Γυαλιά ηλίου για τα παιδιά

Γυαλιά ηλίου για τα παιδιά

Τα μικρά μας μπορεί να μην ενδιαφέρονται όπως εμείς οι ενήλικες πόσο στη μόδα είναι τα γυαλιά ηλίου, ωστόσο, επειδή περνούν και αυτά πολλές ώρες στο ύπαιθρο τα γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν 100% τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητα.

Πράγματι, σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ότι οι περισσότεροι ενήλικες, έτσι δηλώνουν ότι η μισή ζωή ενός ατόμου που έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία UV μπορεί αυτό να έχει γίνει μέχρι τα 18 χρόνια του.

Και επειδή η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καταρράκτη και άλλων προβλημάτων στα μάτια, δεν είναι ποτέ νωρίς για τα παιδιά να αρχίσουν να φορούν καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ακτίνες UV δεν είναι ο μόνος πιθανός κίνδυνος από την ηλιακή ακτινοβολία.
Πρόσφατα οι ερευνητές έχουν δηλώσει ότι η μακροχρόνια έκθεση σε υψηλής ενέργειας ορατές ακτίνες φωτός (HEV) που ονομάζονται επίσης «μπλε φως», μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα μάτια με τα χρόνια.
Όπως επίσης ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έκθεση αυτή μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αργότερα.

Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και την ακτινοβολία HEV από τα μάτια των ενηλίκων, επειδή ο φακός μέσα στο μάτι είναι λιγότερο ικανός να φιλτράρει αυτές τις ακτίνες υψηλής ενέργειας.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι η έκθεση του παιδιού στην ακτινοβολία αυτή αυξάνει σε μεγάλο υψόμετρο, στις τροπικές περιοχές, στο χιόνι ή σε μία αμμώδη παραλία.

Έτσι λοιπόν τα γυαλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά στις περιπτώσεις αυτές.
Επιλέγοντας το χρώμα των γυαλιών.
Το επίπεδο της προστασίας από τις ακτίνες UV που παρέχουν τα γυαλιά, δεν έχει να κάνει με το χρώμα των φακών.

Αν ο οπτικός πιστοποιεί ότι οι φακοί εμποδίζουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου, η επιλογή του χρώματος είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό.
Οι περισσότεροι φακοί που μπλοκάρουν τις ακτίνες HEV είναι πορτοκαλί ή στο χρώμα του χαλκού.
Είναι δε ιδανικά για υπαίθρια αθλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο, για τα μικρά παιδιά

Το στυλ των γυαλιών για τα παιδιά.
Πολύχρωμα, παιδικά και εφηβικά γυαλιά είναι διαθέσιμα στην αγορά, αλλά οι εταιρίες έχουν επίσης κατασκευάσει παιδικά γυαλιά που είναι ίδια με τα γυαλιά των ενηλίκων.
Έτσι ικανοποιούν την επιθυμία των μικρών να μοιάζουν με τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια.

Τα καλά καταστήματα οπτικών, έχουν μία μεγάλη συλλογή από παιδικά γυαλιά, ώστε κάθε μικρός πελάτης να μείνει ικανοποιημένος.
Το ειδικευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να αγοράσετε τον κατάλληλο σκελετό και μέγεθος που θα ταιριάζουν στο πρόσωπο του παιδιού.

Μην ξεχάσετε τη θήκη τους και το πανάκι καθαρισμού.
Βολικά είναι επίσης τα κορδόνια, πολύχρωμα και ευχάριστα έτσι ώστε να συγκρατούν τα γυαλιά και αν πέσουν από το πρόσωπο να μην χαθούν ή σπάσουν.

Οι πιο «μοδάτες» τάσεις για τα παιδικά γυαλιά ηλίου:
Το στυλ που μιμείται τα γυαλιά των ενηλίκων.

Σύγχρονο πλαστικό στυλ με πλούσια χρώματα.
Αθλητικά γυαλιά ίδια με των μεγάλων.

Γυαλιά που «κουμπώνουν» επάνω στα γυαλιά όρασης των παιδιών, επίσης σε αρκετά μεγάλη ποικιλία.
Γυαλιά με την υπογραφή μεγάλων οίκων.

Κατασκευαστές έχουν συνεργαστεί με την Disney, για την δημιουργία γυαλιών με δημοφιλή κινούμενα σχέδια και νέα ινδάλματα, για να ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο τους μικρούς φίλους τους.