Εφηβικό δωμάτιο, προτάσεις γεμάτες επανάσταση!

Εφηβικό δωμάτιο, προτάσεις γεμάτες επανάσταση!

Το παιδί σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να ξεκρεμάσετε τα πολύ παιδικά στολίδια όπως τις κουρτίνες με το τύπωμα του αγαπημένου τους ήρωα και να κάνετε μια οικονομική αλλά ευφάνταστη αλλαγή.

Βασική μας συμβουλή είναι να μην διατηρήσετε τα ταμπού του χρώματος ανά γένος.

Το μπλε δεν είναι χρώμα μόνο για αγόρια όπως και το γκρι. Καθίστε μαζί με το παιδί σας και αποφασίστε παρέα πώς θέλει να είναι το δωμάτιο του και βρείτε το ιδανικό διασφαλίζοντας ότι μέσα θα αισθάνεται ήρεμο για να χαλαρώσει, να διαβάσει, να περάσει χρόνο με τους φίλους του.

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο ύφος:
Ακόμη κι αν θέλει να ζωγραφίσει το ίδιο τους τοίχους, μη βιαστείτε να το απορρίψετε.
Αν υπάρχει οργάνωση και αμοιβαίες υποχωρήσεις τότε το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει.

efivroomvechro1 Copy

Όσο για τα έπιπλα, μη βιαστείτε να πανικοβληθείτε από το κόστος μιας νέας συλλογής επίπλων.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να αλλάξετε τα παλιά σας έπιπλα είναι να τα ξύσετε αφαιρώντας το χρώμα και να τα βάψετε εκ νέου με ειδικό υποαλλεργικό χρώμα σε μια απόχρωση της επιλογής σας, κάνοντας τα έτσι καινούρια σε χρόνο μηδέν!

Εάν η έφηβη κόρη σας είναι τρομερά οργανωμένη και της αρέσει να διαβάζει πολλές ώρες τότε προτιμήστε ήπια χρωματική παλέτα και φροντίστε το αποτέλεσμα να φαίνεται τρομερά οργανωμένο.

efivroomvechro2 Copy

Εάν αγαπάει τη μουσική και θέλει ένα δωμάτιο με χρώμα αλλά χωρίς υπερβολή τότε το παρακάτω ίσως αποτελεί το ιδανικό.

efivroomvechro3 Copy

Για τον γιο σας που λατρεύει την αστρονομία, τη φυσική και τις θετικές επιστήμες τότε το δωμάτιο αλλά Άινσταιν θα τον ενθουσιάσει.

efivroomvechro4 Copy

Ένα γαλάζιο δωμάτιο που κάθε άλλο παρά αγορίστικο μοιάζει.

efivvwchro25

Το γκρι όπως έχει ειπωθεί ξανά δεν έχει αγορίστικη ταυτότητα. Με τα κατάλληλα έπιπλα μπορεί να γίνει το πιο μονόχρωμο χρωματιστό δωμάτιο που θα ξετρελάνει το παιδί σας.

efivroomvechro7 Copy

efivroomvechro6 Copy

Πριν αποφασίσετε οποιοδήποτε χρώμα κάντε εκτεταμένη έρευνα και συνυπολογίστε ότι το μωρό σας θα μεγαλώνει μέσα σε αυτό το δωμάτιο μέχρι να έχει άποψη για να αλλάξετε το χρώμα και να το βάψετε αλλιώς.
Σε ότι αφορά την διαδικασία επιλογής του χρώματος, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε 2 βασικές παραμέτρους.

Της ποιότητας του χρώματος καθώς και εάν αυτό είναι Πιστοποιημένο Οικολογικό χρώμα ή όχι.

Ας προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε λίγο σε αυτά. Πρώτα από όλα, σε ότι αφορά την ποιότητα του χρώματος, καλό θα είναι να επιλέξουμε μία πολύ καλή ποιότητα για να βάψουμε το σπίτι μας, όπως η ΚΛΑΣΗ 1, η οποία είναι και η κορυφαία.

Τι μας εξασφαλίζει όμως αυτό?
Τα χρώματα Κλάσης 1, λερώνουν δύσκολα και καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα ξανά και ξανά, πράγμα που (πρακτικά) επίσης σημαίνει ότι δεν φθείρονται εύκολα και σας διασφαλίζουν πως οι όμορφοι συνδυασμοί αποχρώσεων που έχετε στους τοίχους σας θα παραμείνουν –ζωντανοί και εντυπωσιακοί- για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα, σε ότι αφορά την Οικολογική Πιστοποίηση, καλό θα είναι τα χρώματα που θα επιλέξουμε να είναι Πιστοποιημένα Οικολογικά.

Ένα τέτοιο Πιστοποιημένο Οικολογικό χρώμα, είναι και το Smaltoplast Silk , που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο χρώμα των μαμάδων για τα παιδικά δωμάτια αλλά και για τους υπόλοιπους χώρους των κατοικιών τους.

Το Smaltoplast Silk είναι ένα οικολογικό, πλαστικό χρώμα (θυμηθείτε: Κλάσης 1) εσωτερικής χρήσης με βελούδινό ματ φινίρισμα.

Είναι άοσμο, και δεν περιέχει βλαβερά –για τον άνθρωπο- συστατικά όπως βαρέα μέταλλα και καρκινογόνες ή τοξικές ουσίες.

Λόγω της σύνθεσης του, προστατεύει τον υμένα του χρώματος από την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως βακτήρια και μύκητες, προσφέροντας ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον για την διαμονή μικρών παιδιών, αλλά και ατόμων με προβλήματα αλλεργιών και άσθματος.

Για τις παραπάνω ιδιότητες του, το προϊόν φέρει την Πιστοποίηση του Βρετανικού Ιδρύματος Αλλεργιών .
Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Smaltoplast Silk είναι ότι προσφέρει μόνιμη δράση κατά της μούχλας, ενώ παράλληλα χρωματίζεται σε χιλιάδες αποχρώσεις.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πώς το συγκεκριμένο προϊόν βραβεύθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές το 2013 ως «DIY προϊόν της Χρονιάς» στην κατηγορία Καινοτομία, και παράγεται από μία Ελληνική βιομηχανία, την VECHRO, τον ηγέτη στις Πιστοποιήσεις Οικολογικών χρωμάτων, με 76 Πιστοποιημένα Οικολογικά χρώματα, μία επίδοση που την κατατάσσει εκτός από 1η στην Ελλάδα και 3η Πανευρωπαϊκά σε Πιστοποιήσεις Οικολογικών χρωμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Διακοσμήστε το δωμάτιο του παιδιού σας ανάλογα με το ζώδιο του