Το παιδί μου λέει συνεχώς ψέματα - Πώς να το αντιμετωπίσετε

«Δεν ξέρω πως να καταφέρω το παιδί μου να σταματήσει να λέει ψέματα. Έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά να του μάθουμε τις σωστές αξίες. Όσο πιο πολύ το μαλώνω τόσο περισσότερο συνεχίζει τα ψέματα»

Τα περισσότερα παιδιά λένε ψέματα κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά όμως μπορεί να είναι μια σοκαριστική έκπληξη την πρώτη φορά που θα ακούσετε το παιδί σας να λέει ψέματα. Η μάθηση για το πως να λέει ψέματα, είναι μέρος της ανάπτυξης ενός παιδιού, αλλά πρέπει όμως να μαθαίνει να λέει την αλήθεια. Εδώ είναι, πως θα δώσετε στο παιδί σας το μήνυμα ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντική.

3 tips για να γνωρίσουμε τα παιδιά μας καλύτερα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τα παιδιά του.

Το να καταλάβεις καλύτερα τα παιδιά σου θα βοηθήσει πολύ την επικοινωνία μαζί τους. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά ταλέντα. Επικοινωνεί και διασκεδάζει διαφορετικά. παίζει και χαίρεται με άλλα πράγματα.

3 μυστικά για να γίνουμε χαρούμενοι γονείς

Όλοι εμείς οι γονείς αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας, αλλά πάντα παραδεχόμαστε ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο.

Τα παιδιά μας είναι τα πιο γλυκά και σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, όμως πολλές φορές καταφέρνουν μας φέρουν στα όρια μας.

Πολλές φορές παραδεχόμαστε ότι έχουμε κουραστεί, ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Άλλες φορές νιώθουμε αγχωμένοι και χωρίς διάθεση αφού συνεχώς κρίνουμε πολύ αυστηρά τον εαυτό μας.

14 (χαλαρές) ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου

Υπάρχουν ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου;

Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν παιδιά που επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο και με πολλή χαρά λένε στους γονείς τους τι έκαναν όσο έλειπαν.

Πώς πέρασαν, τι παιχνίδια έπαιξαν με τους φίλους τους, ποιοι είναι οι φίλοι τους.

Αδερφικοί καβγάδες, 5 τρόποι για να τους μειώσουμε

Αδερφικοί καβγάδες: Σε όλα τα σπίτια που έχουν παραπάνω από ένα παιδί οι καβγάδες μεταξύ τους είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο.

Τη μια στιγμή τα βλέπεις αγαπημένα και ήσυχα  να συνεργάζονται προσπαθώντας να τελειώσουν μια κατασκευή με τουβλάκια και την άλλη στιγμή φωνάζουν το ένα στο άλλο για ένα παιχνίδι που μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί μαζί του τα τελευταία δυο χρόνια. 

Εγγραφή στο RSS - γονείς