Αποφυγή κινδύνων στην παιδική χαρά.

Αποφυγή κινδύνων στην παιδική χαρά.

Τα παιδικά παιχνίδια της παιδικής χαράς έχει σχεδιαστεί για την διασκέδαση και την χαρά των παιδιών. Όμως δεν είναι πάντα ασφαλής για όλες τις ηλικίες.

Η προσπάθεια των δήμων είναι να διατηρούν τις παιδικές χαρές σε καλή κατάσταση, καθαρές και να αντικαθιστούν τον παλιό εξοπλισμό τους. Μία πολύ καλή ιδέα, είναι να υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα παιδιά με τον κατάλληλο για κάθε ηλικία εξοπλισμό και σήμανση.

Το κατάλληλο μαλακό έδαφος μειώνει την σοβαρότητα των τραυματισμών. Άσφαλτος, τσιμέντο, χώμα ακόμη και γκαζόν είναι υλικά ακατάλληλα για την παιδική χαρά. Συνθετικός χλοοτάπητας, επιφάνειες από καουτσούκ και άμμος είναι ότι πρέπει για να μην χτυπούν τα παιδιά άσχημα.

Στην αυλή μας, πρέπει επίσης να φροντίσουμε για κάποιο είδος μαλακής επιφάνειας, εκεί που παίζουν τα παιδιά μας. Προσέξτε τις κούνιες, στο σημείο που κρέμεται η αλυσίδα να είναι καλά και γερά βιδωμένη και ελέγξτε για τυχόν μπουλόνια ή καρφιά που προεξέχουν και μπορούν να τραυματίσουν τα παιδιά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συνιστά να μένουν τα παιδιά μακριά από τα τραμπολίνα, εκτός βέβαια αν υπάρχει επίβλεψη για κάποιο αθλητικό πρόγραμμα.

Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί στο τραμπολίνο, είναι σπασμένα οστά, διάσειση, διαστρέμματα, μώλωπες και γρατζουνιές, τα οποία συνήθως προκαλούνται από την λάθος προσγείωση, την σύγκρουση με άλλο πρόσωπο, προσγείωση επάνω στα ελατήρια ή στο πλαίσιο του τραμπολίνο.

Τραυματισμοί στην παιδική χαρά. (Ανάλογα με την ηλικία)

Παιδάκια μέχρι 2 ετών. Η παιδική χαρά δεν είναι σχεδιασμένη για μωρά. Και τα νήπια χρειάζονται στενή επιτήρηση. Στο σπίτι η κούνια (που μπορούμε να κρεμάσουμε από κάποιο σημείο ψηλό, από την πόρτα) δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από μωράκια κάτω του ενός έτους. Γιατί τα κεφαλάκια τους είναι βαριά και οι μύες του λαιμού δεν είναι πολύ δυνατοί ακόμη. Με την κίνηση της κούνιας μπορεί να τραυματιστούν.

Παιδάκια από 2 ετών και πάνω. Στην ηλικία αυτή οι μικρό τραυματισμοί είναι πολύ συχνοί. Και σύμφωνα με το «Safe Kids USA», είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε, ένας από τους κυριότερους λόγους θανάτου είναι ο στραγγαλισμός, για παράδειγμα όταν ένα κασκόλ ή κορδόνι πιαστεί. Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά να φορούν σακάκια και μπλούζες με κορδόνια στην παιδική χαρά.