Διαφωνίες και συμφωνίες με την πεθερά μου

Είμαι 28 ετών και έξι μήνες πριν γέννησα τη μικρή μου μπουμπού. 

Γράφει η Ιόλη, 

Δεν είχαμε προγραμματίσει την εγκυμοσύνη. Με τον Κωστή, πλέον άντρα μου, ήμασταν μόλις ένα χρόνο μαζί αλλά τόσο ερωτευμένοι που… η εγκυμοσύνη «έτυχε». Λίγους μήνες πριν γεννηθεί η μπέμπα παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο και όταν ήρθε η ώρα να γεννήσω μας θυμάμαι να κοιταζόμαστε με αγωνία και ενθουσιασμό. 

«Μαζί θα τα καταφέρουμε»! λέγαμε ο ένας στον άλλο. Κι όντως, έκτοτε «μαζί» τα καταφέρνουμε! «Μαζί» εγώ, ο Κωστής, η κα. Ειρήνη, μητέρα του Κωστή και όλο μας το σόι. Θα γελάσετε, αλλά να σας πω την αλήθεια καθόλου δεν με πειράζει καθώς η περίοδος μετά την γέννα είναι δύσκολη. Αναρρώνεις σαν γυναίκα από το πονεμένο σώμα σου, θηλάζεις, ξαγρυπνάς και παράλληλα η ζωή προχωράει, τα άπλυτα μαζεύονται, τα ασιδέρωτα επίσης, πεινάς και δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις και έχεις χίλιες απορίες τύπου «τι να κάνω, τι να επιλέξω, τί, τί, τί». Να ζητάτε βοήθεια κορίτσια μου! Δεν είναι ντροπή. 

Με την αγαπημένη μου πεθερά επιβεβαιώνουμε και καταρρίπτουμε τους μύθους. 

Διαφωνούμε σε πολλά. Στον γάμο μας που ήταν πολιτικός, στον θηλασμό που δεν είναι αποκλειστικός, στο ότι η μπέμπα έρχεται παντού μα παντού μαζί μας - Ναι, το εννοώ έρχεται παντού μαζί μας! Θέλαμε να γίνει κοινωνική και ουσιαστικά να βρούμε ισορροπία στη νέα μας ζωή, χωρίς να ξεχάσουμε την παλιά. Να σας πω κάτι; Είναι τέλειο! Πάντα η παρέα μας παρουσία της μπέμπας έχει μία ευφορία.. – και σε χίλιους δυο άλλους λόγους. 

Πέρα από αυτές τις διαφωνίες, που είναι λογικό να υπάρχουν σε μία κοινωνία που οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις, συμφωνούμε σε πολλά περισσότερα κι έτσι η ζωή μου με την μπέμπα όχι μόνο είναι ευκολότερη, αλλά αποζητώ καθημερινά σχεδόν, τη βοήθεια της κας Ειρήνης. 

Από όσα βρεφικά προϊόντα της έδειξα για να τα χρησιμοποιήσω στη μπέμπα, όλα τα απέρριψε για «χι» λόγους. Το μόνο που όχι μόνο δεν το απέρριψε, αλλά το λάτρεψε τόσο που πήρε έξτρα συσκευασίες για να έχει σπίτι της πάντοτε, είναι το Νοvaquasol Cherie (μεταξύ μας δεν την έχει μόνο για την μπέμπα, την χρησιμοποιεί και η ίδια!!).

Είμαι σίγουρη πως όσες είσαστε ήδη μανούλες το γνωρίζετε κι όσες ετοιμάζεστε σας το προτείνω με κλειστά μάτια! Είναι μία καταπραϋντική κρέμα σε εύχρηστη μορφή spray, ιδανική για την φροντίδα του βρεφικού δέρματος σε κάθε αλλαγή πάνας! Είναι φοβερή στη χρήση της και προστατεύει το «ποπουδάκι» του μωρού από σύγκαμα, κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Με μία ανακίνηση και έναν απλό ψεκασμό σχηματίζεται στο δερματάκι του ένα «φιλμ» αδιάβροχο που σε αντίθεση με τις κρέμες δεν εμποδίζει το δέρμα από το να αναπνέει, καταπραΰνει και ανακουφίζει από κνησμό, κοκκινίλες και ερεθισμούς και ευνοεί την επούλωση και ανάπλαση του δέρματος όταν χρειαστεί. 

Χωρίς αυτές τις δυσάρεστες επιπτώσεις μικροερεθισμών όχι μονο στο ποπουδάκι του αλλά και  στα χεράκια και τα μπουτάκια του, το μωρό δεν ταλαιπωρείται και δεν κλαίει! Μωρό που δεν κλαίει σημαίνει μανούλα που δεν κλαίει! Σημαντικό…  

Αξίζει να σας τονίσω πως ένας ακόμη λόγος που τη λατρεύουμε είναι γιατί δεν χρειάζεται να πασαλείφουμε το μωράκι μας με τα χέρια! Ναι, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η έντονη επαφή στα ευαίσθητα σημεία του προς αποφυγή ανάπτυξης μικροβίων και κυριότερα γιατί και ο Κωστής μου δεν νιώθει «άβολα» (μην «τσινάτε», ο μπαμπάς είναι μπαμπάς, όταν δε αποκτάει κόρη, κάποια πράγματα γίνονται ακόμη πιο «άβολα»).

Και κάπως έτσι, με τέτοια προϊόντα δείχνω στην αγαπημένη μητέρα, κα. Ειρήνη πως μπορεί να μην ακολούθησα τον «δρόμο» που συνηθίζεται για να δημιουργήσω οικογένεια με τον Κωστή μου, έχω γίνει μαμά που σε τίποτα δεν στερείται των «παραδοσιακών» μητέρων! Λατρεύω το παιδί μου και όσο ζω θα ψάχνω να βρω τί είναι καλύτερο για εκείνο.