fotographos vaptisi

Η επιλογή του φωτογράφου βάπτισης

Φωτογραφίες και video βάπτισης για μια ζωη - Ολες οι λεπτομέρειες.

Οργανώνουμε μια βάπτιση με πολυ κόπο και χρόνο, απο την πρώτη εώς την τελευταία λεπτομέρεια, ξεχνόντας ενα μικρό αλλα βασικό κομμάτι.

Την αποθανάτιση της ημέρας. Η στιγμη περνάει, η μνήμη κρατάει τα σημαντικότερα, αλλα αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που με τόσο κόπο οργανώσαμε, σιγα σιγά σβήνουν απο το μυαλό μας .

Με το μυαλό στην γή και με την ψυχραιμία του διαστήματος που πέρασε απο την  ημέρα της βάπτισης, κάνουμε μια λίστα με όσα θα προσέχαμε τώρα πια. Πάθαμε και μάθαμε και θα σας δώσουμε σαφείς οδηγίες , ωστε να μην την "πατήσετε" και εσείς. Όλες οι οδηγίες και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε. Απο την επιλογή του φωτογράφου, μέχρι και τα σημεία που θα πρέπει να μην προσπεράσετε απλά.

ΒΗΜΑ 1 : Κανουμε μια έρευνα αγοράς.

Παλιότερα που οι φωτογραφικές μηχανές ήταν με φίλμ, όλοι πάνω κάτω γνωρίζαμε τους συνοικιακούς φωτογράφους και ποιοι έδιναν το αποτέλεσμα που θέλαμε στις εμφανισεις των αγαπημένων μας στιγμών. Τώρα , με τις ψηφιακές, η πλειοψηφία απο εμάς τις διατηρεί σε έναν υπολογιστή , ένα dvd ή σε μια ψηφιακή κορνίζα. Το κλασικό άλμπουμ με τις αναμνήσεις μας στην βιβλιοθήκη δεν υπάρχει πια και μαζί με αυτο και οι γνώσεις μας στους γύρω φωτογράφους.

ΒΗΜΑ 2 : Ρωτάμε στενούς  φίλους και συγγενείς  εμπιστοσύνης και παρόμοιας αισθητικής αντίληψης την γνώμη τους .

Αν είναι και οικεία μας πρόσωπα βλέπουμε το άλμπουμ ή το dvd τους.  Αναζητούμε στο διαδύκτιο φωτογράφους που ξέρουν τι πρέπει να κανουν. Κάνουμε μία λίστα με αυτούς που έχουν αποτέλεσμα σύμφωνο με τα γούστα μας και αυτού που επιθυμούμε.

ΒΗΜΑ 3 : Ελέγχουμε τις διαδικτυακές προσφορές βάπτισης .

Με αυτούς ετοιμάζουμε την δεύτερη λίστα.

ΒΗΜΑ 4 : Επικοινωνούμε με τους φωτογράφους της λίστα 1 και της λίστας 2.

Μαθαίνουμε τιμές και οπωσδήποτε ζητάμε δείγματα της δουλειας τους και προσφορά έγγραφημε τις λεπτομέρειες της κάθε μιας.

ΒΗΜΑ 5 : Μετα απο πολύ σκέψη κάποια στιγμη καταλήγουμε και η αναζήτηση μας ολοκληρώθηκε

ΒΗΜΑ 6 : Λίγο πριν την βάπτιση , τονίζουμε στον φωτογράφο τα αγαπημένα μας πρόσωπα , ωστε να βεβαιωθούμε ότι θα τους δώσει την δέουσα προσοχή κσι ακόμα και αν ξεχαστούμε ή αποσυντονιστούμε την ώρα εκείνη , θα οργανώσει τα πράγματα έτσι ώστε να βγούν οι φωτογραφίες που πρέπει.

ΒΗΜΑ 7 : Την ώρα της βάπτισης θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του.

Το πιθανότερο θα είναι να βρισκόμαστε με ενα μωρό που κλαίει στην αγκαλιά και εναν φωτογράφο "βασανιστη" που θα θέλουμε να χαστουκίσουμε , αλλα θα πρέπει να σκεφτούμε οτι εκείνος ξέρει πολυ καλα οτι αν περάσει η στιγμή, δεν γυρναει πίσω. Και  πιθανότατα είναι ο μόνος ψύχραιμος που θα φροντίσει να έχουμε τις αναμνήσεις που θέλουμε αποτυπωμένες. 

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ :

θα πρέπει να 'εχουμε κατα νού οτι υπάρχει και το dvd που θα έχει όλες τις λεπτομέρειες και να αποφύγουμε τις υπερβολές που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε απο τον προυπολογισμό μας . Επιλέγουμε οπωσδήποτε :

 • Την εκκλησία
 • Τα βαπτιστικα και τα παπουτσια
 • Τον σταυρό
 • Την ανάγνωση του Πιστεύω (νονός-ά και βρέφος)
 • Το ξέντυμένο μωρό
 • Το λάδωμα
 • Την "βουτιά" και την ανάδυση απο την κολυμπήθρα
 • Τον νονό-α με την πετσέτα και το μωρο στα χέρια
 • Το κόψιμο των μαλλιών
 • Το ντυμένο βρέφος και τον νονό-α μαζί.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥΣ . ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ:

 • Την φωτογραφία της κολυμπήθρας για τον ανθοπώλη

 • Του στολισμού του χώρου για τον διακοσμητή (αν υπάρχει)

 • Του κέντρου ή του χώρου απο την δεξίωση της βάπτισης

πηγή άρθρου: vaptizo.gr