οργάνωση ντουλάπας

Οργάνωση της ντουλάπας: 4 tips για ανανέωση

Εάν η οργάνωση της ντουλάπας αποτελεί και για εσάς έναν μικρούλη τόσο δα, εφιάλτη, καλώς ήρθατε στο άρθρο μας. Όταν έχεις μία φυσιολογικού μεγέθους ντουλάπα, σου αρέσουν οι αγορές ρούχων (σε ποιόν δεν αρέσουν; ) και έχεις και οικογένεια, συνήθως η οργάνωση των ρούχων σε κάθε σεζόν αποτελεί μία δουλειά που «δεν ανυπομονείτε» να κάνετε. Και είναι λογικό!

Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία να ανοίγετε την ντουλάπα και να είναι όλα με τέτοιο τρόπο οργανωμένα που να μπορείτε να ετοιμαστείτε μέσα σε λίγα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η διάθεσή σας ανεβαίνει ενώ σε αντίθετη περίπτωση, όταν έχετε μία ντουλάπα που σας «πνίγει» εκνευρίζεστε, επιλέγετε ρούχα που δεν είναι όσο προσεγμένα θα θέλατε και κάπως έτσι η ημέρα σας ξεκινάει… «στραβά».

Μην ανησυχείτε όμως! Στο άρθρο αυτό θα βρείτε ιδέες ανανέωσης και τρόπους οργάνωσης που θα δώσουν μία πνοή ανακούφισης και ίσως να σας προτρέψουν λίγο περισσότερο να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας!

Βήμα πρώτο: Ανανέωση.

Εάν η ντουλάπα σας εξωτερικά δείχνει παλιά και όποτε τη βλέπετε ε, κάπως δυσανασχετείτε τότε η ανανέωση μάλλον σας είναι απαραίτητη. Θα μας πείτε… «γίνεται να ανανεώσουμε τη ντουλάπα όταν τα οικονομικά μας δεν μας δίνουν επιλογή για να αγοράσουμε νέες;» Φυσικά και γίνεται, είναι εύκολο και το έχουμε ήδη δοκιμάσει!

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργιες ντουλάπες. Μπορείτε να τις βάψετε και να μοιάζουν σαν καινούργιες! Η Οικολογική ριπολίνη νερού SMALTOLUX HYDRO, κατάλληλη για ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες, είναι η κορυφαία επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Γιατί;

Είναι Άοσμη – Πιστοποιημένη Οικολογική.

Είναι Υποαλλεργική, καθώς φέρει πιστοποίηση του βρετανικού Ιδρύματος Αλλεργιών.

Είναι πιστοποιημένη Αντιμικροβιακή.

Λερώνεται δύσκολα και καθαρίζει εύκολα

Είναι Πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ΕΝ 71-3, και άρα κατάλληλη για χρήση σε ξύλινα παιδικά παιχνίδια και έπιπλα.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες επιφάνειες, όπως ξύλο, μέταλλο, γυαλί, αλουμίνιο, σκληρό PVC κλπ.

Χρωματίζεται σε χιλιάδες αποχρώσεις

‘Εξτρα τιπ: Αγοράστε ιδιαίτερα πόμολα και επισκεφτείτε ένα κατάστημα φωτισμού για να σας δώσει φώτα που φωτίζουν τα ρούχα σας και διευκολύνουν τη ζωή σας! (αν μαζί με τις ντουλάπες έχετε βαρεθεί και το χρώμα από τις εσωτερικές πόρτες, τότε πάρτε λίγο περισσότερο SMALTOLUX HYDRO ECO και βάψτε τις στο χρώμα που σας ταιριάζει!)

οργάνωση ντουλάπας

οργάνωση ντουλάπας

οργάνωση ντουλάπας

Βήμα δεύτερο: Οργάνωση της ντουλάπας

Είναι τόσο σημαντικό να οργανώνετε τα ρούχα και να ανακυκλώνετε όσα δεν φοράτε συχνά! Σας μεταφέρουμε τους 2 πιο σημαντικούς τρόπους οργάνωσης της ντουλάπας και των ρούχων που εγγυημένα τη διατηρούν άριστα τακτοποιημένη!

1. Άδειασμα ντουλάπας

Άδειαστε τη ντουλάπα, χωρίστε τα ρούχα σε όσα πρέπει να φυλάξετε για την επόμενη σεζόν, σε όσα φοράτε όλο τον χρόνο και σε εκείνα που θα δωρίσετε.

2. Κατηγοριοποίηση ρούχων με βάση το χρώμα.

Χωρίστε τα ρούχα που κρατήσατε ανά είδος ή χρωματικά. Κάνοντας αυτόν τον διαχωρισμό κρατάτε μια τάξη και αρμονία στην ντουλάπα σας και βρίσκεται ευκολότερα τα ρούχα σας.

Κάπως έτσι, ξεκινάει μία νέα χρονιά και σας ευχόμαστε να είναι δημιουργική, με υγεία και με ένα σπίτι που σας φτιάχνει τη διάθεση!