είναι 1. μη αποστειρωμένο μετά το άνοιγμα, 2. επικίνδυνο για τραυματισμούς  3. δύσχρηστο/ δύσκολο στη μεταφορά.

3. Εντριβές (από 3 μηνών και άνω). Γιατί;

Οι εντριβές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε να μας τρίβουν με αλοιφές που περιείχαν ευκάλυπτο, καμφορά ή μέντα, όταν ήμασταν άρρωστοι. Έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα συστατικά δεν έχουν πραγματικά καμία επίδραση στη ρινική συμφόρηση, αλλά κάνουν τον ασθενή να νιώθει ότι αναπνέει καλύτερα δημιουργώντας μια αίσθηση δροσιάς στη μύτη.
Κάντε εντριβές στο στήθος του παιδιού σας, το λαιμό και την πλάτη. Προσοχή: Μην κάνετε εντριβές με κρέμες ή αλοιφές σε ευαίσθητο δέρμα. Ακόμα, μην τις βάλετε οπουδήποτε στο πρόσωπό του.

4. Πολλά υγρά (από 6 μηνών και άνω). Γιατί;

Η κατανάλωση πολλών υγρών βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης.

Το νερό βοηθάει πάρα πολύ, αλλά το παιδί σας δεν το βρίσκει πολύ ελκυστικό. Δοκιμάστε συνταγές με φυσικούς χυμούς φρούτων ή κάποια smoothies με φρούτα. Προσοχή: Ρωτήστε το γιατρό σας για το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε.

5. Κοτόσουπα και άλλα ζεστά (από 6 μηνών και άνω). Γιατί;

Τα ζεστά υγρά μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικά και να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σούπα κοτόπουλου ανακουφίζει πραγματικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως τους πόνους, την κόπωση, τη ρινική συμφόρηση, και τον πυρετό.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή (όχι καυτή).Εάν το παιδί σας είναι τουλάχιστον 6 μηνών, θα μπορούσε να απολαύσει ένα χλιαρό χαμομήλι. Προσοχή: Υπάρχουν και άλλα βότανα που είναι ασφαλή για τα παιδιά, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε τσάι από βότανα, εκτός από το χαμομήλι, καθώς δεν είναι όλα τα φυσικά προϊόντα ασφαλή για τα παιδιά.

6. Ανύψωση του κεφαλιού (από 12 μηνών και άνω). Γιατί;

Η ανύψωση του κεφαλιού του παιδιού σας, μπορεί να βοηθήσει να αναπνέει πιο άνετα.
Εάν το παιδί σας κοιμάται σε κούνια , τοποθετήστε πετσέτες ή ένα λεπτό μαξιλάρι κάτω από στρώμα, στο μέρος του κεφαλιού, στα ελατήρια της κούνιας. Μην προσπαθήσετε να αυξήσει τα πόδια της κούνιας γιατί μπορεί να γίνει ασταθής.

Εάν το παιδί σας κοιμάται σε κανονικό κρεβάτι, ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι του είναι μια καλή λύση αλλά μόνο αν δεν είναι ανήσυχο. Είναι ασφαλέστερο να βάλετε στο κεφάλι του κρεβατιού πετσέτες ή ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα. Αυτό δημιουργεί μια πιο σταδιακή και άνετη κλίση κάτω από το κεφάλι του.