Ασφαλή παιδιά στην παιδική χαρά

Ασφαλή παιδιά στην παιδική χαρά

Το καλοκαίρι έφτασε. Ο γλυκός καιρός είναι σωστή πρόκληση για να βγούμε από το σπίτι μας. Η παιδική χαρά είναι πλέον πειρασμός για τα μικρά μας. Πάρτε τα λοιπόν από το χέρι και αφήστε τα να διασκεδάσουν, αλλά προσοχή!
Ακολουθώντας απλούς κανόνες, τα παιδιά και εσείς θα διασκεδάσετε και θα χαρείτε στην παιδική χαρά, χωρίς κανένα κίνδυνο.

Φορέστε τους τα σωστά ρούχα.

Πριν φύγετε από το σπίτι, σιγουρευτείτε ότι είναι σωστά ντυμένα. Να έχουν κλειστά παπούτσια, όχι φαρδιά ρούχα με κορδόνια που κινδυνεύουν να πιαστούν σε κάποιο εξοπλισμό των παιχνιδιών και να πέσουν ή ακόμη να στραγγαλιστούν. Δεν πρέπει να φορούν το κράνος του ποδηλάτου τους, γιατί μπορεί να εγκλωβίσει το κεφάλι τους.

Εξετάστε με προσοχή το χώρο

Είτε βρίσκεται η παιδική χαρά στο πάρκο, είτε στην αυλή του σχολείου ή ακόμη και στην πίσω αυλή του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος για την πρόσβαση στα παιχνίδια είναι καθαρό και απαλλαγμένο από διάφορα εμπόδια όπως κατεστραμμένα φύλλα ή ξύλα. Εάν υπάρχουν σπασμένα παιχνίδια ή ξεφλουδισμένα χρώματα, πείτε στα παιδιά να μείνουν μακριά. Προσέξτε τα παιδιά κάτω των 6 ετών να μη βάζουν τίποτε στο στόμα τους.

Μην τα αφήνετε ποτέ από τα ματιά σας.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η συνεχής προσοχή μας παιδιά στην παιδική χαρά είναι πολύ σημαντική. Έχετε το νου σας στους γύρω δρόμους, ακόμη και γέφυρες ή ρυάκια, αν φυσικά υπάρχουν. Βεβαιωθείτε ότι τα βλέπετε, ακόμη και αν καθίσετε λίγο να ξεκουραστείτε.

Δείτε τον καιρό

Ο ζεστός καιρός είναι βέβαια ιδανικός, αλλά ο καυτός ήλιος και τα μεταλλικά παιχνίδια δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Αποφύγετε τις μεταλλικές τσουλήθρες και τις σκάλες που είναι άμεσα εκτεθειμένες στον ήλιο και διαλέξτε παιδική χαρά με σκιά,προστατευμένη από τον ήλιο. Εάν έχει βρέξει και πάτε μετά στην παιδική χαρά, προσέξτε πάρα πολύ να έχει φύγει καλά το νερό από όλα τα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι 5 εκατοστά νερού είναι αρκετά για να πνιγεί ένα μικρό παιδάκι.

Μιλήστε στα παιδιά σας

Αναρωτιέστε πώς να διδάξετε στα παιδιά την ασφάλεια στο παιχνίδι τους. Πριν φύγετε, εξηγείστε τους ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούν. Όπως να χρησιμοποιούν όλα τα παιχνίδια στην παιδική χαρά με σωστό τρόπο και να μην τσακωθούν με άλλα παιδάκια. Όταν φτάσετε, σιγουρευτείτε ότι τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία τους και αφήστε τα μικρά να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τον χρόνο τους στην παιδική χαρά.

Καλή σας διασκέδαση.