Εφαρμογή εντοπισμού για παιδιά με αυτισμό

Εφαρμογή εντοπισμού για παιδιά με αυτισμό

Εφαρμογή εντοπισμού για παιδιά με αυτισμό, μια εφαρμογή, σχεδιασμένη για παιδιά με αυτισμό επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους με ένα κλικ.

Όσοι γονείς έχουν παιδί με αυτισμό, θα ενθουσιαστούν με τη νέα αυτή εφαρμογή εντοπισμού για παιδιά με αυτισμό, η οποία αποδεικνύεται σωτήρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή εντοπισμού για παιδιά με αυτισμό;

Αν το παιδί τους είναι ασφαλές είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονέων.
Όμως οι γονείς των παιδιών με αυτισμό ανησυχούν ακόμη περισσότερο.

Βέβαια σε μία περίπτωση ανάγκης μπορεί απλά ο εντοπισμός του παιδιού να μην είναι αρκετός.

Η συσκευή AngelSense, φορητή συσκευή, ενημερώθηκε πρόσφατα με μία νέα λειτουργία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με την ονομασία Άμεσης Επέμβασης ειδοποίησης.
Ειδοποιεί τους γονείς σχετικά με τη θέση του παιδιού τους, καθώς και στοιχεία με το πόσο χρόνο θα χρειαστούν να φύγουν και να φτάσουν σε ορισμένες θέσεις.

Το GPS αυτό και σύστημα συναγερμού αναπτύχθηκε από τους Doron Somer και Nery Ben-Azar, γονείς που έχουν δύο παιδιά με αυτισμό και έψαχναν να βρουν ένα καλύτερο τρόπο για να μπορούν να τα παρακολουθούν.

Το GPS αυτό, είναι μία μικρή ορθογώνια συσκευή που χωράει στην τσέπη ή στερεώνεται μέσω του εσωτερικού μαγνήτη που έχει, κάπου στα ρούχα και μία εφαρμογή συλλέγει τα δεδομένα θέσης κάθε 10 δευτερόλεπτα και μπορεί να στείλει μήνυμα στους γονείς όταν ανιχνεύσει ότι το τηλέφωνο του παιδιού κινείται.

Η συσκευή περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο ώστε οι γονείς να μπορούν να ακούσουν και να έχουν μία ιδέα για την κατάσταση.
Η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει 12 με 14 ώρες.

Με ένα κλικ, οι γονείς μπορούν να στείλουν μήνυμα σε μία λίστα επαφών με λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία του παιδιού, συμπεριλαμβανομένου του Google Street View εικόνες και οδηγίες για να φτάσουν εκεί.

Σύμφωνα με μία μελέτη το 2012 στο περιοδικό Pediatrics, το 49% των γονέων με παιδί με αυτισμό, είπαν ότι το παιδάκι προσπάθησε να βγει έξω ή να φύγει μακριά από το σπίτι μετά τα 4 χρόνια του.
Αυτό φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς κινδύνους.
Η Εθνική Ένωση Αυτισμού καταγράφει το 2015, 32 θανάτους που σχετίζονται με την φυγή από το σπίτι την περιπλάνηση.

H AngelSense ξεκίνησε για πρώτη φορά την εφαρμογή το 2014.
Το σύστημα έχει ήδη βοηθήσει να σώσει τη ζωή του Hanzel, 17 ετών αυτιστικό παιδί, που έφυγε από το σπίτι του και περιπλανιόταν στο Μανχάταν και το Κουίνς.
Η μητέρα του με τη βοήθεια της συσκευής εντόπισε το παιδί και με την βοήθεια όλων γύρισε σπίτι με ασφάλεια.

Το 2015, ένα κορίτσι 15 ετών με σύνδρομο Asperger απήχθη κοντά στο σπίτι της στο Ντάλας του Τέξας.
Η συσκευή έστειλε μήνυμα στη μητέρα της ότι το κορίτσι πήγε σε ένα περίεργο, απροσδόκητο μέρος.

Η μητέρα χρησιμοποίησε τη λειτουργία ακρόασης και άκουσε μία κραυγή όταν επιτέθηκαν στην κόρη της.
Ο απαγωγέας είδε τη συσκευή και ρώτησε το κορίτσι τι είναι και όταν αυτή απάντησε ότι είναι GPS εντοπισμού, αυτός της είπε να την πετάξει.

Όμως η κοπέλα απάντησε ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η μητέρα της με ένα ειδικό κλειδί.
Τότε ο απαγωγέας έφυγε.
Η μητέρα αργότερα δήλωσε ότι με τις πληροφορίες από τη συσκευή η αστυνομία ήταν σε θέση να εντοπίσει τον απαγωγέα.

Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα, αυτή η δυνατότητα εντοπισμού του παιδιού, να δημιουργήσει ακόμη περισσότερο άγχος και να προκαλέσει τους γονείς να ελέγχουν μανιωδώς την τοποθεσία του παιδιού τους.
Υπάρχουν και άλλες συσκευές εντοπισμού, όπως οι PocketFinder και Amber Alert GPS,αλλά αφαιρούνται πιο εύκολα και πολλές από αυτές δεν έχουν κείμενο έκτακτης ειδοποίησης.

Για τα παιδάκια που θα μπορούσαν να βγάλουν τα ρούχα τους υπάρχει μία ζώνη AngelSense που μπορεί μόνο να ανοίξει με μαγνήτη.

Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών που είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει με τις ερωτήσεις ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αποτελείται από μητέρες που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα αυτισμού που χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή.

Πηγή www.mashable.com

Περισσότερα άρθρα για τον αυτισμό:

"Σύνδρομο Asperger": Είναι τελικά αυτισμός ή όχι;

Το παιδί που δεν ήθελε αγκαλιές...

Τα «σημάδια» που δείχνουν αυτισμό στο παιδί