Επιλέγοντας τη σωστή σχολική τσάντα για το παιδί σας

Επιλέγοντας τη σωστή σχολική τσάντα για το παιδί σας

Η επιλογή της σχολικής τσάντας ίσως δεν είναι πάνω – πάνω στη λίστα σας, αλλά ασφαλώς δεν θα θέλατε να αγοράσετε μία τσάντα που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στο παιδί.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν το 80% των παιδιών σχολικής ηλικίας δηλώνουν ότι η τσάντα τους στην πλάτη είναι βαριά και δύσκολο να τη μεταφέρουν.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή τσάντα, είτε θέλετε σακίδιο για την πλάτη, είτε απλά μία τσάντα για βιβλία.

• Το σακίδιο στην πλάτη πρέπει πάντα να φορεθεί με τα δύο λουριά όχι μόνο το ένα. Η απλή τσάντα για τα βιβλία φοριέται σε όλο τον ώμο για να διανείμει ομοιόμορφα το βάρος.

• Η τσάντα του παιδιού δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από το 10% του βάρους του σώματος του όταν είναι γεμάτη. Για παράδειγμα αν το παιδί ζυγίζει 20 κιλά, τότε η τσάντα δεν θα πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από 2 κιλά.

• Τα βαρύτερα αντικείμενα στο σακίδιο του παιδιού, πρέπει να τοποθετούνται πιο κοντά στα βιβλία. Για παράδειγμα, αν έχει ένα βιβλίο πρέπει να το τοποθετήσει παράλληλα προς την πλάτη του στο πίσω μέρος του σακιδίου.

• Θα μπορούσε να είναι μία καλή ιδέα, να επιλέξετε ένα σακίδιο με πολλές θήκες, όπως μία για ένα μπουκάλι νερό και μία ξεχωριστή για να βάλει στυλό, μολύβια και μικρά αντικείμενο στο μπροστινό μέρος. Έτσι το παιδί μπορεί πιο εύκολα να βρει αυτά τα μικρότερα αντικείμενα.

• Προσέξτε επίσης τα υλικά κατασκευής. Για παράδειγμα τα σακίδια από καμβά-ύφασμα, είναι πιο ελαφριά από τα δερμάτινα.

• Η τσάντα με το φαγητό του μπορεί να είναι μεγάλη, και να μην χωρά στο σακίδιο. Στην περίπτωση αυτή, ίσως πρέπει να έχει άλλη μία τσάντα για το φαγητό. Βέβαια εξαρτάτε και από την ηλικία του. Ένα αγόρι 15 ετών μάλλον δεν θα θέλει να έχει μαζί του μία τσάντα με τον Spiderman, αντίθετα με ένα εξάχρονο παιδάκι.

• Επιλέξτε ένα σακίδιο με ρυθμιζόμενα λουριά ώμου καθώς και ένα λουρί που πάει γύρω από τη μέση. Έτσι μειώνεται η πίεση από τους ώμους και μοιράζεται το βάρος στην πλάτη και στα πόδια.

• Καθαρίζετε το σακίδιο του παιδιού στο τέλος της κάθε ημέρας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι δεν μεταφέρουν υπολείμματα τροφίμων, ή επιπλέον μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα που προκαλούν περισσότερο βάρος. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε σίγουρες ότι παίρνετε κάθε ανακοίνωση από το σχολείο ή κάποια ανάθεση εργασίας, που «ξέχασε» να σας δώσει!

• Υπάρχει μία σειρά από πράγματα που πρέπει να έχει στο σακίδιό του. Στην προσχολική ηλικία, δεν έχουν βέβαια βιβλία και τετράδια, αλλά κάποιο φαγητό ή σνακ, μία εφεδρική αλλαξιά ρούχα και ίσως κάτι ακόμη. Όπως μεγαλώνουν, χρειάζονται βιβλία, τετράδια, και ίσως φορητό υπολογιστή σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι προσέξτε να παίρνει το παιδί μαζί του μόνο ότι πραγματικά είναι απαραίτητο για να μην κουβαλάει χωρίς λόγο επιπλέον βάρος.

• Επιλέγοντας τα σχολικά είδη για το παιδί δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Εκτός από το να αγοράσετε μία σωστή τσάντα-σακίδιο που δεν θα κάνει κακό στο παιδί, πρέπει να σκεφτείτε και τα χρήματα. Πάρτε μαζί και το παιδί για να αγοράσετε τα σχολικά του είδη. Τα περισσότερα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι τους αρέσει και τι όχι. Και μην ξεχνάτε, το να αφήσετε ένα μικρότερο παιδί να διαλέξει τη σχολική του τσάντα, είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενθουσιαστεί και να πηγαίνει με χαρά