“Φαρμακείο” παραλίας για γονείς

Παρά το «τροπικό κλίμα» που μας «ταλαιπωρεί» το μυαλό των περισσοτέρων, εντάξει όλων, είναι ήδη στις διακοπές, στις παραλίες και στην αλέγρα ξέγνοιαστη διάθεση.

Ετοιμάστε λοιπόν την τσάντα παραλίας με τα απαραίτητα για κάθε οικογένεια και με την πρώτη ηλιαχτίδα βουρ! στις παραλίες…

Κάθε μα κάθε λουόμενος πρέπει να έχει μαζί του ένα «τσαντάκι» με είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικά οι γονείς πρέπει να έχουμε αυτό το τσαντάκι παντού μαζί μας για παν ενδεχόμενο. Εννοείται βέβαια, πως τα «απαραίτητα» που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα καλύπτουν ατυχήματα που δεν χρίζουν άμεση επικοινωνία με τον γιατρό ή επιτακτική ανάγκη επίσκεψης στο νοσοκομείο.

Τσαντάκι φαρμακείο:

Αγοράστε από ένα φαρμακείο έτοιμα προς πώληση τσαντάκια έκτακτης ανάγκης ταξιδιωτικού μεγέθους.

Τι να βάλετε μέσα:

-Αντισηπτικά μαντηλάκια (ο καθαρισμός μιας πληγής είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε σε περίπτωση ενός μικρού ατυχήματος).

-Τσιμπιδάκι (γιατί οι αχινοί καραδοκούν)

-Αμμωνία

-Αλοιφή ή τζελ με μηλεϊνική διμεθινδένη (βοηθά στα τσιμπήματα από κουνούπια και καταπραΰνει τα συμπτώματα του κνησμού και του τοπικού ερεθισμού του δέρματος).

-Εντομοαπωθητικό σε μορφή σπρέι ή κρέμας

-Παιδική πούδρα (συνίσταται για τα σημεία έντονης εφίδρωσης και βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου από το δέρμα κατά την αναχώρηση από την παραλία).

-Παυσίπονα, αναλγητικά

Σε περίπτωση γδαρσίματος, κοψίματος και κάθε μικρής δερματικής πληγής:

Προτείνουμε το Sofargen®, για να κλείσει κάθε πληγή εύκολα και γρήγορα. Είναι αντιμικροβιακό και επουλωτικό spray με καολίνη και αργυρούχο σουλφαδιαζίνη.

 Τι σημαίνει αυτό;

Ότι προστατεύει την πληγή, διατηρεί το τραύμα στεγνό, αποτρέπει τη μόλυνση, διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση.

Δείτε το βίντεο:

-Κάποιο φάρμακο κατά της ναυτίας (δραμαμίνη)

-Θερμόμετρο

-Ένα απλό αντιπυρετικό - αναλγητικό φάρμακο, για την περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας παρουσιάσει πυρετό ή πόνο (παρακεταμόλη)

-Αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας κατάλληλο για παιδιά  

-Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού

-Τέλος, αν το παιδί υποφέρει από αλλεργία ή άσθμα ή άλλη πάθηση πρέπει να έχουμε τα φάρμακα που μας έχει χορηγήσει ο παιδίατρος

*Αν ακολουθείτε φαρμακευτικές αγωγές φρόνιμο είναι να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για την αντοχή των φαρμακευτικών σκευασμάτων στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την έκθεση τους στον ήλιο. Επίσης, οι γνώστες διαπιστωμένων αλλεργιών να λαμβάνουν πάντα τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά συστήνονται από τους θεράποντες ιατρούς. Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά μια παραλία καλό θα είναι να γνωρίζετε από πριν που βρίσκεται το πλησιέστερο φαρμακείο ή Κέντρο Υγείας και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας!