Πώς να ντύσετε το παιδί σας όταν έχει πολύ κρύο

Παιδικά ρούχα για τις ημέρες που έχει πολύ κρύο

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να ντύσουν το παιδί τους όταν έχει κρύο. Η λογική μπορεί να λέει "με χοντρά παιδικά ρούχα" για να μην κρυώσει. Αλλά η αλήθεια είναι πως με τα καιρικά φαινόμενα να ανεβοκατεβαίνουν υπάρχουν μέρες που το παιδί βγαίνει ντυμένο για θερμοκρασίες που τελικώς αλλάζουν.

Παιδικά ρούχα για τις ημέρες που έχει πολύ κρύο:

Ακολουθεί μία σύντομα λίστα η οποία θα σας βοηθήσει τις ημέρες που ο καιρός κάνει "τσαλίμια". 

Πώς ντύνουμε ένα παιδί όταν κάνει κρύο;

  • Ντύστε το παιδί με αρκετά layers (στον κόσμο της μόδας σημαίνει "στρώσεις"). Βάλτε του ένα λεπτό φορμάκι με ύφασμα σαν φανέλας (αν δεν έχει χιόνι και πολικές θερμοκρασίες, μπορείτε να του φορέσετε απλώς ένα φανελάκι).
  • Από πάνω φορέστε του ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, πουκαμισάκι, κλπ.
  • Έπειτα ζακέτα και μπουφάν (τη ζακέτα, πάλι μπορείτε να την παραλείψετε αν ο καιρός το επιτρέπει)
  • Μην ξεχάσετε να του φορέσετε χοντρές καλτσούλες καθώς τα ποδαράκια κρυώνουν πρώτα.

Πώς ντύνουμε ένα μωρό όταν κάνει κρύο;

Τα μωρά χάνουν θερμοκρασία συνήθως, από τα κεφαλάκια τους. Επομένως δεν ξεχνάμε να τους φορέσουμε ένα σκουφάκι. Επιλέξτε ύφασμα που να μην δημιουργεί ερεθισμό. Συμβουλευτείτε μία πωλήτρια σε βρεφικό κατάστημα ή και την/τον παιδίατρο σε περιπτώσεις που έχει εμφανίση κάποια ιδιαιτερότητα στο παρελθόν (πχ. με μάλλινο σκουφάκι).

Χρήσιμες πληροφορίες για το ντύσιμο του παιδιού/μωρού:

  1. Ποτέ δεν αφήνουμε το παιδί στο κάθισμα του αυτοκινήτου με το μπουφάν του. Αν κρυώνει μπορείτε να το σκεπάσετε με μία κουβέρτα.
  2. Εάν ζείτε σε μέρος με χιόνι καλό είναι να ελέγχετε τακτικά το δέρμα του για κρυοπαγήματα. Θα τα αναγνωρίσετε σε πολύ χλωμό και παγωμένο δέρμα.
  3. Υπάρχουν αμέτρητα παιδικά ρούχα που μπορούν να κρατήσουν το παιδί σας ζεστό.