Καθαρά Δευτέρα: 5 λόγοι για να πάμε διακοπές με τα παιδιά

Πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αυτή την περίοδο οι περισσότεροι από εμάς σχεδιάζουμε να πάμε κάπου. 

γράφει η Αναστασία Φωκά, 

Θέλουμε να χαλαρώσουμε κάπου έξω από την πόλη. Να κάνουμε κάτι διαφορετικό με τα παιδιά μας.

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά

Όταν σχεδιάζουμε τέτοιες μικρές αποδράσεις όμως, συνήθως σκεφτόμαστε ότι ένα τριήμερο με τα παιδιά θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Έχουμε πολλά πράγματα να κουβαλήσουμε, πολλά να οργανώσουμε για να περάσουμε όλοι καλά και ξέρουμε από την αρχή ότι σε αυτές τις διακοπές δεν θα βρούμε αρκετό χρόνο να χαλαρώσουμε.

Όμως τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Όλοι οι γονείς ξέρουμε ότι όταν αποφασίσουμε και φύγουμε από το σπίτι περνάμε πολύ ωραία με τα παιδιά μας. Έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε όλοι μαζί.

Στις διακοπές με τα παιδιά μπορεί να μην κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, όμως τρώμε πρωινό όλοι μαζί χωρίς να βιαζόμαστε να προλάβουμε το σχολικό, πηγαίνουμε βόλτες χωρίς να σκεφτόμαστε τι ώρα θα γυρίσουμε. Τα παιδιά μας βρίσκουν καινούρια ενδιαφέροντα στην εξοχή. Κάνουν φίλους στην βόλτα, παίζουν και κάπου εκεί πίνουμε τον καφέ μας ήρεμα κι εμείς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας διασκεδάζοντας, γελώντας, παίζοντας.

5 λόγοι για να πάμε διακοπές με τα παιδιά:

  • Γινόμαστε ξανά παιδιά μαζί τους.
  • Χτίζουμε όμορφες αναμνήσεις.
  • Χαλαρώνουμε όλοι μαζί.
  • Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε καλύτερα.
  • Δενόμαστε περισσότερο.

 

Αναστασία Φωκά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας - anastasiasworld.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την αγαπημένη μας Αναστασία, εδώ